Reklama

Reklama

Paříž 1991. Mladý detektiv Charlie řeší svůj první případ, vraždu mladé ženy. Při studiu podobných případů odhalí řadu podezřele podobných úmrtí. Dlouhých osm let je jediným, kdo věří v existenci sériového zabijáka. Vražd přibývá, intervaly mezi nimi se zkracují a Charlie se stává architektem jednoho z nejkomplexnějších pátrání, které kdy francouzská policie vedla. Film, inspirovaný skutečným případem zabijáka Guye Georgese, sleduje deset let usilovného vyšetřování. (Film Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Bohužel,. když jsou představitelé všech vyšetřovatelů nepřesvědčiví a naprosto necharismatičtí, film ztrácí na svém lesku. Jediný skutečně zajímavý výkon podává Adama Niane, scény s ním jsou o třídu výš, než zbytek filmu. Nesdílím nadšení ostatních a rozhodně bych si netroufnula hovořit o návratu ke klasické francouzské kriminálce. V těch totiž podávali všichni skvělé herecké výkony, což lze o tomhle filmu prohlásit jen stěží. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Kvalitní detektivka z neoukoukaného francouzského prostředí, která se točí okolo prvního francouzského sériového vraha, a zejména dokáže zaujmout svým naturalistickým zpracováním (a to zbytečně věci nepřikrášluje). Doopravdy se to dá zařadit mezi krimi s takovým jaksi old-school nádechem. Nečekejte přestřelky či nějaké bitky, zde se sází na těžkou práci všech zúčastněných kriminalistů. Ti musí vyšetřit každý malinký detail, aby jim vše na konci do sebe zapadlo jako perfektně fungující skládačka.....jednoduše nezáviděníhodný job. Raphael Personnaz v hlavní roli filmu dodává šťávu, v emocionálně vypjatých sekvencích jste viděli tu bezmoc, která z něj vyzařovala. Zahrát vyšetřovatele, jenž se točí okolo jednoho případu tak dlouho a pořád ne a ne ho dovést do zdárného konce, to fakticky není nic snadného. A Adama Niane si taktéž zaslouží obdiv, protože tak přesvědčivě se poprat s rolí tohoto chladnokrevného vraha.....jednoduše wow......parádní herecký výkon. Za mě dávám 83 % ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Není tomu tak dávno, co jsem si zrovna říkal, že francouzské krimi už není to, co bývalo. Nicméně, jejich filmy vždycky měli dobrý zvuk, tak je třeba to poopravit, neboť časy se mění. A na pozicích už nekralují už takové superhvězdy, jako byli nebo jsou Jean Gabin, Alain Delon, Lino Ventura, Jean-Paul Belmondo, ale jejich mladší kolegové. Zdá se, že tenhle celovečerák je příslibem starých dobrých časů francouzského filmu. A každopádně překvapil. A to je dobře. I když na špičku pyramidy to nemá třeba v případě filmu Sicilský klan, lze tedy doufat, že to není jen nějaká výjimka. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsná, syrová a bezútěšná Francouzská krimi sledující 10 letý hon na sériového vraha Guye Georgese! Podobnost s Fincherovým Zodiacem je rozhodně na místě. Film má zajímavý styl vyprávění, sledujeme dvě časové linie. Jedna se odehrává v soudním líčení a v druhé sledujeme práci kriminalistů, kteří se snaží vyřešit čím dál častější přibývající vraždy mladých krásných dívek. Velmi hezky zobrazené, jak to v takové práci chodí a může vypadat. Frustrace, bezmoc, nedostatek důkazů, žádné stopy a žádná spolupráce. Detektivům závidět nebudete. Film má pomalejší tempo, ale díky tématu je velmi poutavý, zahráno je to perfektně a scény ze soudu mají také náboj. Na to, že film je starý 6 let, tak se pořád nedostal lidem do podvědomí, třeba napravit! Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 8/10. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Mnohovrstevnatý příběh. Atmosférou připomene české kriminální klasiky - přesahem do soudní síně Dobrodružství kriminalistiky, přiblížením mnohdy zdlouhavého procesu vyšetřování Malého pitavala z velkého města, včetně Dietlovského přístupu k postavám. Po pravdě, on ale Případ SK1 vůbec není malá a zanedbatelná kriminálka. Jak se vrství oběť za obětí, houstne atmosféra, na kterou upozorňují vedlejší postavy už v úvodu filmu, a pro ty, kdo jako já, případ neznají, to začíná být napínavá podívaná, včetně nejistoty, kdo na konci vyšetřování vypadne jako viník, bez ohledu na paralelně běžící soudní proces v jiné časové rovině. Evropský styl vyprávění  je po kvantech hollywoodských rutinních, i když kvalitních filmů a seriálů, osvěžující a přitom epicky udržel pohromadě roky vyšetřování s řadou obětí, přičemž umožnil a vymáčknul na minimalistické ploše z herců opravdu silné charaktery, které by v nějakém fiktivním světě měly potenciál na pět pokračování. Film zvládá i rutinní práci kriminalistů vyprávět poutavě a pokud má někdo klid a dobrý obraz, musí docenit všechno od kompozic, přes plíživě napínavou hudbu, až po průvodcovství po Pařížských ulicích, které potěší každého, kdo tam dlouho nebo nikdy nebyl, včetně příjemných střešních perspektiv. Význam SK1 jsem si vyzradit před puštěním nenechal , nejde o nic překvapivého, ale vyplatí se filmem nechat vést, čím méně toho divák ví, tím více jej odlupování jednotlivých vrstev bude zajímat a v rámci možností a hororových jatek i "bavit". Ve výsledku opravdu výtečná krimi evropského střihu, na kterou se s chutí podívám znovu, nejen kvůli atmosféry a Paříže, ale i kvůli silnému závěru u výpovědi a v soudní síni. Po prvním shlédnutí a při prvních dojmech hodnotím hodně vysoko. VOD Dostupné toho času na Edison Online: https://edisonline.cz/vod/detail/pripad-sk1-online-22791 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (11)

  • Režisér Frédéric Tellier sa začal zaujímať o Guya Georgesa po tom, čo znásilnili jednu z jeho priateliek. Po naštudovaní si materiálu bol prípadom tak zaujatý, že sa okamžite rozhodol natočiť o ňom film. (Arsenal83)
  • Aby bola zaistená pravdivosť súvisiacich faktov a úcta k obetiam, produkcia spolupracovala s Asociáciou na ochranu pred sexuálnym útokom a zločinmi, ktorú vytvorili rodiny obetí Guya Georgesa. (Arsenal83)

Reklama

Reklama