Reklama

Reklama

Staršinovi Vaskovi, veliteli oddílu protiletadlové obrany v Karelijské pustině, je přidělena jednotka dobrovolníků skládající se z mladých žen. Když přijde zpráva, že v zázemí seskočili dva němečtí parašutisté, musí staršina reagovat. Vybere pět děvčat a s touto „jednotkou" se vydá Němce zajmout. Brzy však zjistí, že zde neseskočili dva parašutisté, ale šestnáct těžce vyzbrojených komandos... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (211)

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Velká vlastenecká válka trochu jinak a přesto parádně natočené...! Musím teda uznat, že pohled na tyto vojandy je krásný a jsou to nádherné herečky...! Souboje v lese reálně natočené. A konec..?! Ano válka opravdu není pohádka jako v amerických filmech kde to končí Happy endem :P ()

EasternJoe 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4 hvězdičky, nicméně jeden z odpadových komentářů (nebudu zmiňovat uživatele, jen řeknu, že CSFD je o filmech, ne o hospodářské úrovni, či mocenské úrovni té, či oné země) mě nakonec přiměl dát 5 hvězdiček, a to opravdu nejsem fanda žánru, kde těžce znevýhodněná malá skupinka bojovníků díky štěstí, odvaze atp. vyřadí velkou elitní jednotku (na to jsme zvyklí z amerických filmů). ()

domeniqeue 

všechny recenze uživatele

S vypětím všech sil jsem dokoukala do konce. Ale tak příšerná sovětská agitka si tento čas rozhodně nezasloužila. Chápu, že si Sověti (pardon Rusové) potřebují budovat kult vlastního národa, jeho statečnosti a hrdinné obětavosti, ale fakt netuším, proč my bychom se tu na to měli dívat. ()

SandroCZ 

všechny recenze uživatele

Dost dobrej film, sice si tam neodpustili trochu propagandy ale to k takovému filmu asi patří. Škoda těch bab, mohl raději 5x umřít ten seržant ale co už :) ()

trasprd 

všechny recenze uživatele

Jestli něco Rusové opravdu umí, tak jsou to filmy z války. Strhující příběh, který vás nenechá ani na chvíli vydechnout, perfektní herecké výkony, nějaký ten patos, který si prostě široká ruská duše žádá a nemůže odpustit. A v neposlední řadě také velmi zajímavé a podle mě obecně málo zpracované téma žen ve válce, kterým se mimochodem zabývala i letošní nositelka Nobelovy ceny za literaturu Alexijevičová. Není proto divu, že kinosál byl zcela vyprodaný. ()

soldier.kopi 

všechny recenze uživatele

Natočený to bylo pěkně, ale stejně mě to celý přišlo jako pohádka. Co se týše přestřelek tak stříení od boku,nekrytí,netrefení protivníka na 10 metru samopalem no ok.. Prostě mi to přišlo opravdu takový úsměvný :) čekal jsem to mnohem lepší podle zdejšího hodnocení. Plus dávám za pěknou přírodu a nahý holky. ()

BGH 

všechny recenze uživatele

Na ruskej film to není spatny. Pekne natocene akcni sceny, clovek tomu promine i (tentokrát ruskej) patos a military preslapy (Junkers 87 utoci sprazenymy kulomety pod kabinou na pozici flaku? Jako vazne? Drevena vez exploduje po zasahu 3,7mm kanonem LT 35?). Ocenuju, ze se film dotkl i temne stranky stalinského ruska a pomerne neotrele téma...Ale nenudil jsem se, takze nakonec slabsi 4 ()

Pimburger 

všechny recenze uživatele

Kdybych na to koukal jako na němý film, možná by to dostalo o hvězdičku dvě víc, ale ty gerojský kecy velitele, nelogičnosti a to, že tam zabili holku s nejhezčíma dudama, mi film hodně znepříjemnily. Tři hvězdy za občas povedenou akci a za to, že tam bylo ukázáno i to, jak Sověti napadli Finsko a jak odtahovali vlastní lidi buď na Sibiř nebo na popraviště. No a abych nezapomněl, samozřejmě i za to, že tam bylo ukázáno i ještě víc, než bývá v průměrném ruském válečném filmu... ()

