Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (610)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Až v posledných dňoch som docenil predposledný Eminemov album Kamikaze (<3) a opäť prešiel celou diskografiou, preto prišlo vhod pozrieť si "jeho" autobiografiu aj cez pohyblivé obrázky, nie len zvuk a text. A hoci veľa bolo zdramatizovaného a veľa sa nestalo, viem si úplne živo predstaviť, že Marshallove začiatky vyzerali presne takto, čo sa len podpisuje pod to, ako vierohodne bola snímka natočená. Alfou a omegou je vyrastanie v detroitskom pekle, vypočítavosť ľudí a battle rap. Taktiež v sebe nesie ponaučenie/radu pre nádejných amerických raperov, ktoré si MGK k srdcu zrejme nezobral a film ani nevidel, keď sa rozhodol vydať 'Rap Devil' (x). Slušný herecký ansámbel, solídna porcia intenzity počas lyrických súbojov, neustále hrajúci opus 'Lose Yourself' a, samozrejme, Eminem... Čo viac si od takéhoto filmu môže fanúšik rapu priať? --- (21.11.2017) (13.6.2021) (21.6.2021) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Scott Silver | Hudba: Eminem | Produkcia: Curtis Hanson, Brian Grazer, Jimmy Lovine | Distribúcia: Universal | Štúdio: Imagine | Rozpočet: 41 miliónov $ | Tržby: 242,875,078 $ || V Detroite nemajú ani na chleba, ale toto si určite nenechal ujsť v kinách ani jeden z parťákov Eminema z ulice. Ten film je prekvapivo funkčný, jeho jediným problémom je obsah. Obsah, ktorý nám ukazuje, akým jediným spôsobom sa dá z týchto giet preraziť: Urážaním druhých. Týmto som Emov problém pochopil. Ľutujem, súcítím, ale z tejto kultúry si už viac neprosím. Ejmén. 50% | Blu-Ray, HU DTS | ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nejsem příznivce Hip Hopu takže mi spousta věcí nic neříká. Ale režisér L.A. Přísně tajné Curtis Hanson, to se prostě musí někde ta kvalita projevit. Myslím že s tímhle filmem dokázal neskutečné. Režírovat to slabší režisér tak výsledek by byl asi trošku hůře koukatelný. Takhle to byl velmi oddychový snímek. Eminem exceluje, těžko říct jestli je to tím ,že hraje sám sebe. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších autobiografických snímku, pohled na vzestup „bílého“ rappera Slim „Eminema“ Shadyho v drsném Detroitu. Hudba je vynikající (všimla si toho dokonce i akademie) a samotný finální battle proti „Papadokovi“ byl geniální. Eminem má dobrý hlas a rychlou, údernou „flow“ a v tomto snímku to jen potvrzuje, rýmy se velice dobře poslouchají. Film musíte ovšem slyšet v originálním znění, jinak jeho kvalita rapidně klesá…“Em“ přesvědčil, že není tak prkenný herec jak si někteří mohli myslet ;-) mě už bavil v Myčce, jako vyšinutý blázen s AK47 ;-) ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

Galerie (54)

Zajímavosti (56)

  • Eminem (Rabbit) měl na natáčení k dispozici 3 karavany. Jeden sloužil k nahrávání hudby, druhý na posilování a ve třetím se učil text. (Bauer)
  • Scény, které se konají v Shelteru, což je skutečný klub v Detroitu, byly natáčeny v prázdném skladu, protože klub nebyl v té době použitelný. (KucC)

Reklama

Reklama