Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Film vypráví o životě dvou výstředních hledačů s detektory kovu (Mackenzie Crook a Toby Jones), kteří tráví veškeré dny na zoraných a otevřených polích. Každodenní nudu kompenzují největší nadějí, že odhalí své životní bohatství, které jim zařídí spokojenost a pohodlnost do konce života. (Shr1nK)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Detectorists (2014) 

Pokud bych svá hodnocení zprůměroval, hodnotil bych po třech sezónách čtyřmi hvězdičkami, takže ta pátá jen zrcadlí dojem, který ve mně seriál zanechal. Tak pohodovou a člověčinou doslova nasáklou záležitost jsem už dlouho neviděl. Věřím tomu, že spousta diváků bude mít potíže s nedostatkem akce a pomalým dějem, sám jsem si na to po první řadě stěžoval, teď ale můžu s klidem přiznat, že jsem byl bloud. Výborný seriál, který klade důraz na lidský rozměr a který vypráví o lidech, s nimiž se můžete běžně potkat na ulici (pokud nebude karanténa a pokud si odmyslíte angličtinu). ()

Season 1 (2014) (S01) 

Tak jo, asi už měknu, když jsem první řadu seriálu ohodnotil jako nadprůměr, příběh se přitom odvíjel tempem, vedle kterého by želva vypadala jako sprintér. Nějak mi nefungoval můj povětšinou spolehlivý cynismus, takže mi nezbývá, než uznat, že byla první sezóna zvláštně milá, a i když se v ní téměř nic nedělo, výborně ji držely skvěle napsané a obsazené postavy. Becky mě tedy obrovsky bavila. ()

Season 2 (2015) (S02) 

Tentokrát jsem už přesně věděl, do čeho jdu, byl jsem připraven na velmi pomalé tempo i na příběh, který zrovna nekypí akčními scénami (eufemismus), a přece mě dokázali tvůrci překvapit. Druhá sezóna měla podle mého názoru lépe vystavěný příběh, zachovala si své skvělé postavy (Becky) a měl jsem pocit, že měla ještě silnější lidský rozměr. Naprosto pohodová záležitost o lidech pro lidi. U mě tedy Mackenzie Crook zabodoval a zítra jdu na třetí řadu. ()

Season 3 (2017) (S03) 

Třetí sezóna nedosáhla takové kvality jako předchozí řada. Příběhu chyběla ucelenost i nálada, tvůrci navíc nechali pro mě naprosto nepochopitelně sedět Becky na lavičce náhradníků a nasadili ji jen na několik momentů, a tím si u mě nešplhli. Ten opravdový lidský rozměr se naplno projevil až v závěrečné epizodě, takže i když jsem byl i tentokrát spokojen, šel jsem s hodnocením níž, předchozí série byla přece jen o poznání lepší. ()

Reklama

Reklama