Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Určitě nejtemnější Asterix. Atmosféra zkázy a zmaru je v některých chvílích možná až příliš reálná, když si uvědomím že by to měl být film spíše pro děti. O legraci (která ale patří k tomu nejlepšímu) se tady stará hlavně Panoramix, který po zásahu Obelixovým menhirem trpí amnézií. Pokud si dobře vzpomínám tak VELKÝ BOJ byl vlastně můj první filmový Asterix (jako komiks to pak byl vynikající ASTERIX A ZLATÝ SRP). ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix je jeden z nejlepších. Pamatuju si když to dávali v televizi a já si jej nahrával na svoji speciální videokazetu, ne které už byl Překvapení pro Caesara a poté ji položil na poličku hned vedle kazety , kde pro změnu byly díly Asterix v Británii a dvanáct úkolů pro Asterixe. Tohle jsou podle mě čtyři asi nejpovedenější díly jaké kdy vznikly. Kazety sem přehrával tak často až sem pokazil naše video a dostal od našich na pr..., ale stálo to zato. Tenhle je asi nejtemnější Asterix ale je svůj, je vtipný a scéna s Panoramixem míchajícím nějaké blivajzy a strkajícím je do pusy chudáka zajatého římana mě dodnes spolehlivě rozesměje. Perfektní ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Sovička rozkošná a Panoramixovo: " Za maminku, za tátu..." taky. Na druhou stranu, velkolepý Asterixovský epos potřebuje zpravidla epickou cestu ústřední dvojky, takovou jaká vedla napříč třemi nejikoničtějšími díly (12 úkolů, Překvápko pro Cézara, British journey), a ta zde chyběla, stejně jako vtípky na téma "jiný kraj, jiný mrav". Také ubylo slovního humoru ve prospěch gagů. 60% ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Tentokrát trochu temnější příběh o rozpadu Galské vesnice, která je pod vlivem podvodného věštce, který pomáhá Římanům. Jen Asterix a Obelix nevěří věštcovi a jako jediní zůstanou s poblázněným Panoramixem ve vesnici, zatímco ostatní odplují na ostrov. Nakonec vše dopadne více než dobře, Panoramixovi se navrátí vědomí a s každým špatným je naloženo podle galského a všichni dostanou na frak v jedné největší bitvě proti Římanům. Temný motiv je kompenzován vtipnými scénami při pokusech Panoramixe míchat zázračný lektvar. Vtipné jako vždy, zasmějete se! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Tohle kreslené dobrodružství kníratého mrňouse má nečekaně temnou náladu a místy jsou to slušný halušky. Fakt to snad psal někdo na tripu. Což nevadí, jen mě to mírně překvapilo. Není tolik vtipné, jako starší díly, ale má to co nabídnout. Kromě ponuré nálady a dadaistických scén film nabídne dokonce i scény poetické – sbližování římského vojáka a přátelské sovy – a taky námět, který je dnes snad ještě aktuálnější než v době vzniku filmu před 30 lety. Totiž, že lidi se rádi nechají zblbnout tím, kdo jim maluje růžovou budoucnost a slibuje hory doly, a přestanou přemýšlet byť jen na úrovni základní školy pomocné ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama