Reklama

Reklama

Epizody(74)

Obsahy(1)

Aréna mozků, svalů a dovedností. Fyzikální zákony na vlastním těle v nové akční soutěži. Edukativní soutěž plná pokusů a zážitků, ve které si soutěžící vyzkouší fyzikální zákony na vlastní tělo. Odehrává se v atraktivním prostředí industriální kulturní památky Dolní oblast Vítkovice. V každém díle soutěže se dvě družstva utkají o vstup do „Ligy výjimečných mozků", kterou založil a buduje geniální pan Továrník (Petr Vaněk) za asistence svého pomocníka Ducháčka (Karel Zima) a robota Adveeho. Tato netypická trojice je i průvodcem pořadu. (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

Beaka9 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem viděla pouze jeden díl, ale vůbec to není zlé. Ba naopak, vědomostní a dovednostní soutěž, která by mě jako dítě školou povinné jisto jistě chytla. Ale chtělo by to chytřejší soutěžící, ty děti (aspoň v tom díle, co jsem viděla), nevěděly zhola nic a jen tipovaly (většinou špatně). A korunu tomu dal kluk, co při hádání historické osobnosti z oblasti fyziky namísto Volty hádal Voltaira. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-pořad. Příjemná soutěžní oddechovka pro děcka na ČT :D. Jen páni moderátoři by se sebe mohli dělat menší šašky. Jejich humor vážně není vtipný, ale díky bohu, za krásně zorganizovanou týmovou soutěž. | Průměr všech zhlédnutých (odvysílaných) epizod: 50% (2*) | ()

Reklama

dogrose 

všechny recenze uživatele

Vnímám to jako skvělý počinek pro děti u televizních obrazovek, jak poznat svět techniky, přestat se bát fyziky a nechat se unášet světem technických vynálezů. Je to dynamické, pestré, stále je nač se koukat. Teoretické znalosti jsou vyváženě střídány s praktickými pokusy. Dvojice Vaněk - Zima funguje, byť občas někdo z nich trochu přehrává, ale scénáristicky je to spíše japné. Využít prostředí Vítkovic je fantastický nápad, dobrodružství na nás přece nečeká jen na starých hradech, ale i v industriálních stavbách. Rozpaky vyjadřuju jen nad soutěžícími, připadají mi tam jaksi navíc, pouze jako prostředek divácké šou. Na rozdíl od Pevnosti Boyard o nich téměř nic nevíme, ani o jejich emocích, které během klání prožívají. Občas to na mne dělá dojem, že odpovědi na otázky jsou narežírované a děti jedou podle scénáře. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně někoho napadlo využít kulisy Vítkovického areálu k něčemu takovému! ČT boduje tímto křížencem Pevnosti Boyard a Bludiště, i když skládat poznávací test pro studenty gymnázií z cívky, šuplery, "pětačtvrtky" diskety a Bunsenova kahanu mi přijde trochu slabé. Průvodci pořadem jsou ale jedním slovem výborní - lehká povýšenost Petra Vaňka a jeho stěry na adresu Karla Zimy mají vysokou voltáž, takže doufám, že se tahle soutěž udrží co možná nejdéle. ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála věcí, jež běží v televizi, na kterou si pravidelně udělám čas. Fandím těm začínajícím teenagerům, kteří se nadchnou pro soutěž, jež není lehká, a dotýká se vědy. A smekám před tvůrci pořadu, kteří vymysleli výborný koncept v zajímavých prostředích a zajistili i ceny, které soutěžící přitahují. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Docent Jan Evangelista Hair (Jan Vlas) má v pořadu maskérsky upravené levé oko, které se mu po několika dílech změní na pravé. (VSVB)

Reklama

Reklama