Reklama

Reklama

Obsahy(1)

1945: Spojenecká armáda podniká závěrečný postup na německé území. Jedinou překážkou je strategický most přes řeku Rýn, který je ještě v rukou nacistů. Obě strany mohou touto bitvou mnoho získat: Němci životy 50 000 vojáků, kteří jsou na špatné straně mostu, a Spojenci rychlé ukončení války a méně zmařených životů. I když budou obě armády bojovat statečně, pouze jediná může ve strhující bitvě o most u Remagenu zvítězit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (152)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když už sjíždím takovýhle válečný "vykopávky", tak sem si musel pustit i tenhle... V mládí už sem určitě taky viděl, ale to mi všecky válečný filmy přišly stejný. Teď už tak nějak vím o co šlo, takže je to pro mě mnohem přínosnější. Tenhle je rozhodně zajímavej tím, že se točil v době okupace v ČR. Dějově taková ta klasika. Postavově spíš lepší. Hlavní dvojice je hodně v pohodě. Jo a další film ve kterým umře ten hamoun ze Sedmi statečnejch, tentokrát se postavil na stranu zla :o) ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Film kloubící v sobě typické prvky válečných filmů své doby, tedy účast hvězd, celkem realistické vyznění a slušnou výpravu s komornějšími prvky dramatu několika postav. Dobře natočené (na svou dobu velmi dynamická kamera) a zahrané (zvlášť Robert Vaughn), navíc v našich lokalitách s přispěním českých filmařů i herců. Skvělá Bernsteinova hudba. Ve filmu se podíváme na situaci Německa v březnu 1945 z obou stran, což přispívá k dobrému dojmu z filmu, který nijak jednoznačně nerozděluje lidi na dobré a špatné podle příslušnosti k té které straně. Ve filmu chybí jakýkoli patos, americké vlajky, velkohubé hrdinství, naopak nechybí ironie, vojáci neumírají s hrdinskými výkřiky, jsou unavení, klejí, okrádají padlé, odmítají poslouchat nařvané velitele. Vůbec je přístup k oběma stranám vyvážený, ani Němci (civilisté i vojáci) nejsou prvoplánové zrůdy, ale lidé, dokonce jsou schopni odvážných činů. Kéž by dnešní technicky precizní filmy dokázaly nabrat alespoň trochu realističnosti atmosféry tohoto filmu, který osobně řadím mezi nejlepší západní válečné filmy vůbec. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Čakal som viac na to, že aké to ma vysoké hodnotenie. Príbeh je vojenský jednoduchý čo mi vôbec nevadí, ale postavy sú napísané fakt biedne a jediný kto tam za niečo je stojí je nemecký Robert Vaughn alias Major Kreuger. Inak je to natočené dosť dobre, hlavne kamera stojí za to a taktiež aj akcie, ktoré ponúknu slušný arzenál. Keby sa prepísali postavy a príbeh trochu viac zdramatizoval, aby vtiahol do deja bolo by to rozhodne lepšie. Takto sa jedná len o film s peknou vojenskou výbavou a výbuchmi. 65% - 3* ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Věšinou mám podobný názor jako většina hodnotících, ale v tomhle případě tomu tak není. Staré válečné filmy mám rád, protože se prostě uměly točit. To částečně platí i o Mostu u Remagenu. Kamera je většinou velmi dobrá, hudba správně burácí, ale mně to prostě nějak nesedlo. Bitvy mi přišly sice monstrózní, ale hodně nepřehledné. Měl jsem hodně problém orientovat se, kdo je kdo. A je to škoda, ten námět byl zajímavý, ale přišel mi prostě zabitý. Nehledě na to, že "náckové" tu mluví anglicky, což mi teda přišlo dost hloupé. Z herců vyniká asi jen Vaughn, který si roli užil. Ostatní mi pár hodin po zhlédnutí splývají, což není dobře. Na druhou stranu tehdejší natáčení v Československu asi muselo být hodně zajímavé a tiché role českých herců jsou třešničkou na dortu. Přesto ale víc jak tři nedám, protože to tak prostě necítím. 50% ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Velmi vydařený válečný film, skvělé obsazení, i příběh kolem natáčení u nás během počátku okupace. Čeští herci, kteří se objeví v pár záběrech potěší. Nechtěné pobavení způsobil jen častý drobný nešvar starších filmu - esesák v podání pana Vaughna je zastřelen popravčí četou složenou asi z deseti pušek, postava padá k zemi, svíjí se ve smrtelné bolesti - leč bez jediného viditelného zranění... PS: Potěšil též Ben Gazzara, kterého znám jako výtečného představitele básníka Bukowského ve filmu  Erekce atd... ()

Galerie (78)

Zajímavosti (27)

  • Na několika záběrech v úvodu filmu se v lese na stromech za herci objevuje klasická československá pásová turistická značka, která však nemá  během roku 1945 v německém Porýní-Falci, kde se skutečná bitva o most odehrála, co dělat. (John Dunbar)
  • Podľa britskej tlače štáb ušetril až £833,000 z celkového rozpočtu £2,100,000 tým, že sa rozhodli natáčať v Československu namiesto Západného Nemecka. (Real Tom Hardy)
  • Skutečný most u Remagenu se nazýval Ludendorff. Tento železniční most vedl přes řeku Rýn a spojoval Remagen s městečkem Erpel. V dochovaných dvou věžičkách po zříceném mostě dnes sídlí muzeum. (mi-ib)

Související novinky

Zemřel herec George Segal

Zemřel herec George Segal

24.03.2021

Ve věku 87 let zemřel v kalifornské Santa Rose americký herec George Segal. Zprávu médiím oznámila jeho manželka Sonia s informací, že příčinou úmrtí byly komplikace po operaci srdce. Držitel dvou… (více)

Reklama

Reklama