Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

juta 

všechny recenze uživatele

Co o tom tak napsat. Film se odehrává v 70. letech a podle toho, jak to bylo natočeno, bych si klidně myslel, že se to točilo doopravdy v 70. letech. Hororové scény nebyly moc strašidelné. Daly by se udělat o hodně víc strašidelnější. Jediné, co bylo docela dobré byla scéna téměř na konci s tím "červeňákem" s plynovou maskou. Toho bych se i bál. Nakonec z toho vyšlo zajimavé psycho, i když některé části, byly opravdu nezajimavé až nudné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po naozaj vydarenom pokračovaní tohoto filmu „The Devils Reject“ som sa odhodlal pozrieť aj „House of 1000 Corpses“. Strašne som sa naň tešil a moje výsledné dojmy sú viac než rozporuplné. Sice úvod filmu je super – pripomenul mi rozbehnuté drsné scény ako od Tarantina, no ďalej akoby Rob Zombie skúšal čo vie, kamerové prestrihy v inom filte, napätie kolísa a tým pádom spád filmu je dosť brzdený. Keby som „House “ videl ako prvý asi ťažko by som sa odhodlal pozrieť jeho pokračovanie. Na druhej strane asi by som mu dal *****, lebo je iné, vyvážené, drsnejšie, plné zla a hlavne bez nejakých kladných postáv, pretože obete tam nemajú vôbec ale vôbec dlhú životnosť ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

První film hudebníka Roba Zombieho a zároveň první film co jsem od něho viděl. Film je natočený ve stylu starých béčkových hororů jako je Texaský masakr motorovou pilou - Klasická rodinka psychopatů a navíc skvělý postavy - Bill Moseley jako psychopat Otis - Sid Haig jako psychopatický klaun Kapitán Spaulding - Karen Black jako matka Fireflyová a manželka režiséra Sheri Moon Zombie jako psychopatka Baby. V rodince je ještě dědeček Hugo (Dennis Fimple) a popálený Tiny Firefly (Matthew McGrory). Scény z podzemí kde jsou všelijaký zrůdičky už byly moc fantasy :D Ale přesto ta hlavní zrůda Doktor Satan (Walter Phelan) vypadá hodně dobře. Líbí se mi jakým stylem to Rob Zombie natočil, fakt je tam z toho cítit ta atmosféra starých béček. Atmosféra filmu je dost scary. Film se mi hodně líbil, má taky skvělou hudbu, zazní tam i song od Ramones. Kamera, střih a herci supr. Krvavý scény tu nějaký jsou, ale je tam toho málo vidět a neni jich tolik. První film Zombieho a povedlo se mu to, kdo by čekal že z toho vznikne dobrá trilogie. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Solidní béčková exploatace. Zvědavost partičky mladých lidí je zavede do míst, kam se určitě nechtěli dostat. Musím ale smutně poznamenat, že tisíce mrtvol se zrovna nedočkáme, jde spíš jen o pár šílenců, kteří na několika nebožácích uskutečňují své zvrhlé halloweenské choutky. Co film odlišuje od řady podobných béček je určitě humor, mrtvoly se servírují s úsměvem a červenou bambulkou na nose, pronáší se někdy i docela ujeté hlášky a zkrátka je vidět, že Rob Zombie to nebere příliš vážně. 6/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Rob Zombie opravdu rozumí žánru, jen je škoda že si film neudržel tempo DOKONALÉ úvodní dvacetiminutovky. Potom už se to úplně šíleně zvrhne a o nějakém ději nemůže být řeč...jenže jsem se nenudil a ty Robovi úchylnosti prostě měly něco do sebe. Přece jenom vrah dětí co miluje výprasky plácačkou pobitou hřebíky, jelikož mu dělá dobře cítít to ve slabinách, nenechá jen tak nějakou bránici v klidu. Takže pokud máte náladu na nějakou ujetost, pusťte si tohle. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Když Fireflyovi posílají do studny rakev s Denise (Erin Daniels) a Jerrym (Chris Hardwick), společně s ní tam spouštějí diktafon s úryvkem ze zpomalené nahrávky básně Aleistera Crowleyho nazvané Básník (The Poet). Tato nahrávka je jediná známá nahrávka tohoto britského okultisty. Ve filmu se dokola opakuje věta "bury me in the nameless grave" ("pohřbi mě v hrobě beze jména"). (Othello)
  • Rob Zombie si zde zahrál malé cameo jako pomocník Doktora Wolfensteina. (-Bomba-)

Reklama

Reklama