Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (611)

POMO 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám kedysi páčil Rocky a ešte ste z toho nevyrástli, pobavíte sa. Mne ale prišla 8 Mile trochu nudná a príliš jednoduchá. Čo nie je chyba ani rejži Curtisa Hansona ani Eminema, ale je to chyba systému, ktorý vládne v špinavých štvrtiach amerických veľkomiest. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Proof: 1. Shook Ones - Mobb Deep ,2. Juicy - Notorious BIG ,3. Gotta Get Mine - MC Breed (w/Tupac) ,4. Feel Me Flow - Naughty By Nature ,5. Player's Ball - Outkast ,6. Get Money - Jr. Mafia ,7. You're All I Need - Method Man & Mary J. Blige ,8. Temptations - Tupac ,9. Shimmy Shimmy Ya - Ol' Dirty Bastard ,10. Bring Da Pain - Method Man ,11. C.R.E.A.M. - Wu Tang Clan ,12. Runnin - Pharcyde ,13. Survival of the Fittest - Mobb Deep ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem od tohohle filmu pouze trapného Eminema a spoustu dalších šašků a to co jsem zhlédla bylo sice v podstatě opravdu hloupý (ačkoliv se fakt snažím nemít předsudky) ale nějak to klaplo, nebyl to průšvih a od té doby si nemyslím, že je Eminem moc trapný(jenom trošku). Dokonce jsem se přistihla, že při závěrečné scéně se blaženě usmívám... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Povedené drama s autobiografickými prvky rappera Eminema, který mě překvapil tím, že je docela slušný herec. Film se odehrává ve velmi dobře vybraném prostředí se slušnou atmosférou. Je to klasický příběh bělocha, který se zkouší prosadit mezi černochy. Hodně filmu dala i režie Curtise Hansona (L.A. Přísně tajné). Dokonce páni z Akademie pochopili, že titulní píseň Lose Yourself je fakt hodně dobrá (a to rozhodně nejsem velkým příznivcem rapu)...... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Drsná scéna města plného zklamaných duší je bohužel přesně odpovídající mnou nenáviděnému hudebnímu stylu a kultury vytvořené kolem něj, což se přirozeně musí projevit i na hodnocení. Uznávám, že atmosféra krátkých soubojů je dechberoucí a díky Eminemově hereckému talentu bere všechny dostupné body, ale všudypřítomná nálada mi zkrátka nesedí. Navíc je škoda, že si Curtis Hanson přivedl z L.A. Confidential Kim Basinger, které role citově vydírající matky nesedla a její hysterická křeč mě v každé scéně iritovala na nejzazší mez. Směrodatné scény z mizerné rodiny tak získávají citelnou trhlinu, což je škoda o to větší, že celý příběh dokáže bodovat i v maličkostech jako je rozhovor s malou Lily nebo jediný pohled do zrcadla. Dusná atmosféra a chytrá režie tak nechávají po skončení pozitivnější dojmy. 70% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Skupina 3 1/3 je odkazem na předčíslí Detroitu 313. (KucC)
  • Ali Miyzaan, který ztvárnil malou vedlejší roličku, byl zastřelen před kinem v Detroitu v době, kdy měl film premiéru. (KucC)
  • Původně měla být píseň „Cleaning Out My Closet“ ústřední skladbou filmu, Eminem (Jimmy) ale trval na „Lose Yourself“. (Vrbson)

Reklama

Reklama