Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Diskuze

D.Plesr

D.Plesr (hodnocení, recenze)

Strašně rád bych dal tomuto filmu čtyři hvězdy, ptž ten námět stojí za to.
Ale natom ději je vidět, že je to podle povídky, protože děj vypadá děsně
zkrácené a zároveň  je film opravdu dlouhý. Nehledě na to, že jsem
přesvědčen, že v předloze se rozboru jazyka příchozích věnovalo více prostoru.
Co bylo však luxusní tak byl soudtracka pak ten námět.

Hunadarik

Hunadarik (hodnocení, recenze)

Ok , prosím vás. Mal som zlé titulky alebo som jediný kto to nepochopil ? :D (sám som našiel pár chýb) . V prvom rade tie kruhy hovorili že budú ľudí potrebovať o 300rokov ? 
Môže mi niekto vysvetliť čo sa stalo ? :D Som mimo . Veď jej dcéra zomrela pred príchodom "mimozemstanov" .. Ako to že ona videla budúcnosť ktorá sa vlastne stala ? A prečo vlastne vidí tú budúcnosť?Nerozumiem tomu a celkom pekne ma to serie. 

Súhlasim že inception a najmä Atlas mrakov som pozrel viac krát..

na příspěvěk reagoval D.Plesr, Inirdin, merit1

merit1

merit1 (hodnocení, recenze)

Helo

Keď ja pri tom nekonečne vždy narazím na nejaký koniec :). Ale hej, paralelné svety sú asi najviac pochopiteľné.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

merit1

Tak nekonečno a paralelní světy jsou ještě jakž takž pochopitelný a dá se v tom relativně orientovat... ale s tím nelineárním vnímáním času souhlasím.

na příspěvěk reagoval merit1

merit1

merit1 (hodnocení, recenze)

Celé to nelineárne vnímanie je komplikované práve preto, že si ho s naším lineárnym vnímaním nedokážeme predstaviť. Nie je to „videnie" budúcnosti. Je to zrejme všetko naraz ( minulosť, súčasnosť aj budúcnosť sa miešajú a prelínajú, ale keď nad tým začnem takto rozmýšľať, je to opäť lineárna predstava ). No a rovnako to mám aj s nekonečnom a paralelnými svetmi. Vždy sa akurát zamotám :).

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Sweat55

Vytvoří se paralelní vesmír ve kterým jsi to změnil, ale ten tvůj nezměněnej taky jede dál. A pak se prostorový desky těhle dvou vesmírů někde srazí a z tý uvolněný energie vznikne novej vesmír = Velkej třesk.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Honzeek95

Týká se optiky, ale když si ho přelouskáš, tak ti vlastně říká, že ten foton musí znát svůj cíl ještě dřív, než vyrazí ze zdroje, takže vlastně taky vidí do budoucnosti. Zmiňuju to proto, že právě tady na tom principu částečně stavěla i ta povídka, podle který je tenhle film.

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

No jo, paradoxy cestování časem :D každej film to má jinak a nic nejde vyvrátit ani potvrdit. Co když se někdo v budoucnosti vrátí v čase a něco změní, tak jak to vlastně poznám? Přestanu existovat, nebo se vytvoří nová linka která nijak nepoškodí tu linku, ze které ten člověk přišel. Prostě to nejde vysvětlit. 

na příspěvěk reagoval Helo

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Honzeek95

Honzeek95 (hodnocení, recenze)

Případ Terminátora: Ve dvojce bylo jasně dokázáno a prokázáno, že veškeré důkazy o terminátorech byly zničeny. Poté přijde trojka, která hlásá, že vlastně se to celé nakonec stane, ale bude to jen "opožděno", čímž naprosto všechno pokazí. Když se nad tím člověk zamyslí, tak terminátor ve dvojce říká přesná data, kdy vypukne válka a tak podobně. A tím, že bylo všechno opožděné, tak se to celé stává nesmyslem! Takže terminátor byl vyslán z budoucnosti, která vlastně byla o mnoho let později a doba, ve které byl terminátor poslán zpátky časem se ještě nestala? Vždyť je to nesmysl!

na příspěvěk reagoval mm13

Honzeek95

Honzeek95 (hodnocení, recenze)

Helo

Sherlocka jsem neviděl. Fermatův princip se snad týká optiky, ne? Ale existují filmy jako například Terminátor, kde se snaží změnit budoucnost. Poté nastávají otázky a paradoxy typu "Jak mohl být Terminátor vyslán z alternativní budoucnosti, která se vlastně ani nestala?" a podobně.. To je právě achillova pata všech filmů zabývajících se budoucností... To samé, pokud jste viděli X-Meny, kde se do toho tvůrci naprosto zamotali, až se úplně ztratila logičnost v dějové lince a stal se z toho čistý eye-candy film (přebírám POMOvu terminologii :D).

na příspěvěk reagoval Helo

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Honzeek95

Honzeek95 (hodnocení, recenze)

halberdier

Když víš, jaká bude budoucnost, tak ji prostě změnit můžeš a to mi nikdo nevymluví :D Když vidíš budoucnost, ve které tě zítra popraví v Bangladéši (s tím že dnes jseš ještě v Česku), poletíš tam? :D 

na příspěvěk reagoval Helo

onomatozie

onomatozie (hodnocení, recenze)

prave som to dopozeral a musim povedat, ze po 2x sa mi to zdalo este o cosi lepsie :) Verim, ze tento film bude o par rokov kult :)

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

Sweat55

kdyz od nich odesel, tak tomu naopak evidentne uveril a proto se zacal k dceri chovat chladneji, protoze nechtel potom tolik trpet, kdyz vedel ze mu za par let umre a on s tim nic nemuze udelat.

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

halberdier

zalezi jakou verzi "cestovani casem" beres jako tu danou. Pokud deterministickou, tak se rozhodovat nemuze a je to dane. Pokud tu druhou, tak je mozne budoucnost zmenit a prece i proto podle me prileteli ti ufaci. 

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

halberdier

Právě, já si myslím, že to je na uvážení každýho. Podobně jako jestli Inception ta káča spadla nebo nespadla :)

halberdier

halberdier (hodnocení, recenze)

Spoiler: Chci si teda ujasnit: měla hlavní hrdinka tedy možnost volby - to že bude mít s Rennerem dítě a neřekne mu to nebo má pouze možnost vidět budoucnost a to, že její dcera zemře je již jen dané, jen se s tím musí  vyrovnat? Logicky - pokud vidí budoucnost -  je již daná a nelze ji změnit, podobně jako minulost. Pak ale nemělo smysl přemítat nad tím, zda to Rennerovi říct, stejně by to neřekla a stalo by se to tak, co vidí. Leda že by budoucnost znala, ale nevěděla, zda má možnost ji svým rozhodnutím změnit, tak přesto se "rozhodne" dceru mít. Já se přikláním k verzi, že se mohla rozhodnout, mělo by to i větší emociální hloubku, ale je to v rozporu s logikou. I když nikdo neví, jak to nelineární vnímání času vlastně funguje.

na příspěvěk reagoval Helo, Duncan66, Honzeek95

Sweat55

Sweat55 (hodnocení, recenze)

Prod1gy

Třeba protože za 3000 let budeme mnohem vyspělejší. Ale jak psal Honzeek95, ten film je spíš o lidech než o ufonech.

Prod1gy

Prod1gy (hodnocení, recenze)

Inirdin

aha, v mých anglických titulcích vůbec nebyly přeložený ty kruhy, mohlo mě napadnout že je něco špatně, FML

na příspěvěk reagoval Sweat55

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Prod1gy

Když si Amy sama povídala s mimozemšťanem v bílé komoře. Ono dávat pozor téměř dvě hodiny je nadlidský úkol, obzvlášť u takhle komplexního a spletitého filmu.

na příspěvěk reagoval Honzeek95, Prod1gy

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama