Reklama

Reklama

VOD (1)

Francouzský kreslený film vypráví další smyšlený příběh ze starověkého Říma. Představiteli nepoddajných Gálů jsou tu malý Asterix a velký Obelix, kteří s věrným psíkem Idefixem procházejí řadou střetnutí s horlivými a Césarovi oddanými Římany. V římském táboře zuří Centurio nad opakovanými nezdary v boji s neporazitelnými, hrdými Galy. Posílá do galské vesnice další bojovou hlídku, tentokrát aby unesla kmenového kouzelníka Panoramixe. Ten jediný totiž dokáže připravit zázračný nápoj, po němž je každý bojovník několikanásobně silnější. Ale mága nešťastně zraní Obelix menhirem, takže se stařec pomátne… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Tenhle Asterix mi přišel takovej dost... jinej a divnej, než ostatní díly. Zase tu jsou písničky jak někde od Disney, ale taky se to snaží o takovou rádoby hororovou atmosféru. Střelenej Panoramix je šíleně na ránu, a klidně bych mu pár ran menhirem přidal. Chybí tu vesměs jakékoliv narážky na cokoliv, a pár povedených fóru je jen s věštcem, který se snaží zachránit před Římany. ()

MRPitivier 

všechny recenze uživatele

Tentokrát trochu temnější příběh o rozpadu Galské vesnice, která je pod vlivem podvodného věštce, který pomáhá Římanům. Jen Asterix a Obelix nevěří věštcovi a jako jediní zůstanou s poblázněným Panoramixem ve vesnici, zatímco ostatní odplují na ostrov. Nakonec vše dopadne více než dobře, Panoramixovi se navrátí vědomí a s každým špatným je naloženo podle galského a všichni dostanou na frak v jedné největší bitvě proti Římanům. Temný motiv je kompenzován vtipnými scénami při pokusech Panoramixe míchat zázračný lektvar. Vtipné jako vždy, zasmějete se! ()

Reklama

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Opravdu zatím nejslabší ze všech animovaných astelixů, ani kvůli slabosti k tomuto animáku nemohu dát slušné hodnocení a zavřít oči. Nelíbí se mi ostrý styl malby, aby drsňáci vypadali drsnější. Ještě, že se film dal posouvat. Zblázněný druid mě nepobavil, spíš znechutil. Bylo to divný nikoli vtipný. Moc se tam nezasmějete. Opravdu věc, které jsem se zasmála byla scénka kdy se Římský špeh ukryl do pařezu stromu a dorážela na něj zvídavá sova, jinak nevím o vtipné scénce. Level humoru značně klesl, pro děti ano pro dospělé jako v dřívějších pokračováních nikoli. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Velký boj o hodnocení. Tak trochu magořina. Kdybych viděl už v dětství, tak asi v pohodě, ale i tenkrát taková Británie mi přišla zvláštní a temná. Tady to není jinak. Nějaké hlášky a situace jsou pecka. Ale nejednou jsem byl dost skeptický. Nejednou jsem postrádal jednoduchou komičnost a vtipnost, jak jsem byl zvyklý. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Asterix s Obelixem mě rozesmějí zaručeně pokaždé, sice to není nikdy tak dobré jako ty komiksy, ale stále je to velmi zábavné. Mě se na tom hlavně líbí jak každá, i úplně nepatrná postava, má svůj styl chování, a v příběhu nějaké své pevné místo. Navíc spousta vtipných narážek na historii, a spousta slovních hříček které často pochopí jen starší diváci, dělá z filmu podívanou pro různé věkové kategorie. Je to prostě taková oddechovka. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného komiksu scenáristy Reného Goscinnyho a kreslíře Alberta Uderza z roku 1959. (Terva)

Reklama

Reklama