Reklama

Reklama

La La Land

  • USA La La Land (více)
Trailer 2

VOD (1)

Moderní pojetí klasického hollywoodského milostného románu umocněné skvělými písničkami doprovázenými velkolepými tanečními čísly líčí vášnivý milostný vztah od něžného vzrušení rozvíjející se lásky až po trpké zklamání z velkých ambicí. (Freeman Ent.)

Recenze (1 154)

AdaC. 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Senzační vizuální dojem bohužel nezakryl rozplizlost příběhu a povrchnost hlavních postav, které ženou dopředu jen jejich ambice a ega. Hvězdy za scénu s Goslingem v rudejch teplákách, za působivou závěrečnou scénu, která celýmu filmu dala umělé dýchání, a za pěkný tanyny. ()

dusa77 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, co o La La Landu říci. Asi jen, že Damien Chazelle si jako v roce 2014 opět všechny strčil do kapsy. Jeho režisérský um a přístup... to je opravdu obdivuhodné, a v pouhých 32 letech? Měl jsem vlastně napsat, že to není obdivuhodné, ale spíše neuvěřitelné :-) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

To, co jsem od La La Landu očekávala jsem dostala. Ale bohužel jen v první polovině filmu. Pak to nabralo úplně jiný směr a na konci jsem měla pocit, že mě někdo fackuje. Zpočátku jsem byla nadšená, zjistila jsem, že se neustále usmívám, hudba byla super, chytlavá, příjemná, živá nebo jemná, když bylo potřeba. Kostýmy byly fajn, kulisy byly tím, co film vracelo do dob starého Hollywoodu, do doby Zpívání v dešti nebo Prázdnin v Římě, ale přitom vše bylo stále moderní. Ale kam se ubíral scénář v druhé půlce, to bylo špatně. Bylo to více reálné, než jiné romantické muzikály, ale s koncem jsem měla asi osobní problém, protože ještě doteď mám černé myšlenky. Chvílemi mi prostě přišlo, že si film hraje na něco, čím není a míchají se jablka s hruškami. Čemu ale musím vysmeknout poklonu je s jakým nasazením se svých rolí ujali Emma Stone a Ryan Gosling - zpěv, tanec, hraní, všechno super a mám tenhle pár ráda už z filmu Bláznivá, zatracená láska. ()

Artmguy 

všechny recenze uživatele

Když si režisér usmyslí, že přechytračí muzikál. Jenže muzikál nemá pravidla a nejde ho přechytračit. Bohužel. Pěkný song, sláva navždy Moulin Rouge. ()

BrusVejn 

všechny recenze uživatele

Muzikál človek nevidí každý deň (ani mesiac, ani rok keď už sme pri tom) takže poteší vidieť v kinách niečo "netradičné". Ryan Gosling je ako vždy parádny, Emma Stone tiež rozkošná. Treba povedať, že film postráda nejaký súvislejší príbeh a približne v polovici (večera) naberie trošku iný smer ako dovtedy. Nebyť toho bolo by to asi s prehľadom za 5 hviezd. Edit: Dobre, nakoniec za 5 hviezd. Naozaj výborná kamera, nádherné tanečné kreácie, krásne pesničky, a ešte raz Ryan Gosling. Takýto typ filmov sa vidí naozaj len raz za čas. ()

BarkaS 

všechny recenze uživatele

Nemám moc ráda muzikály, taneční filmy. Tak prvních deset dvacet minut bylo utrpením a dokonce jsem přemýšlela o tom, že to asi nedám (navzdory tomu, že nekriticky zbožňuju Emmu Stone). Nakonec si mě ale film navzdory stylu vyprávění získal. Hlavně díky mistrovsky zachyceným emocím, intimitě - třeba to nádherné napětí před prvním dotekem v setmělém sále kina bylo bezkonkurenční. ()

DmKK 

všechny recenze uživatele

Damien Chazelle odvedl kvalitní práci , dobře promíchal takový ten retro styl a moderní muzikál. Emma je okouzlující a herecky na tom také nebyla špatně. Ryan Gosling podle mého ještě o něco lepší. První polovina filmu je sladká romantika a ta druhá spíše realističtější a lehce trpčí. Nádherný jazz který doprovází film je také plus. Ten konec se mi příliš nelíbil protože jsem "cíťa" a tohle je vystřižené jak z nějakého Bčkového romantického filmu což podle mě tento rozhodně není. Ale je dobře že po tolika letech se na plátno dostal pěkný muzikál s hvězdným obsazením , který každého fandu dobré oldschool music a trochu té nostalgie potěší. ()

kantyna2 

všechny recenze uživatele

Od režiséra Whiplash, který byl nabitý scénami, ze kterých jen stříkaly emoce a dojmy, mi tohle přišlo jako fraška. Začátek byl pro mě velmi zdlouhavý a nudný, což k dobrému pocitu z filmu velmi nepřispívá, stejně jako neztotožnění se z žádným z protagonistů. Konec příběhu mi byl jasný po 20min. Oceňuji až dechberoucně dlouhé záběry bez střihu a záverečnou scénu, u které jsem se snažil vyronit slzu. Choreografie dobrá, ale Emma i Ryan mají větší rezervy (zejména Ryan, který umí i trochu zpívat :D ). Toť asi vše k mému prvnímu komentáři na tomto portále. 71% ()

JFlower 

všechny recenze uživatele

Asi jsem vzhledem k humbuku okolo čekala víc, rozhodně víc písniček, ale i tak je to vizuálně rozkošná podívaná - tohle je jeden z těch filmů, kterým velké plátno přidá na kráse. Plusový bod za konec. ()

dadoool 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že tenhle film mě zklamal. Ať opěvovaný několik dní před premiérou a nominovaný na několik cen. Mě to nechytlo. Mam tyto filmy ráda, myšleno muzikály atd, ale tady mi už první písnička přišla otravná a čekala jsem až skončí a pohneme se dál. Nevím. Nelíbila se mi ani první půl hodina filmu a to tak, že jsem měla chuť to skoro vypnout. Potom se to trochu rozjelo a film si zase získal mojí pozornost. Písničky mě zklamaly. Jen Ryan Gosling opravdu klobouk dolu. Perfektní přednes na klavír. Opravdu nádhera to co předvedl. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Barevný muzikál...jak ze starých časů, ale moc se toho tam neděje a nevýrazný soundtrack nezahrnuje jedinou výraznější melodii. Zlatá Pomáda... ()

xhaud02 

všechny recenze uživatele

Komedie, drama, muzikál, romantický...už chybí jen horor, a bylo tam fakt všechno. Bohužel. Úvodní scéna jako kdyby k tomu celému vůbec nepatřila. Navodí atmosféru muzikálu, která se ale po slibném úvodu vytratí. Nemůžu si pomoci, ale Emma Stone tu vůbec není sympatická, ani její postava. Bylo mi prostě fuk, jak to s ní dopadne. Na film tohoto typu jsem se až moc často nudil. A ten konec. Celé to na mě budí dojem, že to bylo napsané tak, aby tam ten Oscar "cinknul". Dvě pěkné písničky to neutáhnou, proto jedenkrát to vidět bohatě stačí. ()

Leník 

všechny recenze uživatele

Muzikály jsou můj oblíbený žánr, ale tento film trpí právě těmi nedostatky, které mají muzikály z 50. let, jimž zřejmě vzdává poctu. Nulový, popř. velmi kýčovitý a předvídatelný příběh. U starých filmů to snesu, u nových mi to už vadí. Navíc pro mě zcela necharizmatičtí hlavní hrdinové. Velké haló kolem tohoto filmu je mi záhadou. ()

GzL 

všechny recenze uživatele

Nemám nic, proti lásce dvou nehezkých lidí, ale proč o tom hned točit film? Chtěl jsem dát tři hvězdy, dvě za film a jednu za to, že se o něco snažili. Nepřišel jsem ale na to, o co se snažili a konec byl tak mizernej, že jsem to musel snížit na dvě. Hudba mě sice neurazila, ale taky nenadchla. Jestli by si tenhle film za něco zasloužil Oskara, tak jedině za to, že Emma Stone si nenechala (zatím!) udělat umělý prsa. ()

ZetDaElO 

všechny recenze uživatele

Môže sa človeku, ktorý sa zabáva na prízemnom humore Jackass a South Park páčiť muzikál?! Ale isteže! La La Land je už teraz pravdepodobne budúcou legendou a ikonickým muzikálom. To aj napriek tomu, že prekvapujúco najväčšou slabinou je príbeh, ktorý v tomto filme takmer neexistuje. S komplikovanejším scenárom a zachovaním estetickej kvality, by sa stopáž musela natiahnuť do neúmernej dĺžky. Pretože po vizuálnej a choreografickej stránke ide o absolútne famóznu záležitosť a je radosť sledovať prepracované scény na jeden záber. Okrem skvelej ústrednej dvojice je dôležitou súčasťou hudobný doprovod. Tu režisér (neprekvapivo) zvolil jazz, ktorý dodáva filmu patričnú gráciu a veľkoleposť. A veru už sa dávno nestalo, že by mi filmová melódia hrala v hlave niekoľko dní. 8/10 ()

Hamar 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě La la land docela nudil, ale tak po půlhodině mě to začalo bavit a na úplný závěr chytlo za srdce. Nestydím se, i nějaká ta slza ukápla! Oceňuji pěknou hudbu a ústřední hereckou dvojici, stejně tak krásné, i když občas trochu kýčovité filmové záběry. Dokonalé to nebylo, ale já jako romantická duše a citlivka, nemohu jinak a dávám silnou čtyřku. ()

bmx6 

všechny recenze uživatele

Moji dva oblíbení herci a jejich perfektní herecké výkony.Hodně dobrá hudba,krásný příběh,ještě krásnější prostředí a především film,který jsem si zamiloval a milovat budu.No,co víc si přát?? ()

Dawydov 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, ale prozatím mě to úplně nenadchlo. Možná napodruhé to bude silnější? Třeba tam ta pátá hvězda ještě přibude. Možná to bylo aktuální náladou, ale chvílemi jsem se trochu nudil. Vizuálně to je opravdu ukouzlující, výtvarníci, kameraman i režisér jsou supertalenti, herci jsou skvělí, je za tím vším vidět obrovská práce a péče... Emocionálně je to ale strhující jen občas, rozhodně ne celou dobu (konec je ovšem mistrovský a funguje výborně, v tomto je to podobně explozivní jako předchozí Whiplash). Celkově bych to asi prostříhal, nebavil jsem se celou stopáž. I jen pouhé sledování vizuální propracovanosti by sice mohlo stačit, ale ne víc než dvě hodiny. Filmové a hudební prostředí je zajímavé, dějově to je celkem dobré, i když ne extra objevné. Člověk si může zapřemýšlet o lásce, o honbě za sny, skutečném odhodlání, ambivalentním i opravdovém pocitu úspěchu, ale i o zmaru a frustraci... a taky o mnoha těžkých rozhodnutích, která v reálném životě prostě nejsou jako v muzikálu - a nejsou taková ani ve filmu, má to v tomto ohledu myslím určitou metaúroveň || Pár poznámek pro další shlédnutí: Ten pozvolný posun stylizace, kdy je film zpočátku více muzikálový a pak postupně více střídmý, koresponduje (možná?) s vývojem postav - i ony se možná z počáteční naivnější, zasněnější "muzikálovosti" trochu vrací nohama na zem, jak se vyvíjejí. Přitom na konci, až se potkají, se to zase vše naplno rozpálí (v nich, i ve stylizaci), což je super. A vlastně si ty své sny splnili, každý má to, po čem toužil (?) Ale byl si vůbec vědom, po čem skutečně uvnitř toužil? Není tam nakonec nějaká vnitřní výčitka? O tom ty postavy určitě nakonci přemýšlí, a vtahují do té otázky docela efektivně i diváka. Nebyla ta honba za snem mířena vlastně mimo? Neměla tím snem být láska, kterou v plné dechberoucí hloubce pořádně nemají, přitom ji mít mohli ze všeho nejsnadněji? Protože to je ten pravý muzikál mezi nimi, který jim šel tak snadno. Možná jen upřednostnili lásku k jazzu/k herectví, před láskou mezi nimi? A třeba jsou tak štastní. Je ten film i o tomto? No uvidíme napodruhé, možná tam příště vystoupí něco úplně jiného... Otázka také je, jestli je to dramaturgicky víc příběh Goslinga, anebo Emy. Anebo je to primárně vystavěno jinak? Zatím mi to nejintenzivněji dává smysl vnímat jako příběh Goslinga... A ještě jeden postřeh a jedna metaúroveň: téma staromilské obliby něčeho meinstreamově již přežitého - uvnitř filmu je to jazz, film sám o sobě to ale tak trochu dělá s muzikálovou formou. A asi se ukazuje, že jak jazz (postavám ve filmu), tak muzikál (nám divákům) ještě mají co říct ;-) ()

Související novinky

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

Jimmy Kimmel bude zachraňovat Oscary

07.11.2022

Podoba oscarového ceremoniálu se po několika velmi hrbolatých ročnících vrací aspoň trochu k normálu, nebo se to tak v tuto chvíli alespoň zdá. Po čtyřech letech, kdy se předávání světově… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Hraná Sněhurka našla režiséra

Hraná Sněhurka našla režiséra

30.05.2019

Režisér Marc Webb se navždy zapsal do paměti fanoušků originálních romantik jako tvůrce 500 dní se Summer. Jeho dva spidermanovské pokusy s Andrew Garfieldem a Emmou Stone v hl. rolích už ale takový… (více)

Reklama

Reklama