Reklama

Reklama

Ztracená archa

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2015, 7 h 21 min (Minutáž: 41–65 min)

Hudba:

Mateo Messina

Hrají:

Jason Isaacs, Anne Heche, Ori Pfeffer, Alison Sudol, David Costabile, Angela Bettis, Zen McGrath, Richard E. Grant, Regina Taylor, Omar Metwally (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Agent FBI Peter pracuje v Jeruzalémě na případu hledaného uprchlíka. Podezřelého mu vyfoukne před nosem místní policie, ale on najde něco mnohem cennějšího... (TV Prima)

Recenze uživatele JohnCZ k tomuto seriálu (1)

Ztracená archa (2015) 

Na spojení slov "konspirační minisérie" rozhodně slyším a na Dig jsem se fakt těšil, jelikož se na seriálu velkou měrou podílí můj oblíbenec Gideon Raff, tvůrce takových skvostů, jako je izraelský Hatufim, či jeho americký remake Homeland. A možná i právě proto jsem od Dig až přehnaná očekávání. Dig především není tak konspirační, jak se po celou dobu tváří a zatímco první díly svým pomalým tempem budují atmosféru, ty závěrečné to trochu převrací naruby. Na jednu stranu jsem fakt rád, že je Dig opravdu uzavřený a veškeré zásadní otázky jsou v finální epizodě objasněny, po stránce scénáře jsem čekal o dost více. Ve výsledku tomu ta správná mysteriozní atmosféra dost chyběla. Pokud ale budu Dig brát jako oddychový thriller (i když docela komplexní a tedy na pozornost ne úplně jednoduchý), tak z boje nevychází vůbec špatně. Herecké obsazení je sympatické - dokonce se zde objevují mnohé izraelské seriálové tváře známé z již zmiňovaného Raffovo seriálu Hatufim. Prostředí Jeruzaléma je pro americký seriál pořád dost atypické a pro diváka rozhodně atraktivní, byť ani v tomto ohledu Dig nejde zas tolik do hloubky. Abych pravdu řekl, asi mu trochu škodí onen US původ. Kdyby se kamery a režie chopili sami Izraelci, mohl by Dig působit více neotřele. ()

Reklama

Reklama