Reklama

Reklama

Fotograf

Trailer

Obsahy(1)

Masový vrah rozsévá smrt a peklo, které v jeho srdci rozpoutali jiní. Titul Fotograf je přezdívka psychopatického sériového vraha, který terorizuje obyvatele hlavního města Ruska. Pokaždé když opustí oběť, napodobuje postupy kriminalistů a fotografií označí místo činu. Policie je proti neznámému bezmocná, nemá žádné konkrétní důkazy ani svědky. Vypadá to, že psychopatického pachatele nikdo neviděl, nikdo se s ním nesetkal. Vyšetřovatelé zjistí, že případy mají mít vztah s temnými událostmi sedmdesátých let minulého století, kdy v Legnici byla umístěna posádka sovětské armády… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Polské a ruské vztahy byly po dlouhá staletí zatíženy vzájemným soupeřením, které se v období novověku zásadní změnou rovnováhy moci v oblasti východní Evropy ve prospěch carské říše na dlouhou dobu změnilo ve ztrátu polské samostatnosti a trýznivou zkušenost Poláků s represivní, zaostalou a mizerně řízenou státní mocí. O to víc překvapí umístění děje snímku na území dnešního Ruska i fakt, že drtivá většina dialogů se odehrává v ruštině. K fotografovi nemá smysl přistupovat jako k běžné kriminálce o nepolapitelném fantomovi, který za sebou nechává zmařené lidské životy. Mnohem víc jde o mysteriózní příběh, prostřednictvím kterého se autoři vrací k nedávné minulosti a osvětlují podstatu fungování sovětského systému a jeho dopady na celou společnost. Nenechte se odradit absurdními prvky ani matoucím žánrovým zařazením. Tohle je silný a originálně natočený film o jedinci, který se nejdřív chtěl systému dokonale přizpůsobit, aby se mu posléze svérázným, krutým způsobem vzbouřil. Jako bonus navíc tady funguje přítomnost zajímavé a neokoukané Taťjany Arntgolc. Tohle je pro mě herecký objev jako hrom a doufám, že ještě budu mít příležitost její herectví v nějakém solidním bijáku obdivovat. Celkový dojem: 80 %. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Bolo tu cítiť snahu autorov o to, čo najviac dejovú linku zahaliť do rúška tajomstiev, no žiaľ nie všetko sa zadarilo. Oceňujem najmä originálny rozprávačský prístup, kde sa veľmi dobre striedali flashbacky do minulosti s prítomnosťou, čo celému príbehu dodávalo šmrnc. No tie jednotlivé nitky celého príbehu, ktoré sa zo spoločného klbka postupne rozmotávali, ma až tak nebavili a záver už vonkoncom nie. Riadny guláš teda, miestami až moc prekombinované. Taťjana Arntgolc je ale kus, to sa musí uznať... Slabší priemer. 55/100 ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozhodne viac ako len kriminálka zaoberajúca sa vyšetrovaním vrážd sériového vraha s príznačnou prezývkou - Fotograf. Najsilnejšou stránkou sú jednoznačne flaschbecky kedy sa tvorcovia vracajú do obdobia vraha z detstva, kedy sa kadečo vysvetlí, no a samozrejme samotná story, ktorá je vo viacerých sférach tak precízne poprepletaná, až človek žasne, ako to vôbec niekoho mohlo napadnúť. Všetko sa však hýbe v reálnej rovine, kedy logika nijak neutrpela, ba práve naopak, práve tá si dokáže v kombinácii s atmosférou (nie však temnou!) plne získať pozornosť diváka. Jediné s čím mám výhrady je záver a jeho rozuzlenie. Ten som skrátka nijak nepobral a popravde, celkom slušne som sa "stratil" ... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Drazí Poláci, jste bohové, jste prostě bohové Já čekal všechno, trošku Finchera, trošku syrovou kriminálku s drsným vražděním, nééé prostě poláci mají svou hrdost a dělaj si filmy po svým. Žánrová mnohovrstvost je tady ohromující, chvíli kriminálka, spolu s policisty postupně odkrýváš poměrně neuvěřitelný příběh a přibližuješ se na stopu. Chvíli rodičovské sociální drama, flashbacky se vracíme do vrahova dětství. Chvíli politický thriller na téma polsko - ruské ztahy, zejména vztah Poláků k rusům jako okupantům své země (v polských filmech častý jev) a rusů k Polákům (odposlechy, povýšenost ). Chvíli velmi mrazivé záběry, až jsem otáčel v kině za sebe, přesto že tam žádný lekací scény nejsou, tohle je prostě nevídána poctivina, další můj polskej miláček, kolikatej už ??? Třeba vztah mezi Natašou a Lebiadkinem včetně jejich temných stránek duše, to je luxus. Pevně doufám, že jsem si s filmem nepodal dveře naposled, protože přesně tohle je moje gusto.Viděno v rámci projektu Challenge tour 2014 jako film číslo 22. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Fotograf je polsko-ruská krimi, která jde tak trochu proti proudu a mně osobně to docela vadilo. Styl vyprávění a také samotná podstata vyprávěné látky se mi nedostala příliš pod kůži. Nejde totiž o klasické detektivní drama, kde jde o činy samotného vraha a o detektivy, kteří se ho snaží dopadnou. Spíše se jde po stopách dětství samotného vraha a jakou v něm hráli roli jednotlivé postavy. Samotná premisa o vrahovi, který mění hlas, tak aby nebyl poznán mi přišla podivně přitažená za vlasy a neatraktivní. Zvláštní film. ()

Galerie (13)

Související novinky

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno