Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Willie a Marcus, dvojice trestanců, specialistů na vykrádání trezorů a bank, tráví vánoční čas tím, že objíždějí velká nákupní centra v převlečení za Santu a jeho elfa s motivací přepadnout všechny obchody po cestě a napakovat se na Štědrý den. Tento plán se však zkomplikuje, když potkají osmiletého chlapce, který se jim pokouší vysvětlit pravý smysl Vánoc... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (631)

InJo 

všechny recenze uživatele

Boží Billy Bob Thornton (tuhle jeho věčně fuckující, chlastající a souložící postavičku jsem si fakt zamiloval) v nářezové černé komedii roku! Zásluhou nápaditého a neotřelého scénáře (kontrast ožralý loser vs. nadšená naivní dětská přání je kouzelný a geniální) a zručné režie stále zajímavějšího Terryho Zwigoffa (Přízračný svět) vznikla pro milovníky tohoto žánru skutečně labužnická záležitost, která dává většině ostatních uslzených a přeslazených vánočních filmů pořádně na p#del! Konec mi přišel (navzdory očekávání) hodně v pohodě. 80 % ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Kto jest puritán - ruky dál (rýmuje sa to aspoň trocha?)! Veľmi zlý, skazený a ožratý Santa v podaní B.B. Thortona. 170x fuck, 74x shit, 31x ass, 10x bitch? Tak nejak. Kopa suchých vtípkov a roztomilý záver. Autová scéna teplého Aliho sa mi nenávratne zapísala do notesíku. Na hlave brmbolec, v jednej ruke cígo, v druhej chlast - pravá vianočná atmosféra . ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem Santa Claus co pije,chčije a píchá." Nemám žádné zásadní výhrady proti starému, vypasenému a dobrosrdečnému Santovi, ale od jisté doby je mi sympatičtější ten, co si máchá játra v chlastu, takticky se schovává v dýmové cloně z cigaretového kouře a provádí anální sex se sestrou paní Santové. S přibývajícími léty se holt priority mění, takže ačkoli bych v reálném životě nakopal úchylného Santu do jeho nateklých koulí, tak ve filmu se s ním dokážu pobavit. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

A to je to ale pěkný film. S velmi vřelým lidským poselstvím. Dovedu si ho představit jako decentní info pro mého potomka, že na vánoce kupuje dárky maminka s taťkou, nikoliv Ježura. A už vůbec ne nějaký vyžraný vošoust ze severní točny. Promítal bych povinně harantům chodícím do druhé třídy. Třeba v rámci občanské nauky, nebo vlastivědy.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Santa je úchyl trpí klasickým nešvarem moderního komediálního žánru. Podobné komedie většinou vznikají, rozjíždějí se a stojí na několika základních vtipech, vtipných situacích a scénkách. A Santa je úchyl má tuto základnu hodně silnou (politicky korektní manažer obchodu mě rozsekával). jenže jakmile se film začne blížit ke konci a je třeba ho nějak zakončit, spousta komedií a jejich tvůrců jsou najednou zmatení a zpravidla to ukončují až nešťastně. Což je případ i úchylného Santy. kadence suchých, politicky nekorektních a hustých vtípků je přijatelnou část stopáže hustá a já se obrovsky bavil. Jenže pak se to rozkašle a je trošku zle (a tím film přišel o pátou hvězdičku). Docela by mě zajímalo, co si asi tak myslí Billy Bob o tom, že jeho životní role vypadá zrovna takhle. Každopádně, druhý nejlepší vánoční film, co jsem viděl. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy se Santa (Billy Bob Thornton) probudí ve svém domě u pláže, u nočního stolku jsou čtyři láhve piva. Když však poslouchá rádio, jsou tam láhve jen tři. (Mr.Hudson)
  • Film s rozpočtem 23 milionů amerických dolarů celosvětově utržil 76 milionů dolarů. (imro)
  • Režisér Terry Zwigoff se do povědomí filmových kritiků dostal v roce 2000 díky filmu Přízračný svět (2001) o dívkách na prahu puberty, který natočil podle stejnojmenného komiksu. (imro)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Zemřel Bernie Mac

Zemřel Bernie Mac

11.08.2008

Letošní rok si dost možná udrží ošklivé privilegium v tom, že během něj zemřelo nejvíce filmových hvězd. To, že se na konci ledna Heath Ledger omylem předávkoval léky a nemůže si tak bohužel užívat… (více)

Jim Carrey a jeho „prison break“

Jim Carrey a jeho „prison break“

06.06.2007

Všichni ještě pamatujeme časy, kdy Jim Carrey bral 20 miliónů za jednu roli. Dnes hraje ve filmech, jejichž celý rozpočet jen tak-tak dosahuje tuto částku. Jim má buď dobročinné sklony a touží hrát v… (více)

Reklama

Reklama