Reklama

Reklama

Šéfkuchař Adam Jones (Bradley Cooper) měl všechno, co si jen mohl přát, bohužel svojí vinou o to všechno přišel. Se dvěma hvězdičkami od Michelina měl bývalý postrach pařížských restaurací pocit, že mu patří svět. Vždy dělal věci po svém a jediné co ho zajímalo, byla dokonalá exploze chutí na talíři. Nyní se o to musí pokusit znovu – otevřít si vlastní restauraci a získat nepolapitelnou třetí michelinskou hvězdu. Na to ale bude potřebovat získat na svoji stranu ten nejlepší tým. Dokonalý šéf je výjimečně vtipný a emotivní příběh o lásce k vaření a jídlu, o lásce mezi dvěma lidmi a o síle druhé šance. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (390)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako film, jenž se snaží ukázat, že všichni špičkoví šéfkuchař jsou sobečtí a arogantní psychopati, to funguje vlastně na jedničku. Jako vztahovka, nebo nedej bože feel-good film, už bohužel tolik ne. Na to je to až příliš povrchní, nenápaditě a ve všech aspektech zcela předvídatelné. A vlastně i docela dost snobské. Bradley Cooper si to ale celé krade po sebe, zbytek celkem nařachaného obsazení také potěšil a hlad jsem měl, to zase jo. I přesto se jedná ale spíše o kulinářský průměr. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vaří se v časopisech, rádiu, televizi, teď už i v kině; no já se bojím, kdy mně nějaká Dobromila začne kvedlat vařejkou v posteli. I když absolutně netuším, co kdo vidí na těch srandovně narafičených kupičkách vprostřed talíře o průměru autobusového volantu, ze kterých ať mi nikdo netvrdí že se nají, tak musím uznat, že jsem se bavil. Bradley si u mě udělal oko, a tak mu k těm třem Michelinkám přidám čtvrtou, aby taky někam dojel. ()

Reklama

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Film o ničem. Hlavní hrdina by zasloužil nakopat, nesympatický idiot, který tráví svoje dny sněním o tom, že si pořídí restauraci a když se mu to nějakým zázrakem podaří, tak sní o tom, že dostane tři hvězdičky a mezitím řve na všechny kolem sebe a je na opakovanou ránu pěstí. Jídlo mi nic neříká a ani Bradley to nezachránil. 2* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Filmy tohoto ražení mají jeden velký problém. Divák při nich pokaždé dostane hlad. Ale teď vážně. Stejně jako film Chev, je i film Burnt skvělou sondou do zákulisí kuchyně, která není pokaždé jen oázou dobrého jídla. Občas to tam vypadá jako v džungli, kde každý kuchař bojuje o své vlastní přežití. Nicméně, oproti filmu s Jonem Favreauem oplývá Burnt skvěle střiženým dramatickým příběhem, plejádou známých tváří a sympatickými hereckými výkony (Bradley Cooper zde předvádí pravděpodobně svůj nejlepší herecký výkon.). Musím zde také pochválit i skvělou kameru, která si nádherně "pohrává" s detaily různých typů jídel, takže vše vypadá naprosto dokonale a dotváří už tak skvělou atmosféru, která na Vás po celý snímek dýchá. Až na pár zádrhelů se tedy jedná o výborný film, který by neměl chybět ve filmotéce každého milovníka dobrého jídla či začínajícího kuchaře. „I don't want my resturant to be a place where people sit and eat. I want people to sit at that table and be sick with longing.“ ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vám ukradne zo života 100 minút a nič po ňom nezostane. Ani chuťové poháriky nedostanú svoje. Sterilný príbeh o návrate jedněho šéfkuchára na výslnie je dramatický jedine vo vulgarizmoch, ostatné motívy sú len akési okrajové a po komediálnej stránke mu už chýbalo všetko. Ľahko priemerno-podpriemerná záležitosť. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy se zbitý Jones (Bradley Cooper) snaží udělat dojem na kritiky z Michelinu, má půl obličeje od krve, v dalším záběru je jeho tvář čistá a rána ošetřená. (Nocturno culto)
  • Původně se film měl jmenovat Chef, ale tento název už použil Jon Favreau pro svůj film Chef (2014). (JORDY)

Reklama

Reklama