Spanki 

všechny recenze uživatele

Dal jsem tři hvězdičky za film jako takový, který považuju za zajímavý, a jednu hvězdičku navíc za to, že to není takový ten gerosjký film s hrdinou(kou) opásaným granáty a vrhající se pod pásy tanku. ()

quido.morava 

všechny recenze uživatele

To čeho jsem se obával se nesplnilo - vůbec neudělali ostudu starší verzi z roku 1972, která byla, nejen na tu dobu, také vyjímečná. I závěr, který má tendenci spadnout do kýče se povedl a nic nepokazil. Je tam všechno - napětí, romantika, poetika i drsná výpověď o válce a jejich absurditách. Ruský film halt patří mezi světovou špičku. ()

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Proste dobry. Rusko je takova jina Amerika a jejich filmy jsou samozrejme hodne vlastenecky akorat s tim rozdilem, ze maji realnou akci i dej. A proto byl ten film hodne silny a pekne udelany. Samozrejme americka verze by byla jina v tom ze by banda MUZATEK s petkama vymlatila celou armadu nacku a pritom By vyvrhavali streva holima rukama a ani by se nezaspinili. Rozpocet cca 900 mld. $. Ta ruska verze byla pekna v tom ze pribeh byl podany divakovi tak nejak lidsky a i dej byl dost akcni i kdyz jinym spusobem a asi to se mi libilo. ()

walsidal 

všechny recenze uživatele

Před tímhle filmem jsem se domníval, že jsem natolik celoživotně poznamenaný těmi kvanty sovětských válečných filmů, na které jsme se školou povinně chodili, že už žádný ruský válečný film nemůžu shlédnout bez předsudků a odpovídajícího despektu, ale tenhle remake mě příjemně překvapil. Pamatuju si i původní verzi z roku 1972, která ovšem byla zcela jednoznačně pojata především jako hrdinství Velké vlastenecké války. Remake z roku 2015 ale takový není. Jednak je o poznání akčnější (myslím to v pozitivním smyslu), o poznání dramatičtější, ale především si troufnu tvrdit, i když se mnou někdo nemusí souhlasit, že na rozdíl od originálu je natočen s jistým nezanedbatelným nadhledem. Jakoby už hlavním úkolem filmu nebylo ukázat hrdinství sovětských lidí, ale prostá snaha pobavit diváka, k čemuž jsou bojující dívky tím nejlepším objektem. Nikdy předtím bych si nepomyslel, že dám někdy ruskému válečnému filmu 4*, ale stalo se. A nakonec se musím ještě zmínit o Pjotru Fjodorovi v hlavní roli, který z mého pohledu sehrál roli staršiny naprosto věrohodně. A pokud vás nic z toho zatím nepřesvědčilo, tak vězte, že scéna v sauně je tady natočena mnohem zajímavěji než v roce 1972… ()

PavkaHu 

všechny recenze uživatele

Námět určitě zajímavý, ale takhle ukecaný film jsem dlouho neviděla. Může za to dabing? Nemyslím... Některé scény by vyzněly lépe, kdyby postavy mlčely. A vypravěč? Aj 😲 ()

Krtisko 

všechny recenze uživatele

Žádné velké umění, ale lehký, oddechový válečný film se zajímavou zápletkou, který rozhodně stál za to vidět. Němci jsou zde tedy v ruském duchu vylíčeni poněkud hloupí a lehce předvídaví, bez výraznějších známek taktického výcviku, což mi na četu SS operující samostatně kdesi v hloubi Ruska úplně nesedí. Nicméně, stát se mohlo.. A když jsem si k jejich výkonům přidal možné abstinenční příznaky při deficitu pervitinu, začalo to dávat větší smysl. Možná ale stálo za to, to do filmu alespoň náznakem "propašovat". Výkony ruských holek povolaných do zbraně byly slušné a věrohodné, soudruh staršina, který celý příběh propojuje do smysluplné součásti velké vlastenecké války odvedl lidsky v příběhu i technicky před kamerou heroický výkon. ()

GronTee 

všechny recenze uživatele

Film podprůměrný, nezáživný děj. Jediné co na filmu hodnotím kladně, tak je hezká hudba. Bojové scény jsou odbyté a nedodělané, neefektní. Film nám byl puštěn ve škole, ale nahota ve filmu, myslím si, není úplně vhodná. ()

Reklama

Reklama