Reklama

Reklama

Očista: Volební rok

  • Česko Očista 3: Volební rok (více)
Trailer 2

Senátorka Charlene Roanová (Elizabeth Mitchell) má k odporu vůči očistě pádný důvod, před lety jí padla za oběť celá její rodina. Od té doby je snaha o její zrušení hlavním motorem jejího tažení do Bílého domu. Ambiciózní soupeři vědí, že k její porážce vede jediná cesta, „legální" zabití během očisty. Senátorku naštěstí jistí šéf její ochranky (Frank Grillo), hrdina z druhého dílu Očisty, kterému tohle každoroční běsnění už taky pěkně leze krkem. Teď už je ale čas trhnout oponou, krvavé představení začíná. Perfektně zabezpečený dům, početná a skvěle vybavená ochranka, co by se tak mohlo stát, aby senátorka tuhle noc nepřežila? Asi byste se divili, alarmy ohlašující začátek očisty ještě nedozněly a už musí Roanová jen se svým strážcem po boku prchat nočními ulicemi ve snaze najít nějaké bezpečnější útočiště. Příštích dvanáct hodin bude velmi dlouhých. A krvavých. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (388)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tematika tohoto filmu už je vyklepana jak řízky z předchozích dílů, i když jsem podle toho hodnocení čekal s čím přijdou tentokrát a vlastně se to jen opakuje ze dvojky a to už mě tak nebralo. Ten konec byl debilni a to ze začátku nabiralo nějaký tempo a v zápětí to bylo hned zase v prdeli, díky nudný ukecany blonce z Lostů do který se náš hlavní hrdina spasitel zabouch. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pokud jste byli (stejně jako já) nadšeni z dvojky, tak tohle je naprosto stejný nářez, který od začátku do konce drží napětí vysoko nahoře a ikdyž je průběh snadno předvídtelný, na zážitek to nemá žádný vliv. Hudba, kamera i masky jsou zde na vysoké úrovni. Občas vám solidně přeběhne mráz po zádech a tak přesně si představuju tento podžánr. Škoda té poslední třetiny, kde se jen střílí, ale já to oko přimhouřím a zaokrouhlým nahoru, protože DeMonaco si zaslouží do budoucna velkou pozornost. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

DeMonaco si už svoje vybral skvělou dvojkou a bohužel se mu nepovedlo nedostatky z ní vylepšit, ale spíš prohloubit.Jestli mi na dvojce vadila velká dávka politiky, tak už z názvu mi mohlo být jasné, že tady to bude ještě horší.Třetí díl má v sobě sice pořád tu zvrhlost, tu atmosféru a šílenost oné pro dnešní svět (zatim ještě) noci Očisty, ale z města a opravdového průběhu děsivé očisty se dostáváme od přestřelky k přestřelce, kdy senátorka a její guard sledem šíleně nepravděpodobných náhod přežijí útok za útokem a vždycky někam přijdou, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky, zjistěj že jsou prozrazeni, náhodou je někdo zachrání, daj si láhev minerálky a tak dokola s příměsí více či méně nesympatických, zapomenutelných nebo nesnesitelných postav.Nejvíc mě iritoval ten gang negerskejch barbín.Aspoň že jejich sejmutí bylo opravdu vynikající.Škoda, jako finále bych si to představoval lépe napsané, více atmosferické a lépe zahrané.Místo hororu a akce máme náboženský plky, politiku, niggas a akci.Po vynikající dvojce určitě zase krok zpátky, ve všem.55%. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Stejně sračkovité jako dvojka, nicméně s jedním kulantním estetickým vytuněním. Já vím, asi to bude znít kapku gerontofilně, ale ještěže je Mičlovic Bětka i v jejich šestatčtyřiceti taková Vulva dei (pro klasicky nevzdělatelné pozn. překladatele: „Boží kunda“) a totálně katalogová MILFka. Teď docela váhám, jaký vhodný verbální kvantifikátor použít, aby to vstřebali i všichni ti erudovaní filmoví teoretikové, co to oproti vynikající jedničce procpali do červených čísel. Nuže, tak to opět zkusíme vědecky. Těch nezáživných, nudných, špatně natočených a omšelých pasáží je tam prostě pokokot, a vůbec bych se nebál sáhnout ani k daleko sofistikovanější terminologii a prohlásit, že až tři piče. Naštěstí se však dá v tomto pokračování během nich docela slušně zabavit přemítáním, jak nejúčinněji Bětušce zamlžit ty její SEKSY yntelechtuální brýle, přeleštit kastli a co nejefektivněji vystříkat dutiny, aby už dále nekorodovala a zůstala pořád tak atraktivním materiálem pro každý autobazar. Neméně povznášející je také přemýšlení nad praktickými dopady onoho zde vizuálně vcelku zkurveného primárního nápadu. Taková představa brutální předvolební očisty Pičího hnízda od samozvaných „poctivých“ maďarských miliardářů vyloudí jednomu na tváři stejně lascivní úsměv. Marginální efekty takového počinu by byly nesporným přínosem pro lidstvo. Jen si představte svět bez řepkou zasviněného půdního fondu, registračních pokladen a kontrolních hlášení, svět, kde si člověk v klidu zahulí u piva a kde by evropské dotace opravdu končily ve veřejně prospěšných projektech a nesloužily jen k tomu, abychom tu záhy všichni žrali jen amarouny od Trikatela. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale i třetí pokračování dokázalo do jednoho z nejzajímavějších hororových námětů posledních let vnést novou krev a formální jiskru. Jede se tentokrát od začátku na plný plyn, z nočních ulic plných zvrácených násilnických duší chvílemi opravdu tuhne krev v žilách a příběh kolem nežádoucí senátorky "na odstřel" má od začátku hlavu a patu. Plus sympaticky umanutý klaďas Grillo, přitažlivá Mitchell a parta podpůrných hrdinů, kterým také smrt rozhodně přát nebudeme. Všechny mínusové body posílám vinou závěru, který možná zbytečně nafukoval původně čistě ekonomický podtext Očisty do ujetého náboženského zanícení a nakupil tolik klišé co se týče hlavně samotné akce, že do té doby slušně budovanou atmosféru a jistou nepředvídatelnost zcela rozstřílel... I tak ale, i vzhledem k nulovým očekáváním, dost příjemné překvapení, dlouho jsem uvažoval dokonce o vyšším hodnocení... 70% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Otci Zakladatelé stojí u oltáře, má senátorka Charlene 'Charlie' Roanová (Elizabeth Mitchell) roubík v puse, ale poté, když je záběr na Caleba Warrense (Raymond J. Barry), už ho v puse nemá. (řánys250)
  • Každý díl Očisty v době uvedení tohoto filmu celosvětově vydělal víc než jeho předchůdce. To je v tomto žánru velmi vzácné. (Dr Lizal)
  • Náklady na výrobu byly přibližně 10 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Reklama

Reklama