Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál diváky přitáhne atraktivitou odlišných prostředí i svou hloubkou. Obsah je natolik zajímavý, že klade neustálou řadu otázek. Nikam se příliš nespěchá (palec hore). Plíživě se odkrývá něco zákeřného. Westworld je nesmírně velkolepý na vyprávění. Má v sobě x možností, x přímých/podprahových sdělení atd. Teď jde o to, zda-li se jim to nerozsype pod rukama, ale asi ne. 76%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hype byl u mě na úrovni nula, jen zvědavost co je to ambiciózního novýho plus obava, že robotí sci-fi není moc šálek pro mě. Klíčem prvního dílu je vždycky upoutat - E01 si mě získala jak krví, tak malebnou scenérií divokýho západu, zajímavou kombinací minulosti s budoucností a atmosférou "něco je špatně" mysteriózna. A jak po prvním díle člověk furt ví vlastně kulový, mám aspoň to tušení, že tohle bude ještě zajímavý... Moment radosti ustřelení ksichtu J.D. Phillipse. ()

Reklama

radecacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TL:TR - Hodně slušný, zajímavý rozjezd a bacha na zdejší komentáře, obsahují spoilery!!! Delší verze: O ději seriálu jsem předem nečetl. Takže jsem na to ze začátku koukal jak Alenka v říši divů. O to víc mě to zaujalo. Titulní epizoda se trochu vleče, postupně nás seznamuje se světem a postavami a načíná osudy některých postav. Herecké výkony jsou úžasné. Nechci spoilerovat, takže jen dodám, že mě překvapilo, kolik slavných a známých herců tam hraje a kdo všechno měl na svědomí tento asi zřejmě hodně hodně drahý seriál. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Onen wow efekt, při kterém po konci pilotu budete čumět na titulky podpořené orgastickými hudebními motivy Ramina Djawadiho, přidejte si skvělé herecké výkony, mezi nimiž vysoko ční i na té malé ploše Hopkins, a dostanete jeden z nejlepších pilotů seriálů vůbec. Moc se těším na další díly, protože karty jsou rozdány více než skvěle! ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Stárnutí diváka má jednu obrovskou nevýhodu. Člověka přestanou brát i témata, která dříve miloval. Moje nejoblíbenější témata byly vždycky virtuální reality a snové světy, jenomže už jsem těch filmů viděl příliš. A teď už je to všechno jen jedna velká variace na Matrix, Truman Show či na Na hromnice o den více. Na tyto filmy si při sledování Westworldu určitě vzpomenete. Režie je supr, skvěle to vypadá, dále soundtrack: orchestrálně-westernová verze Paint it Black od Rolling Stones (Wov, dokonalé!). Jenomže co naplat, nápad už je ohraný, mění se jen herci a kulisy. Tady už vše bylo řečeno. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Psanec, který s oblibou pije mléko, je poctou robotům ze série Vetřelec (1979), kterým koluje v žilách bílá „krev“. (HellFire)
  • Jeden z hostitelů se jmenuje Hector Escaton (Rodrigo Santoro). Slovo „eschaton“ je spojováno s koncem světa. Ve vědecké fikci odkazuje na nadlidskou strojovou inteligenci neboli konečnou formu lidské technologie. (HellFire)
  • Robotická ruka hrající na piano v úvodních titulcích je vymodelována podle autora soundtracku k seriálu, Ramina Djawadiho. (HellFire)

Reklama

Reklama