Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (349)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ten vnútorný rozpor medzi "Bože, to je ale úbohá chobotina postavená výhradne na pohlavnom a fekálnom humore" a "aj tak som sa celý čas smial". Niektoré fóry sú super (chlap s potkanom, kričiaca kórejská navigácia, kanibalistická krava, Hemsworthov večerný výstup...), ale zvyšok je totálny hnoj. Čudujem sa Chevy Chasovi, že ich poctil účasťou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak sa na to pozrime. Z USA nám každoročne prichádza množstvo trápnych komédií, ktoré sa niekedy ani nedajú označiť za divácky zhliadnuteľné. VACATION ale pôsobí dojmom, ako keby sa kvalitný DVD ( či Blu-ray ) sh!t dostal na plátna kín. Verte, že tento si to zaslúžil, aj keď nieje spomenutým zvratkom. Mladých zaujme, starších ( +60 ) odradí, nostalgikov poteší, maloletých naučí. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Není důležitý, kam jsem strčila prst nebo co jsem zapálila." Milá Debbie, pro Tvého manžela to patrně důležité je, ale je to Rusty Griswold, syn legendárního Clarka, a ten určitě nějaké to drobné faux pas zvládne. Co taky jiného čekat od rodiny Griswoldových na cestě do Walley Worldu. Mně to tedy chvílemi připadalo naprosto úžasně zábavné, zejména při smrtelných nehodách, ale po chvíli to zase bylo neuvěřitelně trapné a tak to hodnocení alibisticky nechám na průměru. Nicméně albánský vůz značky Tartan Prancer, s dálkovým ovládáním a korejskou navigací, si jednou rozhodně pořídím, protože jeho vizuální, jízdní, letecké i pyrotechnické vlastnosti mne naprosto uchvátily. ()

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Nestáva sa často, že poviem, že mi film spôsobil silnú dávku nevoľnosti a ostalo mi zle. Fyzicky som mal pocit, že sa po "Vacation" musím poriadne osprchovať a vydrhnúť si telo aspoň trikrát mydlom, aby som ho zo seba zmyl. Absolútne nechápem, kam sa toto s humorom rozhodlo ísť a na čom scenáristi fičali, pretože tu nefunguje skoro absolútne nič. A najhoršie na tom je, že tento film nemá ani žiadne srdce ani nič, čo by ho dokázalo posunúť do nejakého lepšieho levelu. Z road trip komédií, je toto jedna z tých nejhorších čo som videl. Postavy sú nemožné, sprosté a ani raz mi ich hlášky neprišli vtipné. Najmladší Kevin (nie ten Kevin) je asi to najhnusnejšie decko, aké som kedy videl a mal som chuť ho poriadne zmlátiť. Jediná scénka, kde som sa smial bol moment, keď si prepli GPS do severokórejského jazyka a hulákala po nich ako diktátor... a celkom ma potešil aj Norman Reedus, napriek tomu, že má vo filme len asi minútu. Inak je toto jeden nechutný, trápny, debilný film (počastoval by som ho aj inými slovami), ktorý absolútne nerozumie slovu komédia a zaslúži si spláchnuť do záchoda. Ak chcete dobrú road trip komédiu, tak si radšej pozrite dva roky staré We´re The Millers. Hodnotenie: F V osobnom TOP 11 filmov, ktoré nenávidím absolútne najviac sa umiestnil na 5. mieste ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Protože Dobytek s Torisiomem psali, že to je řachanda, tak jsem na to kouknul. Je to taková jednohubka, nicméně s pár opravdu ostrými momenty a slušnou frekvencí fórů. Fekálně-sexuálních je dost, ale jsou tu i povedené konverzačky. Za mně dobrej pedofilní kamioňák, korejská navigace, koupání v horkých pramenech, pán s mazlíkem - krysou, nahánění krav nebo dobře vybavenej strejda Hank (nebo jak se to jmenoval). /// viděl jsem to ještě jednou a smál jsem se nahlas na spoustě míst. Hodnocení jsem zvýšil že 4 na 5. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Kamionista (Norman Reedus) prenasleduje Griswoldovcov na ťahači Kenworth W-900. (Laslo)
  • Scéna na raftoch sa natáčala na troch rôznych miestach. (Game90)
  • Film tvorí zvláštnu zmes sequelu (odkazuje na predchádzajúce filmy), remaku (niektoré scény sú rovnaké alebo veľmi podobné tým z predchádzajúcich filmov) a rebootu (nový film možnej série s novým obsadením). (Laslo)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama