Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

tron 

všechny recenze uživatele

Ako posledné diely Resident Evilu, tak ani posledné diely Underworldov sa nedajú príliš dobre pozerať. Zápletka sa znudene točí do kruhu už niekde od trojky, postavy (aj kladné) sú z filmu do filmu otravnejšie, dialógy sú tu len preto, aby to nebol nemý film a na akčných scénach síce je vidno istý typ snahy, ale v konečnom efekte to jednak nie je žiadny veľký zázrak a jednak sa mnohé z nich odohrávajú v noci (a jednak mi obecne vo filmoch príliš nesedí, keď čisto hororové monštrá skackajú v akčných scénach). Scenár zrejme-ozaj-posledného Underworldu je hrozný, proste katastrofa. Ani neviete, či máte viac žasnúť nad tým, že epická finálna bitka sa zdrcla na to, ako po sebe 28 idiotov (polovica z nich v čiernej koži, lebo sú to upíri a zvyšok sú vlkolaci, takže kožuchy) strieľa zo samopalov zo vzdialenosti dvoch metrov na ploche pár metrov štvorcových, pričom aj váš byt má viac... alebo nad nejakou inou hovadinou. Kate Beckinsale je lepšia a viac sexy, ako konkurenčná Milla Jovovich, ale že by to bol nejaký závratný rozdiel, to sa tiež povedať nedá. A hlavný vlkolak je niečo ako ten týpek z Třeštíkovej Reného. Veľmi zvláštny je aj strih (postavy bežia a je krásne ráno, STRIH, sedia v aute a vonku prší). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PO STOLETÍCH VÁLEK MEZI UPÍRY A LYKANY MŮŽE BÝT KONEČNĚ ČAS MÍRU“… /// Ano, ani já si nepamatuju co se vlastně vodehrávalo v předešlejch částech. Na sérii čumím, protože … ale jo – jednohubkově baví. Selena furt bojuje proti lykanům i svýmu druhu – takže taková klasika. Přál bych si, aby bylo víc války, ale voni vyprávěj paperbackovej příběh, kterej se pro jednou kousnout dá. Pátraj v rodokmenech a vlastně přidávaj další střípky do skládačky jménem UNDERWORLD. Akce bohužel taky není nikterak závratná – pár ručních fightů a zbytek je srovnatelnej s příběhem – dostat se cestou minimálního odporu k vysněnýmu cíli (tedy konci). Srozumitelněji řečeno – za minimum peněz předvýst aspoň trochu muziky. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Tuhle jsem frajerovi za letu vytrhla páteř. 2.) Ještě furt mě dokáže vzrušit Kate Beckinsale. Nebo aspoň latexovej vobleček. 3.) Thx za titule „urotundy@cbox.cz“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria UNDERWORLD by sa mala buď zastaviť, presunúť do TV ( kde to kecom medzi postavami sekne viac ), alebo prísť s pokračovaním, ktoré bude natrepané od prvej do poslednej minúty totálnou akciou, pri ktorej nebude šanca premýšľať nad fádnymi pohnútkami hlavných postáv. Proste iba, ako hovoria naši český susedia - řežba. Ale Hollywood má v slovníku aj iné výrazy ( čiže možnosti ). Reboot, restart...čiže ďalšie potenciálne katastrofy. A to si táto séria príliš nezaslúži. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel po libovym Probuzeni tu mame pad na samy dno Underworldi serie, suverene nejhorsi dil. Pribeh samozrejme desna splacanina, sice se snazi navazovat na predchozi dily a dej posunout nekam dal, ale je to uz jen takovy vareni z vody, par stupidnich odhaleni a nezajimavy postavy. Celkove herci vypadaj do jednoho jak zhuleny, neustale tupy vyrazy, aspon, ze Kate je porad ve forme, i kdyz herecky samozrejme nema co predvest. Ale o tom Underworld stejne nikdy nebyl, to bych mu i odpustil, jenze hlavni problem je nudna akce, je ji tu relativne dost, i kdyz by mohlo byt i vic, ale je k uzoufani nenapadita a misty az nudna. I kdyz vetsinou aspon hezky krvava. K tomu si pripoctete hodne slaby triky a zapomente na nejaky valky podle nazvu filmu, pokud za ne teda neberete jednu prumernou potycku v atriu, to bitky v minulejch dilech a obzvlast sceny z historie byly v daleko vetsim meritku. Slabsi 3*. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Přišel nejvyšší čas, aby tvůrci soudně spláchli další sérii do záchodu. Už zde opravdu není z čeho ždímat. Marketingový název tohoto dílu je těžce zavádějící. Žádné krvavé války k vidění nejsou, nýbrž se o krev jen soupeří. Nutno podotknout, že většinou pouze slovně a slovní přestřelky jsou tím posledním druhem přestřelek, které by chtěl divák v podobném filmu vidět. Akce je brutálně málo a povětšinou je dost žalostná. Při závěrečném střetnutí, na které divák celý film čekal, se mi dokonce podařilo usnout, jak strašně bylo nezáživné. 3D stálo opět za exkrement. Značnou část stopáže jsem přemýšlel, zda upírky menstruují. Pokud by tomu tak bylo, tak by byl přístup ke krvi hlavní hrdinky mnohem snazší a snímek by tak mohl být výrazně kratší a snad i zajímavější. Velmi mě mrzí, že zatoulaná dcerka hlavní hrdinky slibuje nikým nechtěné pokračování. Lepší hvězda. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Severoamerické tržby filmu dosáhly 30,4 milionu amerických dolarů, celosvětové 81,1 mil. (NIRO)
  • Po většinu bitev mezi lykany a upíry mají oba tábory převážně české/československé zbraně. V táboru lykanů se vyskytují československé Sa vz.58 a Sa vz.61 Scorpion, v táboře upírů to jsou pak nejmodernější české CZ 805 BREN a CZ SCORPION EVO 3 A1. (SsgtJira)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama