Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

H34D 

všechny recenze uživatele

Solidní béčková exploatace. Zvědavost partičky mladých lidí je zavede do míst, kam se určitě nechtěli dostat. Musím ale smutně poznamenat, že tisíce mrtvol se zrovna nedočkáme, jde spíš jen o pár šílenců, kteří na několika nebožácích uskutečňují své zvrhlé halloweenské choutky. Co film odlišuje od řady podobných béček je určitě humor, mrtvoly se servírují s úsměvem a červenou bambulkou na nose, pronáší se někdy i docela ujeté hlášky a zkrátka je vidět, že Rob Zombie to nebere příliš vážně. 6/10 ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Nadupaná, vesele sadistická jízda od začátku až do konce! Snad ještě u žádného "hororu" (uvozovky proto, že u tohohle se člověk opravdu nemůže bát - "pouze" bavit) mi nebylo utrpení obětí tak moc lhostejné (tzn. rozhodně jsem se nevžívala do jejich role, jak to jinak obvykle dělávám), a naopak zábavička hlavních kruťáků tak moc po chuti. Jednoduše řečeno, vskutku velmi originálně pojatá pocta žánru - a tím "originálně" nemyslím ani tak děj (inspirace Texaským masakrem je jasná - inspirace, né vykrádání), jako spíš mému oku dokonale lahodící vizuální "art"-orgie - je vidět, že si s tím Robík opravdu vyhrál - a to nemohu neocenit! Navíc úplný závěr mě vyloženě potěšil! A ty nápisy na tričkách! A prasák grampa! A zlý klaun! Prostě dík! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Estetika Roba Zombieho mi zjavne uniká: s výnimkou posledných piatich minút to nemá žiadnu atmosféru sedemdesiatych rokov, je to len, ako je u neho zvykom, dlhý násilný videoklip s lacným osvetlením a frenetickým strihom a miesto filmu to pripomína skôr obskúrne lunaparkové atrakcie, ktorým je venovaný úvod. ()

dwi odpad!

všechny recenze uživatele

R. Zombiemu nejspíše nestačí hudební dráha a snaží se prorazit i na poli filmovém. Výsledek je ale natolik zmatený, že se jen divím, proč má někdo potřebu vůbec podobné patituly točit. Parta mladých lidí se shodou okolností dostane do domu, kde žije zmagořelá rodinka, samozřejmě "působivě" přehnaná. Dostává se k nám opět směs bizardních figurek zcela odloučených od reálného světa, jejichž chování, stejně jako sadisticko-kreténské orgie, působí neskutečně strojeně, všichni zúčastnění až s nevkusem přehrávají. Tento jednoduchý děj je ještě doprovázen zcela zbytečnými doplňujícími záběry, v nichž dostává prostor režisérova hudba. Výsledek tudíž působí jako jeden velký nepovedený videoklip. Nudný, ubíjející, naprosto zbytečný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Coooo??? Co to bylo?? Trochu uchylárna ne?? Tak tohle mě fakt nebavilo. Nic proti masakrům ve filmech (i když tady to tak hrozný nebylo) ale tohle bylo prostě ujetý a divný. Dřív než tenhle výtvor jsem viděl Vyvržence pekla (mělo by jít o jakési volné pokračování týhle pytloviny) a ani ty mě nějak extrémě nechytli. Ale tohle to je prostě....divný, nudný a hlavně trapný. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Scénář se v průběhu natáčení častokrát obměňoval. Například z dědy Huga (Dennis Fimple) se ke konci měl vyklubat doktor Satan. (Othello)
  • V první třetině filmu se v krátkém prostřihu objeví Gloria Stuart, známá jako „stará paní z Titaniku“, ve své první roli. Jedná se o film Old Dark House z roku 1932. (warner)
  • Vyšinutý klaun Spaulding ve své freaky show uvede skutečného amerického sériového vraha Eda Gaina, kanibala a nekrofila, který inspiroval filmy Psycho (1960) a Texaský masakr motorovou pilou (1974). Ženský převlek Eda Gaina inspiroval Thomase Harrise při psaní postavy Buffalo Billa z knihy Mlčení jehňátek, která se stala bestsellerem. Film Mlčení jehňátek (1991) následně získal v roce 1992 pět Oscarů. (gojackill)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno