Reklama

Reklama

Dárek

  • Česko Křivdy z minulosti (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon (Jason Bateman) a Robyn (Rebecca Hall) jsou mladý manželský pár, jehož život se odehrává přesně podle představ a plánů. A to až do dne, kdy náhodně potkají Gorda (Joel Edgerton), Simonova dávného známého ze střední školy. Od té chvíle se jejich budoucnost začíná pomalu ale jistě rozjíždět po děsivém a šíleném tobogánu. Po několika dalších náhodných setkáních a nečekaných návštěvách Simon a Robin začínají být z Gordova chování a slov znepokojení. A navíc se začnou objevovat záhadné dary, díky nimž se odkrývají podivná tajemství z minulosti. A Robyn se tak nejen dozvídá znepokojující pravdu o tom, co se odehrálo před dvaceti lety mezi Simonem a Gordem, ale především stojí před nečekanými otázkami. Jak dobře opravdu známe nám nejbližší lidi? Je dávná minulost navždy už jen minulostí? (CinemArt)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (486)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Edgerton natočil chytřejší film než se všeobecně čekalo. Skvělá psychologizace a plasticita postav, výborné situační scény a skvělí herci bez výjimky. Škoda doslovné pointy, která je působivá, avšak stále ještě příliš jednoznačná. Kdyby se to podařilo více otevřít a jen naznačit, mohl to být jeden z vrcholů roku, jelikož ta podprahově znepokojivá tenze něčeho zlého a nevyřčeného je cítit i přes plátno. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Dárek je snímek, který je s blížícím se koncem lepší a lepší a stále méně vám dovolí odpoutat zrak od obrazovky. Zejména závěr se nese v duchu pěkně hutné pointy, co v divákovi musí nějaký čas zůstat. A ponaučení z Edgertonova počinu? "Nečiň druhým to, co nechceš, aby bylo činěno tobě", případně že karma opravdu existuje..? :) ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Dvojník Conana O'Briena z Warriora si natočil film, sám si v něm i zahrál a výsledek dopadl na výbornou. Neškodilo by trochu přidat u charakterizace postav, zvlášť u Simona (například aby si víc omlouval své činy, byl více dominantní...), ale jinak velmi povedený napínavý thriller. (8/10/) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Podobné filmy já prostě můžu. Tuze chytrý film, od kterého divák, pokud si tak jako já nepřečte o čem vlastně má být, vůbec netuší co může očekávat. Rodina se přestěhuje z Chicaga a na scéně se objeví dávný spolužák ze střední. Sled událostí na sebe nedá dlouho čekat.... Nebudu opravdu k ději prozrazovat vůbec nic. Jen podotknu, že výkon Joela Edgertona před i za kamerou je vynikající a určitě bych si o něm nikdy nepomyslel, že je podobných věcí schopen. 80% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Debut, který klame tělem. Podobně jako u Rosemary's Baby buduje atmosféru velmi pozvolna a divák postupně zjišťuje, o čem film vlastně je. Věřím, že při druhé projekci při znalosti konceptu by to bylo mnohem lepší. Další příklad, proč Jasona Batemana považovat za velmi kvalitního, ale nedoceněného herce. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Joel Edgerton (Gordo) si obarvil vlasy na červenohnědou, aby dodal své postavě odtažitý vzhled, a nosil hnědé čočky, aby naznačil, že Simonovo (Jason Bateman) dítě by mohlo být jeho. Přirozeně má tmavě hnědé vlasy a modré oči. (veronikajel)

Reklama

Reklama