Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nukleární zkoušky prováděné v poušti severozápadní části Ameriky mají za následek zmutování mravenců, z nichž se stávají gigantické obludy. Hororový dav lezoucích a drápajících se mutantů z jejich obrovských katakomb může zastavit pouze specializovaný tým vědeckých profesionálů s pomocí zkušené a plně vyzbrojené vojenské armády... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (88)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - To byl asi vítr. V těchto končinách zní strašidelně.......... Sledujeme zde nejdříve dvě "vloupání", jedno do přívěsu a druhé do místního koloniálu. Peníze však zůstaly, byl nalezen rozsypaný cukr, podivné stopy a zvláštní zvuky v okolí. Navíc se spíš někdo proboural ven něž do vnitř. Co to mohlo být za zloděje? Na první stvůru nečekáme dlouho. CITÁT - Camponotus Vicinus z čeledi Formicid........... Trikově je to na dnešní dobu hodně slabé, ale na rok 1954 je to prostě bomba. Katastrofický snímek, který se pak z venkova dostává do městské aglomerace. Los Angeles a celé lidstvo je v ohrožení. CITÁT - Lidem hrozí vyhynutí......... Hledání ve stokách je napínavé a povedené. Jest-li jsou tyhle příšery důsledkem prvního jaderného výbuchu, co způsobily všechny ty další bomby? S vynálezem atomové bomby otevřel člověk dveře novému světu. Celkem slušně natočený, napínavý a varovný snímek. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejznámějších, nejvýznamnějších a nejáčkovějších padesátkových sci-fi, jehož monstry jsou gigantičtí, nukleárními testy zmutovaní mravenci. Film začíná celkem hezky kdesi v poušti Nového Mexika, kde dojde k podivným událostem a posléze je objeveno obří mraveniště, jehož obsah se tak úplně nepodaří vyhubit. Efekty už dnes prostě moc nezafungují; hmyzáci jsou sice velcí a šerední, ale také zoufale neohrabaní a zpomalení. Ale to by se ještě dalo s klidem přejít, narozdíl od nudy. Většinu filmu totiž probíhá nepříliš záživné policejní vyšetřování a pátrání po uprchlých mravencích, prostě žádná velká akce. Každopádně, je třeba si uvědomit čím byl asi tento snímek v období svého uvedení. Diváci, vytřepaní z tehdy aktuální hrozby ničivé nukleární apokalypsy, navíc zde vůbec poprvé představení přerostlým vražedným hmyzákům na plátně, měli docela dobrou příležitost sedět po celou dobu stopáže jak zařezaní - ten strach tam prostě byl. Ale bohužel, dnes už není. [projekce v Americkém centru, 27.4.'10] ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený padesátkový sci-fi horor. Nejlepší jsou scény v pouští, ty jsou hodně dobře udělané, místy mě docela mrazilo. Následné vyšetřování už takovou zábavu nepřináší, ale pořád se nedá říct, že bych se nudil. Obří mravenci sice dnes již vypadají zastarale, ale nikdy mi nedělalo problém dívat se na staré filmy z pohledu té doby, takže jejich design a nemotornost a pomalost rozhodně neberu jako nějaké mínus. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Katastrofický sci-fi film z padesátých let o útoku obřích mravenců (zmutovaly je pokusy s jedernou bombou). Příběh a jeho postavy jsou úsměvně naivní (což pro tento typ filmu není mínus, nýbrž předpoklad), zpracování až překvapivě kvalitní, áčkové. Mravenců jako takových si divák příliš neužije - objeví se jen na pár minut, a k mému velikému překvapení, když už se objeví, nevypadají tak vtipně, jak jsem očekával. Palec nahoru, ale že už dnes neexistuje nikdo, kdo by si tento film mohl užít jako sci-fi horor (jako v padesátých letech), je asi nezpochybnitelné. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Černobílý horor z roku 1954 vychází z původního komiksu a podle toho je náležitě řešené i menu. Film vypráví o zmutovaných obřích mravencích (následek pokusů s atomovou bombou v poušti), kteří ničí lidská obydlí i lidi. Jejich likvidace vojáky připomíná řežbu v novější sci-fi Hvězdná pěchota. DVD: Slušně řešené menu, krásně čistý obraz, v bonusech dvě tři scény z natáčení, tříminutový trailer a fotogalerie, v níž se poměrně těžko orientuje. Film 3/4, Bonusy 2/4, Zvuk 3/4, Obraz 3/4 ()

Galerie (36)

Zajímavosti (19)

  • Kvůli výškovému rozdílu byl herec James Whitmore přinucen nosit vycpané boty, aby se výškově vyrovnal svému kolegovi Jamesi Arnessovi. (ČSFD)
  • Divák nemá možnosť vidieť v jednom zábere viac ako 3 obrovské mravce. Viac ich totiž skonštruovaných ani nebolo. (beso74)
  • Presne v duchu podobných filmov z 50. rokov minulého storočia, aj tento tu obsahuje scénu, kde vedec púšťa dokument a vysvetľuje odborné vedecké pozadie práve aktuálnej hrozby. (beso74)

Související novinky

Michael Giacchino našel nový projekt

Michael Giacchino našel nový projekt

05.01.2023

Oscarový skladatel a po nedávném debutu u Marvelu se snímkem Vlkodlak: Noční lovec taky režisér Michael Giacchino (Ztraceni, The Batman) se zdá se našel svůj příští tentokrát už celovečerní projekt.… (více)

Reklama

Reklama