Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

Lyli 

všechny recenze uživatele

Velké, velikánské, obří nic. Ukecaná nuda. Když uznám, že scéna, kdy zjistíme, kdo to leží v konťáku, je silná...a když řeknu, že snaha o šokují závěr, je chválihodná, tak to je vše, co lze pochválit. Problém je, že toto jsou dva momenty, které dělí nějakých 90 minut (odhaduju, a můj odhad na čas, vzdálenost a množství je na prd - což nic nemění) totálního opruzu! Fakt děs. ()

pavcas 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem od toho i vzhledem k obsazení a námětu očekávala víc. Agentce FBI (pěkně unavená Julia) zabijou dceru, ta má ještě tu smůlu, že se k případu dostane jako první a pak se rozbíhá honba za domnělým vrahem. No rozbíhá je silný slovo, rozbíhá se asi tak rychle, jako když si na vaše každodenní kolečko do parku půjčíte o číslo menší kecky od mladší ségry. Každou chvíli se musíte zastavit a popřemýšlet jestli se vrátíte zpátky, jestli už jste tudy náhodou neběželi nebo jestli je radši nemáte zahodit do prvního kanálu. Film se totiž vrací i do minulosti,ale tak trochu bez varování a chaoticky, takže jediný jak to identifikujete než si zvyknete je, že hlavní hrdina má víc šedin a Nicole je víc vosková. Taky jako sorry,ale když máte podezřelýho z vraždy dcery svojí agentky, tak jako nadřízenej dáte přednost spratkovi co donáší na teroristy? Protože bezpečnost země je na prvním místě? No nevim. Každopádně závěr jsem ještě tak pár minut před koncem nepředpokládala a společně s druhou půlkou filmu to vytáh na lepší 3*. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Argentinský originál jsem nebyl schopen dokoukat a i když tohle bylo o dost lepší, o žádný zazrak se nejedná. Zápletka zasazená do stínu 9/11 mi docela seděla a bavil mě i casting, ačkoliv Ejiofor svými plačtivými pohledy pomalu datahuje Smithe. Ale nebylo to tak zlé. První zádrhel přišel se stylem vyprávění. Z počátku přebíhání z jedné časové roviny do druhé docela fungovalo, ale postupem času bylo čím dál tím protivnější a hlavně zmatenější. To se odrazilo i na podání samotného děje. Zatímco v první polovině příběh celkem šlape a je zajímavý, tak v té druhé, kdy by mělo všechno postupně gradovat, se z něho stává zbytečně natahovaná užvaněnost, která trpí nedostatkem jakéhokoliv napětí. Samotné rozuzlení, byť by mohlo být překvapivé, pak ztrácí na dojmu. Jednou se na to podívat dá, ale i tak to zůstane obyčejným průměrem. 50% ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skvělé psychologické drama. Neviděl jsem argentinský film, takže originální námět s několikanásobnou pointou asi není americká zásluha, ale úžasná atmosféra, správně nastavené pomalé tempo a výborné herecké výkony, to už ano: 95% (zatím 2555 hodnotících je v průměru mnohem přísnější a dávají pouhých 60%). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době nedlouho po útocích z 11. září, ale je to vlastně úplně jedno, protože klima ve společnosti příběhu nijak nepomáhá. Solidní námět, nakonec ale rutinní příběh, dost mizerné tempo vyprávění i nedostatečně působivé rozuzlení. Dva protiterorističtí agenti hlídají jednu losangeleskou mešitu, a když se u ní objeví tělo znásilněné a zavražděné dívky, jedou na místo. Jenže mezi odpadky najde agentka-matka svou dceru. Zhroutí se jí svět, tragédie obrátí naruby životy i jejích kolegů. Po letech má každý svá tajemství, svá traumata, jenže tvůrci s nimi zacházejí prachbídně. Chaotické poskakování z přítomnosti do minulosti příliš nevychází, zlomená matka Julia Roberts ani chladná kariéristka Nicole Kidman překvapivě nestrhnou. Potěší snad jen Chiwetel Ejiofor, ani on však nedokáže zacelit autorskou nemohoucnost. Způsob, jakým Kidman přiměla podezřelého k přiznání, byl přinejmenším úsměvný a mluví, myslím, za vše. Nepříjemně tuctová a hodně unavená detektivka!! ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno