Reklama

Reklama

Další generace Griswoldů v tom zase lítá. Dospělý Rusty Griswold (Helms) kráčí ve stopách svého otce a v naději na posílení rodinných pout se rozhodne překvapit svou ženu Debbie (Applegate) a jejich dva syny cestou zpět do Ameriky, do rodinného „oblíbeného zábavního parku" Walley World. (Freeman Ent.)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (349)

sharky 

všechny recenze uživatele

na originálu jsem vyrástal a tomuhle filmu se podařilo se mu perfektně přiblížit, je to skoro spíš remake než pokračování (je tam spousta skoro až identických scén). Já vím, že je to hodně připitomnělé, ale takový to přesně mělo být a já si nemohl pomoct a smál jsem se. Asi to není úplně objektivní hodnocení, ale nostalgie je svině:) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle určitě není žádná rodinná komedie pro děcka! Já bych se nedivil, kdyby v kinech rozdávaly sáčky na zvracení, protože některé scény vskutku dávící reflex nakopávají solidně, až se divím tak pozitivnímu všeobecnému přijetí. Já jako hororový gurmán jsem otrlý a zvyklý na podobné záležitosti, takže já se při Komedii zasmál i nahlas, byť při scénách jako Kanibal kráva požírající vnitřnosti druhé krávy, atraktivní kočka zajetá kamiónem či koupel v hovnech a mrtvolách diváka spíše zarazí a pošle tisíc WTF signálů do mozku,ale potěší spousta Cameii jako Keegan-Michael Key, Chevy Chase, Michael Peňa,Norman Reedus a skvělý Chris Hemsworth, který si zde svou svůdnou roli užívá na sto procent. Drsným, sprostým, nechutným až morbidním humorem Vacation nepochybně disponuje a já se bavil skvěle. Not for everyone!80% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ten vnútorný rozpor medzi "Bože, to je ale úbohá chobotina postavená výhradne na pohlavnom a fekálnom humore" a "aj tak som sa celý čas smial". Niektoré fóry sú super (chlap s potkanom, kričiaca kórejská navigácia, kanibalistická krava, Hemsworthov večerný výstup...), ale zvyšok je totálny hnoj. Čudujem sa Chevy Chasovi, že ich poctil účasťou. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Malarkeymu se i mně líbil ten odkaz na legendární cestu rodiny Griswoldovic do zábavního Walley parku přes celé Státy. Albánská honda Tartan byla super i korejská navigace a dálkové ovládání jímž se dá ovládat celý vůz aniž by jste v něm byli, ovšem nesmíte mačkat čudlík - svastiku. Helms (zubař z Pařby ve Vegas) mi celkem sednul a Christina na to že jí táhne na pade je pořád celkem pěkná baba.Chevy nám už ale krapet zestárl, byť v očích má pořád tu samou jiskru, kterou jsem tam viděl v osmdesátkách. Tím to ale končí. Hodně rádobyvtípků bylo ve formě různých sexuálních narážek a i když nejsem žádná citlivka co se hned červená, moc mi to tam nesedlo, resp. to množství. Film jsem pustil i omladině v domnění, že se pobavíme stejně jako u první cesty a chvílemi jsem litoval, že jsem na to nekoukal sám... Takže jako rodinou komedii to pusťte s odrostlejší omladinou. Dávám tedy jen za dva burgery. * * ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Je to pitomá, ničím nezajímavá, přízemní komedie. I tak jsem se prostě smál od začátku do konce. Neříkám, že v kuse, neříkám, že všem vtipům, ale smál jsem se. Nahlas. Třeba mladší brácha šikanující staršího mne bavil a příjemně mne překvapil Chris, kterého jinak více méně nemůžu vystát, v parodické roli macho-dream-kovboje. A třeba albánské auto nemělo nejmenší chybu... 80% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (11)

  • Chevy Chase (Clark Griswold) je jediným hercem, který hrál ve všech dílech celé série. (jenik71)
  • Píseň, kterou si Rusty Griswold (Ed Helms) rád zpívá během celého filmu, je "Kiss From A Rose" od britského zpěváka Seala. (Duch217)

Související novinky

Kdo natočí Flashpoint od DC?

Kdo natočí Flashpoint od DC?

17.01.2018

Ve světle nedostatečných tržeb Ligy spravedlnosti (655 milionů dolarů nestačí ani na výdělky Muže z oceli) se filmový vesmír od DC maličko překopává. Jeho řízení teď bude mít na starost Walter Hamada… (více)

Kdo sepíše Spider-Mana?

Kdo sepíše Spider-Mana?

19.07.2015

Tobey Maguire (Spider-Man) a Andrew Garfield (Amazing Spider-Man) si užívají pavoučí důchod a Tom Holland (Nic nás nerozdělí) se naopak chystá na svůj marvelácký debut. Poprvé ho jako Petera Parkera… (více)

Thor bude krotit kafe

Thor bude krotit kafe

11.06.2015

Chris Hemsworth (Avengers: Age of Ultron) má novou práci. V minulých letech si vydělával jako superhrdina v Thorovi, elitní řidič v Rivalech nebo kyberpostrach v Hackerovi, letos ale bude předvádět… (více)

Reklama

Reklama