Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak prosím vás, co je na tomhle pozitivního ??" - "Tak třeba to, že se nejmenujete Velká.." ;) Jakkoliv výtečný Ondra Vetchý šibalsky pomrkává na legendárního Belmonda coby Muže z Acapulca, byť ani ten divácké oblibě navzdory není žádným veledílem, platí Cieslarův nový snímek spíš za trapný tanec na de Brocově hrobě.. Život je sice život, ale když už se další celkem schopní tvůrci vydávají uboze vyšlapanou lidově zábavnou cestičkou do Babovřesk, jednomu je spíš do pláče.. Česká komedie krvácí pointy nemaje.. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Proč české filmy čím dál tím víc začleňují do svého příběhu nevěru dlouholetého manželství, jak kdyby to byla naprosto obvyklá věc? Myslím, že je pak složité ocenit film s přídomkem komedie, kdyby divák sám něco podobného prožíval. Postupně jsme se tak šli od klasické a hezké komedie k romantickým komediím, až jsme se dnes dostali ke smutným komediím. Sice jsem se párkrát zasmál a byly tam i hezké momenty, ale celkový dojem kazí právě životní problémy, které v komedii nemají co dělat. Nechápu, proč se točí filmy, kde se proti sobě bijí dva opačné póly. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle... bylo to vtipnější než jsem čekal. Duo Vetchý-Stašová (i ostatní postavy) bylo radost sledovat. Není to sice na vytepání do kamene mezi legendární komedie, ale za pohodově příjemných devadesát minut je to s přimhouřením očka na 4*. 70% (viděl jsem: 3x) edit 2023: Tak se na film dívám a je mi hned jasné, že už jsem to viděl... a jdu napsat komentář-recenzi. Ha, i po letech bych napsal snad doslova totéž a znovu s klidným svědomím dal i tu čtvrtou hvězdu :-) ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Férově přiznám, že jsem si k filmu sedal s velmi nízkým očekáváním, a zpočátku jsem si chvilku myslel, že to byla chyba, protože jsem se několikrát zasmál, a větu: "Lžeš a souložíš za našimi zády!", jsem si dokonce zapamatoval. Pak už šlo ovšem všechno z tlustejch do tenkejch a nezachránila to ani Frekvence 1. Scénárista Martin Horský má zřejmě rád Belmonda, protože napsal českou verzi Muže z Acapulca, přičemž výsledek byl fakt příšerný. No, ale každopádně jsem o zážitek bohatší, i když je to jeden z těch, které si netoužíte zopakovat (pokousání libovolným zvířetem, vyhořelý byt, návštěva exekutora, šlápnutí na mořského ježka a podobně). ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Nepovažuji se za člověka, který odepíše každý český film a který k nim přistupuje automaticky s odstupem. Naopak si myslím, že spousta českých komedií se dost podceňuje a zbytečně se v nich pitvá. Život je život však není takový film, považuji ho poměrně za tragický, podle mě si nezaslouží ani průměrné hodnocení. Že je to totálně o ničem a s nulovým přesahem by mi ani tak nevadilo, ale že je to prakticky od začátku do konce naprosto nevtipné, to už jo. Celé je to prostě odnikud nikam a snové scény raději nekomentuji, nápad sice dobrý, ale výsledek silně nepovedený. Pochválil bych možná herecké výkony, ale s takhle děsným scénářem a režií vlastně ani jinak výborný Vetchý a Stašová nijak nezáří... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Policejní vůz, kterým František (Ondřej Vetchý) a Lucie (Kristína Peláková) pronásledují zločince tunelem Blanka a taxi, kterým Jana (Simona Stašová) přijíždí domů k rodící dceři, je stále stejná stříbrná Škoda Octavia Combi registrační značky 2AP 5397. Stejné auto bez nápisů  a majáku lze navíc zahlédnout zaparkované v řadě vozidel ve scéně, kdy se Jana stěhuje od Františka k panu spisovateli (Miroslav Táborský). Skutečná policejní auta tohoto typu navíc nemají nikdy vnější zpětná zrcátka v barvě karoserie a nejsou vybavena podélnými střešními nosiči. (Martin_L)
  • Scény na pláži se natáčely ve Starých Splavech. Jinak se natáčelo v Praze. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama