Reklama

Reklama

Bunkr

  • Velká Británie The Bunker (více)
všechny plakáty
Trailer

Ustupující zdecimovaná německá četa nachází úkryt na německo-belgické hranici. Objekt se zdá být ideální i velmi rozsáhlý. Jenomže nic není tak, jak na první pohled vypadá. To, že bunkr není nejen vhodný, ale velmi rychle se z něho může stát past, na sebe nenechá dlouho čekat. Německá jednotka se sice ukryla před nepřáteli, kteří zemi osvobozují, ale skutečný nepřítel se skrývá jinde. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

genetique 

všechny recenze uživatele

So scenárom si teda tvorcovia veľa námahy nedali, no nápad je neohraný, miesto vybrané perfektne a aj títo ne'star'oví herci dali filmu tú pomerne lepšiu tvár. Ale čím je tento mysteriózny, temný horrorík zaujímavý je jeho neskutočne dusná, hustá, desivá a skliesnená atmoška aká sa len tak ľahko nevidí a hlavne nevytvára. Perfektne klaustrofobické, rýchle a hudba spolu so mrazivými zvukmi mala tiež svoj správny ráz a efekt. 80%. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem bohužel sehnal jen s českým dabingem, čímž vzala atmosféra za své hned v prvopočátku, no ale myslím, že ani originální znění by to nezachránilo. Kromě podařené úvodní přestřelky a následného napínavého očekávání, co že se to v katakombách pod bunkrem vlastně skrývá, je celý film vlastně strašně nudný. Po obsahové stránce totiž čpí prázdnotou, mysteriózní prvky jsou nedodělané a vůbec celé to nějak nedává smysl. Za občasné náznaky solidní atmosféry, která snad v originále za něco stála, dávám dvě hvězdy, i když mě osobně to teda ukrutně nebavilo. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tahle pointa má tu výhodu, že se z ní při troše schopností dá vytřískat docela slušná atmosféra a ani k tomu není třeba moc prostředků, jen ta zápletka respektive pointa. Snad proto jí nejvíce sluší válečné prostředí. Jen pár vojáků, temné prostory nevlídných chodeb pod jedním bunkrem, vlastní děsy a pošmourná minulost. Navíc, tahle zápletka občas přinese velmi příjemný bonus v podobě naprostého setření hranice mezi fantastickým a realistickým horrorem. Nebýt zbytečně spoileroidní úvodní scény, asi bych si fakt nebyl doteď jistý, jestli v tom filmu byl nadpřirozený prvek, nebo nebyl a jestli ta pointa je fantastická nebo naprosto realistická. Samozřejmě jsem viděl pár ještě nahuštěnějších a nabušenějších atmosfér v podobných pointách (i když jsou obě stavby, bunkr prostě není sauna), ale i tady mi to docela sedělo a přišlo k chuti (smrt v ostnatém drátu byla vymazlená). Prostě mám podobné příběhy rád, když se povedou. Tady jsem žádných závažných nedostatků neshledal. Za zmínku stojí i dobrá hudba. Jen 55%? Tak to já tu čtvrtou hvězdičku teda přihodím, protože 55 je fakt málo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenná biografie ex-vězně Eddieho (pan Modrý) by byla nejspíš atraktivnější.. Herecky docela obstojné, ale budování nějakého napětí je pro Roba Greena i vzhledem k bezradnému scénáři úděl takřka sisyfovský. Řekněme akční konec a snad i pointa mírně napraví reputaci, ale mně už vzhledem k předchozímu dění bylo úplně putna, jestli jsou za teror na wehrmachtu odpovědní bubáci z temnot, hryzající svědomí a nebo konzervy s nafouklým víčkem. Dá se říct, že navzdory atraktivitě námětu a nevelkým očekáváním jsem byl nakonec otráven jak Hitler v pětačtyřicátém.. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Zasadní věc na Bunkru je absurdita toho mít za hlavní hrdiny Němce. Jak se s nimi mám ztotožnit? To se mám bát o jejich životy?! Jenom jsem si přál ať je co nejdřív někdo hodně brutálně zmasakruje a ani to se mi nesplnilo. A navíc všichni mluví anglicky, někdy se silným britským přízvukem. Celá tato základní pointa je na hlavu a hrozně mě štvala. Ale k samotnému filmu. Tomu vévodí absence alespoň náznaku těžké atmosféry a naprosto zmatené vyprávění, které nedrží pohromadě, a prakticky jsem se v něm nedokázal orientovat. Postavy byly zcela zaměnitelné (se dvěma výjimkami) a jejich motivace nulová. Zdálo se mi jako bych se většinu času díval na dadaistický film, kde kdokoliv může udělat cokoliv a divák to má přijmout, nebo v jeho jednání dokonce najít nějaký smysl. Po většinu času jsem netušil kdo je kdo, kde, s kým a proč. Scény vzpomínek na mě vůbec nijak nezapůsobily a se závěrečným záběrem na nůž jsem si říkal že mi muselo něco uniknout, protože jsem vůbec netušil proč má být zrovna tento nůž natolik významný. Původně jsem dal 2*,ale když se mi to rozleželo v hlavě tak mi došlo že už dlouho mě žádný film tak neštval prakticky od začátku do konce. A nechápu údajnou podobnost s Dead Snow - tady žádní zombie náckové nejsou! Ty filmy nemají nic společného. A že by to mělo být jako Blair Witch, jak tady někdo psal? To jsme asi každý viděli jiný film. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se ve Velké Británii a v Kanadě. (Terva)
  • Protitankové překážky kolem bunkru pocházejí z Československa. Jedná se o rozcocháče, známé též jako „české ježky“. (Matej.Krajci)

Reklama

Reklama