Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film 8 Mile je o týdnu života skupiny mladých lidí, kteří se snaží najít svoji cestu v Detroitu roku 1995. Pro lidi jako Jimmy "Rabbit" Smith (Eminem) a jeho přátele, je hip hop jediným způsobem vyjádření se mezi sebou. Rabbit ví, že jediná jízdenka ven je přes jeho rýmy, ale aby zvítězil, musí převést svůj vztek do veršů a postavit se svému životu tváří v tvář. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (610)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brutální a neskutečně živočišný film, kterému dominuje akusticky a rytmicky skvěle zvládnutá hudba a fenomenální sexuální scéna mezi Brittany Murphy a Eminemem. Již zmiňovaná divoška zde předvádí výkon na Oscara a překvapivě i hodný kluk "Rabbit" nehraje na jeho hereckou prvotinu vůbec zle. Hanson točí protřele a díkybohu za něj. Drsné a špinavé kulisy Detroitu, depresivní šero a tvrdí hoši. Ne tohle není žádné rodinné klišé. 8 Mile je vyzrálý film o boji člověka s vlastním nitrem, o touze dokázat, že je něco víc. Rocky nového milénia. Efektivnější, dráždivější, dynamičtější, uvědomělejší a za několik dekád naprosto stejně nostalgický. Skoro plný počet. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I pres zvlastni namet, kterej nemusi sednout kazdymu, to neni spatne. Sice se to neda srovnavat s Curtisovo nejlepsima filmama, ale rozhodne to je nadprumer. Eminema sice neposloucham, ale nevadi mi a ty pisnicky, co ma v tomhle filmu, jsou asi ty nejlepsi co jsem od nej kdy slysel. Jako herec Eminem prekvapil, zvlad to jako profik, ale zas na druhou stranu, bylo to o jeho zivote, tak to tak moc hrat nemusel. Dej filmu je dobre sviznej a i konec se poved. Eminem se nedostane pryc, ani neziska nejaky prachy, jen respekt a vo tom to je. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Drsná scéna města plného zklamaných duší je bohužel přesně odpovídající mnou nenáviděnému hudebnímu stylu a kultury vytvořené kolem něj, což se přirozeně musí projevit i na hodnocení. Uznávám, že atmosféra krátkých soubojů je dechberoucí a díky Eminemově hereckému talentu bere všechny dostupné body, ale všudypřítomná nálada mi zkrátka nesedí. Navíc je škoda, že si Curtis Hanson přivedl z L.A. Confidential Kim Basinger, které role citově vydírající matky nesedla a její hysterická křeč mě v každé scéně iritovala na nejzazší mez. Směrodatné scény z mizerné rodiny tak získávají citelnou trhlinu, což je škoda o to větší, že celý příběh dokáže bodovat i v maličkostech jako je rozhovor s malou Lily nebo jediný pohled do zrcadla. Dusná atmosféra a chytrá režie tak nechávají po skončení pozitivnější dojmy. 70% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Luxusní film v čele s Eminemem, který je nejen vynikající rapper, ale i herec. Eminem zde vypráví část ze svého života, jak to měl těžké, když žil v Detroitu, kde černí neměli rádi bílé. Navíc složitá situace v rodině, holka co ho podvádí, ale i přesto všechno to nevzdal a vybojoval vítězství v rappové soutěži a získal si černé občany na svou stranu. Film je velice dobře zrežírován a hudba ve filmu výborná. Je to jeden z mála filmů u kterého jsem si na konci říkal "Sakra ono to už končí ?!, já chci aby to pokračovalo dál!" ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Skús mi na mňa povedať niečo, čo som ti sám nepovedal." Od Eminema som čakal menej, od Curtisa Hansona viac. Výsledok je uchádzajúci kompromis a pomerne pôsobivá dráma na ohranú tému "talentovaný jedinec verzus systém". Nefunguje to tak dobre, ako v iných outsiderských príbehoch (ROCKY), ale vzhľadom na to, čo je Eminem zač, môžeme byť radi, že je výsledok tak zručne solídne priemerný. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (55)

  • Režisér Curtis Hanson si vymínil, že před natáčením bude s Eminemem (Rabbit) šest týdnů zkoušet. Donutil ho zhubnout deset kilo, změnit barvu vlasů na hnědou a v rámci přípravy mu prý pouštěl filmy s Jamesem Deanem. (Bauer)
  • Papa Doc (Anthony Mackie) ve filmu dvakrát vytáhne pistoli Beretta 92FS, ale ani jednou nevystřelí. Cheddar Bob (Evan Jones) se neúmyslně postřelí revolverem Smith & Wesson Model 10. (kesinaa)

Reklama

Reklama