Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (597)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ekologickou stránku příběhu si člověk musí odmyslet, protože ve filmu není zdaleka ani naznačena katastrofa mnohem většího rozměru než je zde, mimochodem hodně efektně, natočená zkáza Deepwater Horizon. Jedná se o následný těžkozastavitelný únik ropy, která zdevastovala nejen život na moři, ale i částečně i přímořské oblasti Spojených států. Asi si člověk umí spočítat, kolik živočichů přišlo o život v porovnání s těmi 11, kteří se nacházeli na vrtné plošině. Toliko fakta.... Film je precizní ukázkou toho, co vše se může posrat, když se to sere a co vše dokáží vedoucí pracovníci ignorovat v honbě za ještě větším ziskem. Nebo-li, kdo chce víc, nemá nic a průser na krku. Přiznám se že přestože Kurta a Marka rozhodně můžu, nejvíce jsem si vychutnával okamžiky před prvním výbuchem, kterou jsou skutečně adrenalínové a vidět tenhle film na velkém plátně rozhodně musí stát za to. Pro milovníky techniky pro změnu znamená, že se něco více dozví o samotné těžbě atd atd. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Příjemné nahlédnutí na to, jak to vlastně funguje na plovoucí vrtné plošině. Je k nevíře, kolik bezpečnostních opatření se vynechá, když vás tlačí čas. Katastrofě žalostně scházelo více epičnosti. Nějak to postrádalo větší koule. V ději jsem postrádal jakýkoli závan emocí. Strašně mě nebavily rodinné Skype vsuvky. Nicméně povětšinou děj pěkně odsýpá a hlavně příliš nenudí. Solidní večerní jednohubka, která neurazí. Tedy pokud si ji pustíte z pohodlí domova. Do kina asi úplně nepatří. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jeden z najsilnejších filmov a celý rok. Deepwater Horizon rozpráva príbeh najväčšej ropnej katastrofy, ktorá sa udiala v Amerike roku 2010. Musím povedať, že vďaka realistickému tónu, ktorým sa tento film rozhodol ísť je jeho najsilnejšou stránkou. Postavy sú vyobrazené veľmi vierohodne a sám som uveril všetkým momentom, čo sa na tejto plošine udiali. Som prekvapený, že tam prežilo toľko ľudí a musím povedať, že výbuch na plošine patrí k jednej z najlepších explózií, aké som kedy vo filme videl. Mark Wahlberg, Kurt Russel, Gina Rodriguez, všetci podali svoje role maximálne uveriteľne a mám pocit, že film veľmi dobre ukázal ich ľudskosť, ale rovnako aj ich zraniteľnosť. Sledoval som to s obrovským napätím a som z filmu nadšený. Skutočne ma dostal. A ja jediné čo môžem povedať je - "Choďte si ho pozrieť" Hodnotenie: A ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi si to mnozí vybavujeme. Hlavně ty následky. Stlačený metan vytrhl uzávěr vrtné aparatury, smísil se se vzduchem a explodoval. Na plošině zachvácené plameny zemřelo jedenáct dělníků. Dva dny se potápěla. Z otevřeného vrtu uniklo enormní množství ropy. Obří skvrna zasáhla pět amerických států a znamenala největší zamoření pobřežních vod v historii Spojených států. Uhynuly stovky delfínů, mořských želv a velryb, tisíce ptáků a dalších živočichů. Nejen nafoukané hlavouny jdoucí přes mrtvoly si vzal na paškál režisér Peter Berg, který se úspěšně pokusil o autentické převyprávění. Vsadil na několik solidních herců a jednoho vynikajícího (ano, Malkovich), stejně jako na speciální efekty, bez kterých by to nešlo. Na první pohled možná ne úplně atraktivní látku dokázal napumpovat emocemi, nekompromisními rozhodnutími a chlapskými gesty. Technicky je to velmi dobré a neskutečně intenzivní, až bych přidal klidně dvacet minut navíc. Od zjištění, že skutečně něco nehraje, k heroickému skoku do hořícího oceánu, bych uvítal víc strhujících momentů. Místy mi to přišlo lehce uspěchané. Ve výsledku každopádně velká spokojenost. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Deepwater Horizon byla postavena v roce 2001. V září roku 2009 vyvrtala rekordně hluboký vrt, který měl přes 10 km. Vrtnou plošinu běžně obsluhovalo 130 pracovníků. (dom156)
  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama