Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve Westworldu – obrovském zábavním parku, kde hosté neváhají vynaložit horentní sumy za to, že prožijí s tamními robotickými hostiteli dobrodružství ve stylu Divokého západu – probíhá další den plný fantazie. Přední programátor Bernard Lowe však upozorní zakladatele projektu dr. Roberta Forda na případy nezvyklého chování, které zaznamenal u několika nedávno přeprogramovaných hostitelů. Ve westworldském městečku Sweetwater se mezitím farmářova dcera Dolores setkává na ulici s pistolníkem jménem Teddy. Jejich načrtnutý příběh je však narušen příchodem nelítostného Muže v černém a posléze také improvizovaným setkáním hostitele s artefaktem z vnějšího světa. (HBO Europe)

(více)

Recenze (68)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Predlohu som nevidel ale už teraz môžem povedať, že sa mi na pilote páčili iba 2 veci. Krásne intro, ktoré ukazovalo budúcnosť sveta (3D tlačiarne) a záverečná skladba Johnnyho Casha. Seriál samotný ma nezaujal. Hviezdne mená (či už hereckého obsadenia alebo tvorcov) ma slušne navnadili. Aj obsah sa mi pozdával, ale vonkoncom to vo výsledku nebolo pre mňa to pravé orechové, dokonca ani uspokojujúce.. Ako keby som videl mix Game of Thrones, Matrixu, Edge of Tomorrow a ja neviem ešte čoho vo westernovom šate, ktorý pripomína viac seriál Stargate ako niečo peckového od HBO. Hra s časovou slučkou bola síce fajn ale prečo to tvorcovia museli nasáčkovať práve do nie príliš uveriteľného westernového sveta kde z rán strieka CGI krv? To už nepochopím. Námet slušný ale neverím tomu. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Lidstvo dosáhlo svého evolučního vrcholu a po něm už nás čeká jenom jedno. Pád. Pilotní epizoda byla naprosto fantastickou ukázkou toho, jak jeden malý detail může kompletně narušit a změnit smysl vyprávění. Hrátky s časem, změnou linek, chováním postav nebo jen detaily v dialozích byly spíš než cokoliv jiného provokativní a nutily člověka přemýšlet. Přidejte neskutečný herecký talent před kamerou, fakt, že ten fiktivní westernový svět je tomu celkovému rámování ušitej jako na míru a Ramin Djawadi tady podává dost možná jeden ze svých nejlepších hudebních výkonů a máte jednoznačně seriál, který bude stát za to sledovat. O tom, že pilot je jeden z nejlepších za tenhle rok už pak ani nemusí být řeč. Zkrátka wow a smekám! ()

Reklama

radecacek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TL:TR - Hodně slušný, zajímavý rozjezd a bacha na zdejší komentáře, obsahují spoilery!!! Delší verze: O ději seriálu jsem předem nečetl. Takže jsem na to ze začátku koukal jak Alenka v říši divů. O to víc mě to zaujalo. Titulní epizoda se trochu vleče, postupně nás seznamuje se světem a postavami a načíná osudy některých postav. Herecké výkony jsou úžasné. Nechci spoilerovat, takže jen dodám, že mě překvapilo, kolik slavných a známých herců tam hraje a kdo všechno měl na svědomí tento asi zřejmě hodně hodně drahý seriál. ()

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když si předem vůbec nepřečtete, oč se jedná, a víte opravdu jen tolik, že tohle dílo má na svědomí mladší bratr Ch. Nolana, zdatný scénárista, se svou drahou polovičkou, je tenhle otevírák Westworldu jednoznačně za pět hvězdiček. Jen zkrátka nejprve nesmíte vědět nic a děkuji svojí intuici, že mě uchránila.Mistrně se tu do výjevů kladou indicie jako něžné i kruté miny a co chvíli vám v přesném načasování nějaká vybuchne v hlavě, rozbije dosavadní vystavěný svět a rozlije vám po tváři blažený výraz nového pochopení, tedy hned poté, co vám naskočí vyražený dech a splasknou puchýřky husí kůže. *** Miluju z hloubi duše ten vzácný pocit, když se smím tvůrci odevzdat, jistě vědět, že ví, co se mnou dělá, když smím spočinout v pevné náruči mistra vyšší školy valčíkové logiky a nechat se vést. Vše, co potřebujete, je znát základní kroky logického uvažování, mít cit pro hudbu a pro variace a samým rozplýváním se nepřipravit o bdělost vůči narážkám. Pak už jen sladce malátníte krásou hlubšího a majestátnějšího smyslu, což je krása par excellance. *** Tolik můj dojem z efektně a důkladně připraveného entrée do seriálu, ze vstupní haly do výjimečně slibného paláce. Jak to bude, pohádko, s tvou ozřejmující divukrásou smyslu v tomhle důmyslném zrcadle našeho lidství dál, uvidím a poznám. Zatím mě máš. *~ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už od velmi působivé počáteční znělky je jasné, že jde o "Áčkový" seriál, kde se nebude na ničem šetřit a půjde se do detailů. Lehce matoucí začátek(pokud jste si nečetli, o čem to vlastně má být), velmi rychle vystřídá vcelku cynické prozření a přesto v závěru zůstane ve většině diváků dostatek zvědavosti, aby si počkali na pokračování. Směrů kudy se vydat, je vcelku dost a od Nolana se dá čekat všechno, jen ne klišé a neoriginalita. Kombinaci sci-fi, westernu a thrilleru, má většina diváků spojenou s blbostí jako jsou Kovboji a vetřelci, nebo v lepším případě s Firefly, ale tady to vypadá spíš na konkurenci pro seriál, jako jsou Humans...i když o dost drsnější...což mi dělá velikou radost. Velmi dobrá režie a kamera, precizně zapracovaná hudba...atmosféra tady jistě je a pokud se bude úroveň dokonce zvedat...máme tady krásný dárek na konec roku. Pro sci-fíky, kteří mají rádi vše kolem UI a robotů a nebolí je přemýšlet, je to povinnost. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (8)

  • Od poslední závady v parku uběhlo již 30 let. V jedné scéně se podíváme do nižšího podlaží, které slouží jako „chladírna“ a zároveň skladovací prostor pro hostitele. Nápadně připomíná původní vstup do parku z dob filmů Westworld (1973) a Futureworld (1976). Tento konkrétní vstup je k vidění pouze v epizodě Pod slupkou (2016), což by mohlo znamenat, že seriál je pokračováním původního příběhu, spíše než úplným restartem. Děj Westworldu byl zasazen do roku 1983, zatímco Futureworld se odehrával v roce 1985. (HellFire)
  • Na jednom plakátu s hledanými zločinci ve městě Sweetwater můžete spatřit jméno Larry Clause. Larry Guy Clause je členem štábu, konkrétně oddělení zvláštních efektů. (HellFire)
  • V úvodní epizodě se dozvíme, že původní robotické hostitele dokázalo prozradit jednoduché potřesení rukou. Jedná se o odkaz na film Westworld (1973), který posloužil jako inspirace pro vznik seriálu. (HellFire)

Reklama

Reklama