Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je dobré, že tenhle film se točil na ostrovech. V případě USA mám vážné obavy, že bych se snad ani ne(do)díval. Tahle zůstala má spokojenost na konstantní úrovni a přiznám se, že na konci jsem byl trošku jak vajíčko po zhruba čtyř minutovém vaření. Ano, úplně naměkko. I svalovec Dwejn má city a tohle bylo přesně něco na mě. Nic přehnaného a zahraného na tu nejcitlivější, rodičovskou strunku. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Naturalisticky silné. Povolání vojáka není zrovna vždy šlechetné poslání. Znervózňující prvek zabíjení, když děti umírají zbytečně. Nepřikláním se k tomu, že je to správné, ale pravidla přežití jsou dané. Myslím, že pravda je nepochybně v jediném, zákrok proti všem teroristům by měl být rychlý a nesmlouvavý, ne polovičatý. Neboť, jak praví Edmund Burke, k vítězství zla stačí, když slušní lidé budou sedět se založenýma rukama. A já dodám, že jinak poté budeme zralí na odpis. ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele

Silný divácký zážitek: skvěle obsazený snímek, který přibližuje válku proti terorismu zase z jiného úhlu pohledu... Momentů, kdy budete s napětím sledovat, co se právě odehrává, je zde několik a film vás nenechá klidným ani po závěrečných titulcích... Škoda, že Alan Rickman už další filmy nenatočí - rozloučení se stříbrným plátnem v takovém stylu si ale určitě zaslouží... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý film sa vlečie jak rýchlostný závod slimákov. Anglo-americká vojna je dnes už len počítačová hra, je to totálna nuda, ale tento politický thriller je o to horší, že prináša morálnu dilemu, ktorá je totálne nepochopiteľná. Takže doteraz spojenci prinášali demokraciu do islamského sveta bombardovaním nemocníc, škôl a rôznych civilných objektov, samozrejme NECHTIAC, a náhle keď môžu zlikvidovať tri teroristické špiny, tak váhajú kvôli jednej civilnej osobe. Vymyslené a nedôveryhodné. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý protiteroristický film, zřejmě je tak jiný proto, že je britský. Helen Mirren se své postavy zmocnila dokonale, jak jsem u ní zvyklý, stejně tak byli výborní i Alan Rickman a Jeremy Northham a příběh samotný mě opravdu bavil. Přehazování politické zodpovědnosti mezi ministry bylo natočeno tak dobře, že jsem si chvíli myslel,že se děj odehrává u nás. Naprosto nejlepší na celém filmu byla absence hektolitrů patosu, které by na mě byly vykydány,pokud by šlo o film v americké produkci. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Pri pohľade zo satelitu na cesty Eastleigh je na ceste viditeľné „STOP“, na kenských cestách značky „STOP“ neexistujú. (Arsenal83)
  • Mnohé zo súradníc GPS použitých vo filme zobrazujú nesprávne údaje, ako napríklad umiestnenie konkrétnych miest v Nairobi (Keňa). (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama