Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (601)

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z najsilnejších filmov a celý rok. Deepwater Horizon rozpráva príbeh najväčšej ropnej katastrofy, ktorá sa udiala v Amerike roku 2010. Musím povedať, že vďaka realistickému tónu, ktorým sa tento film rozhodol ísť je jeho najsilnejšou stránkou. Postavy sú vyobrazené veľmi vierohodne a sám som uveril všetkým momentom, čo sa na tejto plošine udiali. Som prekvapený, že tam prežilo toľko ľudí a musím povedať, že výbuch na plošine patrí k jednej z najlepších explózií, aké som kedy vo filme videl. Mark Wahlberg, Kurt Russel, Gina Rodriguez, všetci podali svoje role maximálne uveriteľne a mám pocit, že film veľmi dobre ukázal ich ľudskosť, ale rovnako aj ich zraniteľnosť. Sledoval som to s obrovským napätím a som z filmu nadšený. Skutočne ma dostal. A ja jediné čo môžem povedať je - "Choďte si ho pozrieť" Hodnotenie: A ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Peter Berg, režisér fajnového Vítejte v džungli, natočil nový snímek Deepwater Horizon, jenž je inspirován největší ropnou havárií u amerického pobřeží. V první polovině se nic neděje, akorát uvidíme, že Mark Wahlberg má ve svém věku stále luxusní tělo, v té druhé nastane nefalšované peklo, které v divákovi rozpoutá poměrně slušné napětí. Druhá polovina tedy snímek zachraňuje, protože divák si jinak nemá šanci vytvořit těsnější vztah s postavami. Není to vyloženě Bergova prohra, ale scénář to dost táhne dolů. Pokud v kině momentálně nic není, tak se zase nic moc nezkazí. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Probereš se pod hromadou železa. Vyndáš střep z nohy a rozkoukáváš se. Všude kolem stříká mazlavá ropa, kterou okamžitě zachvacují nezastavitelný plameny. Celá plošina je rozpálená doběla a tlak milionů pascalů vystřeluje olověný kusy smrtelnou rychlostí. Vzduch je nasycen vybuchujícím methanem a záchrana vede jen do ledovýho oceánu. Deepwater Horizon je kandidát na nejnebezpečnější místo na Zemi a jako žánrovka na jeden z nejvydařenějších katastrofickejch filmů vůbec. Více zde. 80 % ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Podobné katastofy s globálnym negatívnim dopadom na prírodu sa budú opakovať do doby, kým zdravý rozum nezvíťazí nad chamtivosťou. Niekoľko zaújimavostí: Firma BP, ktorá bola za udalosti zodpovedná: Ušetrené financie nedodržaním protokolov: 125 tisíc dolárov. Škody na ľuďských životoch: 11. Finančné škody firmy: Súdne: 42 miliárd dolárov na odškodných, pokuta 18 miliárd dolárov vystavená USA + zákaz nových obchodných kontraktov s USA. Prírodné škody: 780,000 m3 oleja v Mexickom zálive, milióny rýb, živočíchov a rastlín mŕtvych či otrávených. Následky: Z ropného otvoru dodnes uniká olej - nepodarilo sa ho úplne uzatvoriť. Ryby majú v okolí katastrofy 6x vyššiu úmrtnosť, než predtým. Čistenie oceánskeho povrchu ešte stále trvá. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Srandičky, srandičky a bezpečnost nulová... Nejvíc mne pobavilo, jak se plošina otřásá a Mark Wahlberg si jako nic sedí u notebooku a baví se s manželkou a starej předák se klidně sprchuje... A to modlení nakonec, to už bylo moc.. Ale jinak efekty dobré, na film jsem se moc těšil, ale z kina bych odešel zklamaný... ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)
  • Režisér Peter Berg ztvárnil v tomto snímku vedlejší postavu - pana Skipa. (Yardak)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama