Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 4

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 4

Recenze (201)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem čekala něco trochu lepšího než jsem nakonec dostala. Scéna, kdy Julia Roberts najde svojí dceru byla velmi dojemná, že ani já jsem se neubránila slzám. Pak to ale bylo celé o ničem, žádná velká akce, nic se tam nedělo, zaujal mě až konec samotného filmu, který mě docela překvapil. Vracení do minulosti v příběhu mi nevadilo, naopak se mi to v tomhle kontextu líbilo, ale většina filmu je opravdu o ničem. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|78%| Shlédnuto v kině. Zachtělo se mi jít na něco do kina, tak jsem si pustil trailer k tomuto dílku a vyrazil jsem. No a ve finále jsem rozhodně spokojen. Zezačátku to sice nevypadá moc svižně, ale postupem času se hlavní 3 postavy neskutečně získám a baví mě to víc a víc. Chiwetel Ejiofor mě hodně bavil, působil na mě sice trochu naivně, jakým způsobem vyšetřoval a tak, ale to je jedině dobře – tím naopak vypadá film reálněji, než kdyby to byl profesionální vyšetřovatel. Nicole Kidman – jednak jsem si furt při sledování filmu říkal, sakra na to, že jí je skoro 50, tak vypadá skvěle. Hrála přirozeně, uvěřitelně. Julia Roberts hrála ze všech nejlíp. No, k dokonalosti bych jedině vylepšil režii. Bylo to naoko natočeno dost skromně, takovým stylem televizního seriálu, k tomu bych vylepšil trochu scénář, něco zajímavého bych přidal. Ale nevadí. Jak se film dere ke konci, atmosféra je víc a víc tajemnější. Líbilo se mi prolínání z minulosti do přítomnosti. Finále obsahovalo dvě šokující pointy. Alespon pro mě to bylo dost šokující a i skvělé, jaký nápady to mělo. V jednu chvíli mě fascinovala jedna pointa a za ní ještě šílenější. Takže moc a moc velká spokojenost. Celkově mohl mít film ještě lepší aspekty, ale i tak se jedná o zajímavý snímek, který se jen tak nevidí. Těším se na další shlédnutí. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Příběh se odehrává v době nedlouho po útocích z 11. září, ale je to vlastně úplně jedno, protože klima ve společnosti příběhu nijak nepomáhá. Solidní námět, nakonec ale rutinní příběh, dost mizerné tempo vyprávění i nedostatečně působivé rozuzlení. Dva protiterorističtí agenti hlídají jednu losangeleskou mešitu, a když se u ní objeví tělo znásilněné a zavražděné dívky, jedou na místo. Jenže mezi odpadky najde agentka-matka svou dceru. Zhroutí se jí svět, tragédie obrátí naruby životy i jejích kolegů. Po letech má každý svá tajemství, svá traumata, jenže tvůrci s nimi zacházejí prachbídně. Chaotické poskakování z přítomnosti do minulosti příliš nevychází, zlomená matka Julia Roberts ani chladná kariéristka Nicole Kidman překvapivě nestrhnou. Potěší snad jen Chiwetel Ejiofor, ani on však nedokáže zacelit autorskou nemohoucnost. Způsob, jakým Kidman přiměla podezřelého k přiznání, byl přinejmenším úsměvný a mluví, myslím, za vše. Nepříjemně tuctová a hodně unavená detektivka!! ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže srovnání nemám. Nicméně to působilo hlavně ze začátku jako slušnej krimi-thriller, záhadou mně je, proč je tady ještě napsáno mysteriózní. Nic takovýho jsem tam neviděl. Casting je povedenej, nacpali tam známých ksichtů dostatek, takže se na to celkem dobře dívá, i když teda musím říct, že J. Roberts tady vypadá příšerně (ale to byl nejspíš maskérskej záměr). Zápletka je víc než slušná, ovšem celý to tak nějak pluje a kroutí se až do konce. No a když pak zjistíte, jak to vlastně dopadlo, řeknete si jenom "aha, tak jo". Teda aspoň takovej efekt to mělo na mě. Wow efekt se nedostavil. Takovej obyčejnej průměr, kterej stál asi jenom hodně peněz kvůli obsazení. Toť vše. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když jsem tehdy sledoval argentinský originál, usnul mi had a z toho kómatu se už neprobral. Navíc jsem si po skončení málem vydrápal oči, když jsem si z nich urputně vytíral ten sekret, abych mohl nevěřícně zírat, jak taková otravná, užvaněná a velenudná pičovina s dementní pointou mohla získat Osrala. Po Birdmanovi se už ale nedivím ničemu. Když jsem teď sledoval rymejk, nový had jen tak poklimbával a sem tam pouze nasraně zasyčel, z čehož usuzuji, že to američtí soudruzi udělali kapku záživnější. Vyměnili Peróna za Usámu a sekret v očích tentokrát mají Robrtska s Kidmenkou, jimž ho tam nacákal rasově kvotující ebenový milovník Číjejetel Unprofor. No a je z toho ve srovnání s argentinskou rohypnoliádou kapku snesitelnější, kapku učesanější a kapku méně otravná skvěle zahraná unylá detektivka, dokonce i se smysluplným vyvrcholením, po které by obě ústřední štěrbiny měly rozhodně žalovat maskéra. Jsou už sice pomalu zralé na balzamování, ale při některých záběrech jsem myslel, že se mi to přeplo na Zombí apokalypsu. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama