Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupinka lidí bojuje o život ve městě zamořeném zombie. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (105)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Filmbox zaradil aj tento film do svojej Halloweenskej ponuky, zas nejde o nič vynimočné, také slušne béčko ktoré neurazí, videohra bola určite lepšia. Asi sa tvorcovia snažili vytvoriť zombie atmosféru práve z najnovšej hernej predlohy. Podarilo sa im to len čiastočne. Humor chýbal, ja si pri tej hre aj spomínam na pár vtipných momentov. Tak je to len priemerný zombie horor. 3* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mohla to být parádní béčková zombiárna, s dobře odměřenou porcí nadsázky i řežebné akce, se zdravou porcí černého humoru (Frank ve studiu) a se skvělou výpravou. Ovšem slibně se rozjíždějící zombijský majstrštyk se postupně potupně zvrhne málem v politický thriller s angažovanou zápletkou o armádním spiknutí a statečných investigativních novinářích (a přitom všichni víme, že novináři jsou vesměs bulvární sebranka a bezcharakterní, prodejný a podbízivý filcky). Z herců mě zaujali spíš ti vedlejší - třeba Madsenova ségra nebo samozvaný "král" zombií. Nejlepší gag: Krátký střih na zombieho pochutnávajícího si za chůze na svém vlastním bejbym v břišním nosiči. Hustý. Nejhorší gag: Když už si chceš hrát na to, že bojuješ s motorovkama v rukou, nejdřív si na těch umělohmotnejch atrapách aspoň dotáhni okatě prověšenej řetěz ty černovlasá barbíno. ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že je to film ze stejného univerza, jako Úsvit mrtvých z roku 2004, ale evidentně není. Naopak, hodně se ubírá náměty ze stejnojmenné hry a je to docela zajímavá jízda, která kombinuje jak klasicky ztvárněnou zombie apokalypsu, tak i jisté odlehčení a recesi ve formě šíleností známých ze hry. Jen škoda, že se vše až moc táhlo a i když mi přišla třeba řežba na jeden záběr naprosto geniální, nemyslím, že jde o něco doslova vynikajícího. Maximálně nadprůměrného. 70% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ani velice sympatický a pohledný ústřední herecký pár, ani pár slušných gore scén, a ani poměrně slušný spád, mě nepřesvědčili o nějaké valné kvalitě tohoto snímku, který bych se nebál označit přímo až za televizní produkci, čemuž nasvědčuje především celkový vizuál a vlastně i celkové pojetí filmu. Nechtěl bych ho tedy označovat přímo za laciný brak, ale prostě mě to zpracování vůbec neoslovilo. Co se zápletky týče, to byla křeč první třídy, nenápaditá, hloupá, nezábavná, takže ji alespoň trochu zachraňuje zmiňované tempo, díky kterému mi to nepřišlo alespoň zas až tak dlouhé. Jinak další důležitou stránkou filmu měly být hororové prvky, kterých sice nebylo úplně málo, ale byly neskutečně nevýrazné, a celkově takové dost při zdi a neefektně zpracované. Hodně mě navíc iritovala nehorázná tupost spousty postav a pak i až trapné přehrávání několika herců, kteří by se hodili spíš někam do parodií nebo nějakých 80kových hoven, než do takovéhoto moderního filmu. Mě Dead Rising zkrátka příliš nebavil, přišlo mi to celé takové nemastné, neslané, nevědíc, čeho to ve výsledku chtělo vlastně dosáhnout, na mě to ale nezafungovalo prostě ani v jednom ohledu. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Video horor se stopáží dvě hodiny? Myslel jsem si, že se tvůrci zbláznili, ale opak je pravdou. Ano, má to 120 minut, ale taky to solidně odsýpá a člověk ty dvě hodiny vůbec nepostřehne. Po řemeslné stránce je film velmi dobře udělaný a bez problémů by snesl uvedení v kinech. Jediná zásadní výtka je, že atmosférou je to spíš Resident Evil než The Walking Dead. Pokud chtějí natočit dvojku, nemůžu se dočkat. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Ještě než byl film natáčen, vznikla stejnojmenná hra na PC. (Safa Daniel)
  • Mesto Fourtune City z hry Dead Rising 2 je v tomto filme spomínané jednou z hrdiniek filmu, Crystal (Meghan Ory). (beso74)
  • Vo filme je odkaz na hlavného hrdinu z hry Dead Rising 2, Chucka Greena. Jeden zo zombies má na sebe taký istý žltý kabát, aký nosila v hre práve táto postava. (beso74)

Reklama

Reklama