Reklama

Reklama

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 2

Recenze (597)

Hild 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Film si mě získal především opravdovou snahou o realistické pojetí. Čekala jsem totiž klasický hollywoodský blockbuster, kde hrdinové budou procházet hořící plameny a konat jeden hrdinský čin za druhým, ale toho se tady nedočkáte. Divák zkrátka jen sleduje skupinu mužů (a jednu ženu), která se snaží pouze dostat z hořícího pekla a přežít. Spokojenost, nejde o nic převratného, v první půlce už se budete těšit, než konečně něco bouchne, ale kdyby byl v kinech alespoň jednou ročně podobný katastrofický film, nezlobila bych se. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní dedy, manžel a Hrdina kapitalistické práce Marky Márk s přeukrutně správňáckým výrazem sveřepě potírá snahu Bezskrupulozního Parazita, největšího současného globálního dobra, o marinování makrel v Mexickém zálivu fosilní omáčkou Strýčka Sama. Počítám, že s takovou ve dvojce bude do půl pasu nahý vlastnoústně u pobřeží Lujzijany rozdýchávat v černém bordelu zmítající se alky, pulírovat vyvržené zapatlané tuňáky a dělat u toho TA-BLE-TY. Finální grilovačka je však opravdu skvostná, realistická a až korporátně škodolibě zábavná, akorát bych chtěl jednou vidět i realistické obsazení, tedy v hlavní roli místo reklamy na trenky Kálvina Klajna nesympatického otylého proplešlého strejce, co má doma místo Hadsnovic Katky hnusného porážkového tapíra, jak bylo patrné ze závěrečných fotografií. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Představení života na ropné plošině mi připomenul Propast. Hodně se mi líbilo, že to nehraje na vyhrocený akční scény a heroický činy, ale spíše zobrazuje normální dělňase, jak se vypořádavají s krizovou situací. Hraje tam hodně známejch ksichtů a potěšil mě konečně trochu jiný John Malkovich v roli takovýho lehce buranskýho korporáta. Když jsem na konci viděl fotku reálný ženy hlavního hrdiny, tak jsem se musel smát, že tu roli přiklepli Kate Hudson, která navíc hned v úvodu ukazuje vypracovanej zadeček. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Srandičky, srandičky a bezpečnost nulová... Nejvíc mne pobavilo, jak se plošina otřásá a Mark Wahlberg si jako nic sedí u notebooku a baví se s manželkou a starej předák se klidně sprchuje... A to modlení nakonec, to už bylo moc.. Ale jinak efekty dobré, na film jsem se moc těšil, ale z kina bych odešel zklamaný... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

(Wahl)Berg strikes again. Tentokrát big Mark utíká z ropné plošiny, která sice dle slov Mikea ropu netěží, ale o to více se na palubě rozvíří hotové peklo, resp katastrofa podle skutečné události z roku 2010, z níž se režisér Berg snaží z diváků hlavně ke konci vytřískat nějaké emoce a také zahltit všechny smysly obřím 110-milioniovým rozpočtem. Celkem mě i překvapije, že o toto téma nebyl v Americe takový zájem, protože se to tam v té době hodně řešilo. Nicméně toto trošku naturalističtější a vůbec akčnější a tíživější pojetí filmu sedí a je vidět, že když se chce, tak to tam Berg má pevně v rukou a celkem se i vyžívá v terminologii na složitém systému všech ovládacích panelů na plošině, až je to možná malinko otravné. Celkově po delší době katastrofický film, který stojí za hřích. PS : Malkovich to zvoral :) ... 8/10 ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)
  • Producenti filmu kontaktovali Marka Wahlberga s požiadavkou, že hlavnú rolu bude predstavovať mužská dvojica, konkrétne jeden mladší a jeden starší herec. Wahlberg preto začal kontaktovať niektorých starších hercov, ktorých pozná, napríklad jedným z nich bol aj Jack Nicholson. Avšak na jeho prekvapenie, producenti chceli, aby Wahlberg bol ten starší z dvojice a jeho hereckým kolegom sa stal Dylan O'Brien. (figliar)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama