poster

Dokonalý šéf

  • USA

    Burnt

  • USA

    The Chef

    (pracovní název)
  • Slovensko

    Dokonalý šéf

  • Nizozemsko

    Burnt

  • Belgie

    Burnt

  • Velká Británie

    Burnt

Komedie / Drama

USA, 2015, 101 min

Nastala chyba při přehrávání videa.
  • Pethushka
    ****

    Prostředí michelinských restaurací mě zajímá, takže bylo fajn nahlédnout do jeho filmové verze. Víc než příběh - protože ten byl docela prostý - mě samozřejmě zaujaly dobroty, které šéfkuchaři vytvářeli na talíři. Šokující, a perfektně zahrané, byly hysterické scény, které u toho Bradley předváděl. Ačkoliv nevím, jestli by mi chutnalo, kdybych viděla, jaký stres za tím stojí. Slabší 4*, a přiznávám, že v mém hodnocení hraje velkou roli jídlo.(20.1.2017)

  • LadyPupu
    ***

    Jídlo mě baví, Bradley mě baví, ale tady obojí nefungovalo tak, jak mohlo. Nějak tomu chyběly ty správné ingredience, takže konečný výsledek je nemastný neslaný, celkově nedokořeněný. Rozjezd byl přitom bezesporu velmi lákavý a relativně chutný. Šéfkuchař s velkým sebevědomím a touhou po dokonalosti je sexy a koukatelný, stejně jako jídlo, které tvoří, jenže pak se na scéně objeví opuštěná matka samoživitelka a je jasné, že kromě jídla, se bude řešit nezbytná romantická linka. Ach jo. Vlastně je celý děj dost předvídatelný a tak mezi nejsilnější okamžiky filmu patří každodenní rituály v kuchyni samotné - vařením počínaje a úklidem konče. Dala bych dvě, ale za roztomilého Daniela Brühla, jednu michelinskou hvězdu přihodím.(7.4.2016)

  • verbal
    ****

    Jo, jo, vysoká gastronomie! Úplně totéž, jako byste si pořídili předraženou, totálně luxusně vypadající štětku, která by vás dvacet minut naprosto fantasticky velezkušeně rozkuřovala a velkohubě u toho slibovala vše z fuckt nezbedného pornokatalogu, oč jste se kdy styděli požádat i tu nejotrlejší amatérku, aby si náhodou nenatrhla šlachy nebo se ji neucpala Eustachova trubice. A pak náhle, těsně před tím než byste se kulantně rozdováděn chystal vrhnout na tu nevázanou multiotvorovou speleologii, by si prostě sbalila to perfektní pozadí a pár okouzlujících trojek, beze slova se zdekovala a vám zbylo jen urputné pnutí v egu, neodolatelná chuť na řízek a pravice pro pláč. Už čtení jídelního lístku slibuje nezapomenutelný orál. Třeba takový flambovaný Kachní konfit alá Bourguignon, façon du chef, na archivním Romanée-Conti s Foie Gras, zdobený strouhanými lanýži, smržem, prémiovým fromážem Bleu d'Auvergne a sypaný dušeným marockým šafránem je rozhodně něco, do čeho jste zatím jazyk nikdy nestrčili, vaše chuťové buňky začínají šílet, ty dva litry obluzen nadšeně vysolíte, objednáte a při slastném čekání si mohutně slintáte na fiží. A pak před vás ten francouzsky mluvící tučňák se snobským výrazem okázale postaví sněhobílý talíř velikosti mlýnského kola, v jehož středu se povaluje nějaká ubohá dvougramová mrdka, ze které by se tak tak nažral leda podprůměrný Pygmej a co vypadá jako žluté muší hovno polité petrolejem, do něhož někdo s autistickou přesností osově souměrně zapíchal piliny a kousky pokrčeného použitého hajzlpapíru. A nakonec to přesně tak i chutná. Prostě dva litry v prdeli, hlad jak sviňa a vy se ze všech sil snažíte před odchodem do Mekdonalda zachovat v tom Grandrestaurantu dekurvum a neuroticky neumlátit toho nafrněného pikolíka naleštěným clochem. Pak ale z kuchyně vykoukne arogantní kokot Bredly Kůpr a se samolibým úsměvem odpálí zbytky vaší sebekontroly otázkou, jak vám chutnalo. Ač tomu do loňského, naprosto blaženého Chefa chybí kaloričtější jídlo a trocha komediálního nadhledu, je to filmík veskrze příjemný, svižný, zajímavý a dokonce prost sračkoidní romantiky, co vás taky neméně mile a citlivě pohladí po žaludu. Pardon, vypadlo mi tam „k“. Ale i tak místy způsobuje naprosto stejné gastroenteriální tenze, hlasitou kručivost, nadměrné slinění a nutkavou chuť to na chvíli stopnout, vypravit se do špajzu a uplácat si z jeho nedbale doplňovaného obsahu, tedy dvou ztvrdlých rohlíků, soli, kečupu, pepře, kostky masoxu, prošlé konzervy trenčianských párkov s bielou fazuľou, zelenajícího gothaje, sifonové bombičky a octa nějaké to Les escargots bourguignonne au parfum d'anis avec Dom Pérignon 1992. Takže se před sledováním opět raději pořádně nažerte. Já, jakožto budoucí věhlasný kritik restaurací, tomu bez váhání pálím čtyři zasloužené myšulínské hvězdičky.(25.5.2016)

  • Jara.Cimrman.jr
    ***

    "Ty nevaříš. Ohříváš jídlo v kondomech." Touha po dokonalosti je nemoc, ale naštěstí se dá léčit cayenským pepřem, skupinovým sezením nebo přeshubným od drogových dealerů. Tady se však touha po dokonalosti mísí s vařením a v tu chvíli u mě nastává klasický problém. Já totiž nemám nic proti miniaturním laskominám, ale odmítám za ně vydávat velké peníze, protože se z nich pořádně nenajím a nudle od Číňana, co je ve skutečnosti Vietnamec, mne zasytí mnohem spolehlivěji. A to ani nemluvím o gurmánském nebi v podobě smažáku s hranolkama. Přesto jsem se s arogantním panem šéfkuchařem nenudil a ty minimálně tři michelinské hvězdy si určitě zaslouží i ode mne.(30.4.2016)

  • T2
    ***

    Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $1,702,040Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ Dokonalý "kuchársky" šéf ale len v ďalšej tuctovej zápletke ktorá nemá čo nové ponúknuť a zas sa naháňajú len hviezdičky, ak by sme tu nemali dokonalého animovaného Ratatouille alebo Lásku na kari, tak fajn ale v konkurencii týchto počinov len šedí tieň ktorý obohacuje len bohatý herecký menoslov /videl v kine: 60%/(29.10.2015)

  • Omar Sy

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace