Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Coleator 

všechny recenze uživatele

Silný divácký zážitek: skvěle obsazený snímek, který přibližuje válku proti terorismu zase z jiného úhlu pohledu... Momentů, kdy budete s napětím sledovat, co se právě odehrává, je zde několik a film vás nenechá klidným ani po závěrečných titulcích... Škoda, že Alan Rickman už další filmy nenatočí - rozloučení se stříbrným plátnem v takovém stylu si ale určitě zaslouží... ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K největším pozitivům tohoto filmu patří, že je v angličtině, tudíž Američané nebudou mít potřebu spáchat remake plný patosu, nacionalismu, sentimentu, krve, výkalů, amerických vlajek a uřvaných nepřátel. Toto je velmi civilní snímek, který od počátku udržuje diváka v napětí, má vynikající scénář, který si klade mnoho zajímavých otázek, je výborně zahrán i zrežírován. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Nikdy nehovorte vojakovi, že nepozná cenu vojny!..." Helen Miren je moja obľúbená herečka a práve tento jej momentálny vek jej sluší a v posledných rokoch má šťastie na samé zaujímavé roly a pomerne úspešné filmy. Tento film je špionážnym filmom ako sa patrí. Napätie sa buduje postupne, herci majú čo hrať a aj keď je vo filme veľa dialógov, sú k veci a rozhodne nie sú nudné. Asi si počas filmu budete klásť otázku či je súčasná technika skutočne takto ďaleko a ak áno, prečo to nefungovalo s esami ako Usáma a podobná háveď..., ale to vám zážitok nepokazí. Scéna s chlebom tesne pred výbuchom je majstrovská ukážka účinku strihu, hudby a extrémneho napätia, ktoré z tejto kombinácie vzíde. Zdá sa, že celý film smeroval k tejto jedinej silnej scéne a tomu ja hovorím vygradovanie, fakt skvelé. Film je venovaný pamiatke Alana Rickmana a myslím, že to bola pekná rozlúčka s týmto skvelým hercom. Smutný záver tiež trochu vybočuje zo zabehaných štandardov a môže zaskočiť. 80%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Minimalistický, ale překvapivě poutavý a napínavý thriller z válečného prostředí, které se prakticky v reálném čase soustředí na zásadní vojenskou akci, která však může znamenat i ztrátu nevinných lidských životů. Moc nevěřím tomu, že by každá vojenská akce měla takový postup, ale při sledování jsem si to opravdu užíval. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chrobákový dron sa volá „Ringo“, odkazujúc na Ringa Starra, jedného z členov slávnej britskej skupiny The Beatles. (Arsenal83)
  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama