Reklama

Reklama

Když Thomas a jeho kamarádi dokázali uniknout z vražedného labyrintu, doufali, že se dokážou vrátit ke svým starým životům. Nemohli se ale splést víc. Místo svobody je čekal pouhý postup do druhé fáze zkoušky připravené organizací Z.L.S.N. Pro Thomase a ostatní přeživší Placery z labyrintu tak běhání zdaleka nekončí. Jejich další útěk je zavede na Spáleniště, nejvíce sežehnutou část planety, krajinu plnou nepředstavitelných překážek. Sluneční erupce sežehly Zemi na popel a proměnily ji v pustinu. Světové vlády se zhroutily – a s nimi i řád a právo. Rozpadajícími se troskami měst teď bloudí takzvaní „raplové", lidé pokrytí hnisajícími ranami, které nakažlivý virus dohnal za hranu příčetnosti. Jejich jediným cílem je najít cokoliv živého, aby se nasytili. Thomas a jeho přátelé musí rychle najít bezpečné útočiště a organizace Z.L.S.N. se stará o hlavně to, aby jim šance na přežití nastavila v jejich neprospěch. Placeři se ale dokáží spojit s bojovníky odporu, zasáhnout vrchní velení Z.L.S.N. a odhalit tak další šokující plány, které si pro ně společnost přichystala. Thomase čeká tvrdá zkouška ohněm. Skutečně se někde uvnitř v jeho hlavě skrývá tajemství, které je zachrání? (Cinemart)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (648)

Hild 

všechny recenze uživatele

V rámci "young adoult" se jedná bezesporu o to lepší. Divák sice nesmí moc přemýšlet o tom, jak vlastně celý svět funguje a že to ve skutečnosti nedává moc smysl, režisér Wes Ball však především svou šikovností dokázal všechny dějové nedostatky zakrýt. Díky výborně natočeným scénám, rychlému tempu, parádní hudbě, sympatických a dobře zahraných postav se nudit nestihnete. Řemeslné kvality tady jasně převyšují kvality příběhové (ten ve své podstatě nenabízí prakticky nic), ale to ještě neznamená, že se nemůžete bavit. Navíc zde není čas na romantiku a nemusíte se dívat, jak si vypracovaní modelové sundávají trička, to je něco, co se v tomto žánru vždy cení. Na třetí díl jsem zvědavá, velká pochvala tvůrcům, že se rozhodli závěrečný díl nerozdělit na více části. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

S podobně zaměřenými knižními "young adult" sériemi se v poslední době doslova roztrhl pytel. Mají jistá specifika, díl od dílu se může dost zásadně změnit žánr a to, co funguje na papíře, nemusí fungovat na plátně. Druhý filmový díl Maze Runner (z pravděpodobně plánovaných čtyř) na tom není úplně špatně například oproti Rezistenci. Úplně se změnilo prostředí, podmínky a dystopický svět se rozevřel v celé své komplexnosti. Naštěstí se tvůrci nerozhodli příliš zabředávat do zákonitostí fikčního světa a jsou bez větších výjimek přímočaří, jak jen to jde. Hrdinové stejně jako v prvním Hobitovi nedělají nic jiného, než utíkají. Útěky a honičky jsou to naštěstí nápadité a člověk nemusí přemýšlet nad nějakým hlubším poselstvím, které tam stejně není. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší z dlhého radu filmov, ku ktorým je vhodné vedro pukancov, 2 litre coly a k tomu nejaké domáce vyžúvatko. Nenáročný pukanec, kvalitatívne porovnateľný s jednotkou, aj keď tu odpadá zábava v podobe psychológie skupiny a kryštalizácie charakterov. Tieto nedostatky sú ale našťastie vyrovnané väčšou akčnou porciou. Vizuálne je film síce pekne spracovaný (páčilo sa mi hlavne postapo prostredie), duševne je však vhodný akurát len tak na oddych a nenáročný očný relax. Alebo som už starý? V každom prípade trojky sa trocha začínam obávať, námet už ďalej nemá čo ponúknuť. 60/100 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Fajnová dobrodružná sci-fi, se kterou mám jeden zásadní problém: končí totiž na začátku. V tom smyslu, že od příběhu přeci jen očekávám postupnou gradaci směrem ke strhujícímu finále, ne aby scénárista vyplýtval tu nejlepší akci v polovině stopáže, a pak se duplo na brzdu. Úvodní hodina nového Labyrintu je jedna velká akční scéna plná napínavých útěků odněkud někam, v té druhé už se pak ale jen mlátí prázdná sláma v podobě papírem šustících dialogů. Finiš šíleně nezáživnej s několika prvoplánovitými výbuchy namísto jakékoli katarze. Rozdíl mezi zábavou a nudou nebyl nikdy propastnější. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dějově stereotypní dystopická sci-fi, nebo spíše fantasy o hrdinských teenagerech, kteří touží po svobodě. Napětí je jen v jednotlivých scénách a film se mi zdál únavně dlouhý.Dystopická sci-fi Labyrint ve druhém dílu odhaluje, že zatímco filmařsky už adaptace dívčích románů nároky splňují, dějově jde stále o stejné banality. Přestože scénář nastoluje zajímavé morální otázky, nijak je nerozvádí, postrádá logiku a je založen na nesmyslné nahodilosti. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo se od 27. října 2014 do 27. ledna 2015 v Albuquerque v Novém Mexiku. (jenik71)
  • Vzhľad a správanie nakazených bolo inšpirované úspešnou videohrou „The Last of Us“. Rovnako ako niektoré dejové prvky, napríklad putovanie imúnnych, hľadanie Pravej ruky či lieku. (peter.kralik)
  • Světová premiéra proběhla 1. září 2015 v Sao Paulu v Brazílii. (Varan)

Související novinky

Cameron a Rodriguez našli Alitu

Cameron a Rodriguez našli Alitu

30.05.2016

James Cameron chtěl mnoho let natočit dvě velké sci-fi - Avatara a Alita: Battle Angel. Modrásky už stihnul, jeho výlet na Pandoru ale měl takový úspěch, že se záhy vrhnul na čtyři pokračování a… (více)

Reklama

Reklama