Reklama

Reklama

Další pokračování úspěšné filmové série Underworld, tentokrát s podtitulem Krvavé války, sleduje osudy upíří smrtonošky Selene (Kate Beckinsale), která se brání nemilosrdným útokům jak ze strany lykanů, tak i upířího rodu, který ji zradil. Za pomoci svých jediných spojenců Davida (Theo James) a jeho otce Thomase (Charles Dance) musí zastavit odvěkou válku mezi lykany a upíry i za cenu, že bude nucena za mír položit tu nejvyšší oběť. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (334)

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Kate je furt hezká baba, jenže ani její tvář nemůže zachránit naprosto stupidní příběh plný stupidních jakožezvratů a jakožekliček. Vždy, když to vypadalo, že se třeba film dostane do zajímavých kolejí přišel nějaký dějový průser. Jediný co si z filmu budu asi pamatovat je to, že se mě sakra líbila Lara Pulver. Jako baba je neskutečná kost a i tu roli mrchy dala dobře. O ničem jiným se mi ani nechce psát. 49 procent za hloupej film. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Underworld jako filmová série pro měla byla zajímavá upíří alternativa. Len Wiseman se kdysi nebál spojit matrixovskou stylizaci s upíry a natáčet po Evropě v historických budovách a kanalizaci, to vše doplněné o Kate Beckinsale (svou budoucí manželku, kdo by jí v té kůži odolal...). Ta u série zůstala, podobně jako Mila Jovovich u Resident Evila. Bohužel Underworld příběhově velice uvadá a vše graduje v Krvavé válce, která nemá divákovi, co říct. Příběh okolo Selene se totiž nemá kam vyvíjet a zápletka se vůči minulým dílým z velké části opakuje. Obrovský problém má film s dramaturgií, s gradací scén, kdy se stane něco zásadního. Příkladem budiž vysvětlení "původu" Thomase. Nejen, že je to hrozně lacině sestříhané až by se člověk smál (jsi syn urozené - není možné - je - tak jo), ale navíc ani divák nevezme tento zvrat nijak důležité. To samé platí na mytologii, která se dostává do popředí v druhé půlce filmu, ale představuje jen úryvek z celku, který si nechávají tvůrci do (zase?) dalšího dílu. Toho se možná v kině nedočkáme a nebude to škoda, Underworld totiž už delší minimálně dva díly nepřináší nic nového a tvůrci ho udržují při životě s nutnou dávkou sebeobětování (věřím, že musejí obden rituálně darovat krev...). PS: z pohledu "čecháčství" je to trochu dražší reklama na krásy Česka, trochu krvavá, ale proč ne ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Chaos a bordel se stále stejně atraktivní Kate Beckinsale, která bohužel nemá co hrát, takže pouze dobře vypadá. Lokality Prahy potěší každého domorodce, ale nic moc z toho tvůrci kromě samoúčelného zabírání panoramat města a Hluboké nevytěžili. O atmosféře a gradaci děje nemůže být příliš řeč a celé je to značně nudné a opakující se ve stále stejných vzorcích intrik a zvratů. Pevně doufám, že je to poslední díl série, protože stále marně hledám tu originální a tak trochu matrixovskou stylizaci z jedničky. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Bohuzel po libovym Probuzeni tu mame pad na samy dno Underworldi serie, suverene nejhorsi dil. Pribeh samozrejme desna splacanina, sice se snazi navazovat na predchozi dily a dej posunout nekam dal, ale je to uz jen takovy vareni z vody, par stupidnich odhaleni a nezajimavy postavy. Celkove herci vypadaj do jednoho jak zhuleny, neustale tupy vyrazy, aspon, ze Kate je porad ve forme, i kdyz herecky samozrejme nema co predvest. Ale o tom Underworld stejne nikdy nebyl, to bych mu i odpustil, jenze hlavni problem je nudna akce, je ji tu relativne dost, i kdyz by mohlo byt i vic, ale je k uzoufani nenapadita a misty az nudna. I kdyz vetsinou aspon hezky krvava. K tomu si pripoctete hodne slaby triky a zapomente na nejaky valky podle nazvu filmu, pokud za ne teda neberete jednu prumernou potycku v atriu, to bitky v minulejch dilech a obzvlast sceny z historie byly v daleko vetsim meritku. Slabsi 3*. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Selene je pořád Selene. Sérii Underworld miluju a jen s velikou nelibostí jsem nesl Michaelův úděl. Co se dá dělat, Scott Speedman bohužel roli opakovaně odmítl, takže můžeme být nakonec rádi, že se tvůrcům povedlo tak nějak se ctí vykouzlit jakous takous pointu, která asi milovníky tohohle mutanta moc nepotěší, ale dává sérii možnost prostě pokračovat dál. Děj se sice odehrává v Praze, ale žádný zázračný lokace nečekejte, celý příběh se odehrává v noci a je možné Pendolínem dojet z Prahy do hor ve Švédsku asi za dvě hodinky, na půl cesty vyskočit uprostřed zamrzlé pustiny a kde se vzali tu se vzali koně, se kterými dojedem k hradní pevnosti....když přežijete tuhle více či méně jedinou scénáristickou debilitu, můžete si v klidu užít parádní akci, dobrý příběh okořeněný o fantasy prvky které jako by z prdele vypadli ze samotného Skyrimu a neskutečně Milfózní Selene, která je díl od dílu hezčí a hezčí. Já sem si užil návrat ke starým kořenům, Wašek jednička si homoušsky užil svého milovaného bukanýra Theo Kubu a pevně věřím, že když si nějaký producent vyndá hlavu z prdele a svěří režii někomu pořádnému a né postarší feministce dokáže nás tahle série v budoucnu ještě jednou nebo dvakrát mile překvapit. Kvality prvních dvou dílů a kór bez původního Corvina už nedosáhnem, pořád se ale jedná o docela slušný akční výplach.60%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (5)

  • Původně se mělo za to, že půjde o poslední film s Kate Beckinsale v roli Selene, ale Len Wiseman potvrdil, že šestý díl bude, a že s Beckinsale stále počítá. (MessiM)
  • Herec Bradley James (Varga) prý přijal roli hlavně proto, že se dozvěděl, že se ve filmu má objevit také Tobias Menzies (Marius), jehož vždy velmi obdivoval. (Lynette)
  • Asi 70 procent filmu vzniklo v pěti ateliérech na Barrandově, zbytek na různých dalších místech v Praze a celé ČR. Např. na Hlavním nádraží, v ulicích Španělská, Vinohradská, na pražské Náplavce, v ulici Ke Hradu (která vede z Nerudovy ulice na Hradčanské náměstí) a také v Českých Budějovicích, v kutnohorském chrámu sv. Barbory či na zámcích Hluboká a Kačina. (hippyman)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama