Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Proč se Elsa narodila s kouzelnou mocí? Odpověď ji svůdně volá a zároveň hrozí, že zničí její ledové království. Společně s Annou, Kristoffem, Olafem a Svenem se královna Elsa vydává na nebezpečnou a pozoruhodnou cestu. Ve filmu Ledové království se Elsa obávala, že je pro svět příliš mocná. Ve snímku Ledové království II musí doufat, že je mocná dostatečně. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (394)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím. Na druhé Frozen jsem se docela těšil a o něco temnější tón kvitoval. Pak jsem ale uviděl výsledný produkt a docela se zhrozil. Postavy sice "ze svých rolí" nijak zvlášť nevypadly, ale celý příběh je slepencem několika situací, které zdánlivě sledují nějakou společnou myšlenku, ale dohromady moc nefungují. Věřím, že na papíře to mohlo vypadat docela fajn, ale hudební stránka (tak, jak je ve filmu pojatá) s onou temnotou dávného prokletí není schopna vytvořit funkční celek. Nehledě na to, že oproti jedničce jsou písničky snadno zapomenutelné a místy dost sjeté - až jsem si myslel, že tvůrci museli na něčem jet. Nejpodstatnější však je, že v této době už by měla být animace dokonalá. A ona vesměs je... Jenže když vás dění na plátně irituje, začnete si všímat detailů, které taky nejsou úplně tím pravým ořechovým. Mou frustraci můžu krásně demonstrovat na váze postav. Pokud se chcete naštvat, zkuste pozorně sledovat třeba běh sobů, kteří si vlastně jen tak plují přes zasněžené pláně. Je docela rozdíl, když to porovnáte třeba se se stádem bizonů ze Lvího krále, kde jste prostě tu tíhu zvířat "cítili". Ale to už asi zabíhám do zbytečných detailů. Frozen II je objektivně nablýskaný průměr, který je stále daleko před nesmysly, jako je třeba "Rychle a zábavně" nebo "Ledová sezóna". Děti budou ve finále spokojené a rodičům se z toho nerozskočí hlava. Ale já osobně tohle studiu jako je Disney prostě odpustit nemůžu, a proto půjdu na dvě. I když ty 3 hvězdy by se tam najít daly... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

V podstate zase jednou naprosto zbytecny pokracovani, ktery nema moc co novyho nabidnout. Naprosto nesmyslnej a zmatenej dej, aspon, ze postavy zustaly stejny, obcas se to tahne, obcas padne nejakej dobrej forek, do toho neustale nejaky pisnicky, ktery tu slouzej spis jako takova vata a jsou spis prumerny. Animace vcelku ujde, ale nic, z ceho by si clovek sednul na zadek. Za me tezkej prumer a o fous horsi nez prvni dil. ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Disneyho princezny jsou nejoblíbenější mezi nejmenšími a to nejen holčičkami. Hold ale já jsem starší a i vševědoucí, tedy jak řekl Olaf(který byl taková vtipná propojovací část mezi dětmi a dospšlými). A podle mého, první díl byl lepší, tohle už byla spíš jen dokončovačka, protože první Frozen vydělal hodně peněz. Jinými slovy, zazpívat, zachránit a konec.... HODNOCENÍ: 60% (3*) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příběhově až moc jednoduché, ale nemůžu říct, že by to bylo úplně neoriginální. Přeci jen udělat animák bez jakéhokoli ústředního záporáka není jen tak a působí to fakt osvěžujícím dojmem. Animace je krásná a to jak krajinky, tak rozpohybování postav. Je to celé docela temné (ne však tak, jak naznačoval trailer) a hlavní dvojice působí příjemně živě. Nevím čím to, ale charaktery rozanimované tvůrci Tangled či prvního Frozen na mě působí nejen mimikou, ale i tím, jak jsou napsané, mnohem víc lidsky, než jak je tomu u drtivé většiny konkurenčních animáků. Elsu a ještě roztomilejší Annu si proto nelze nezamilovat. A právě v kontrastu s potemnělou atmosférou, realistickými krajinkami a uvěřitelnými postavami tam (opět) ten infantilní Olaf působil jako pěst na oko. Jar Jar ve formě sněhuláka, který jako kdyby do Frozen přeskočil z naprosto jiného filmu. Hudební čísla fajn. Druhé Let It Go se sice nekoná, jinak ale muzikálová pohádka, jak má být. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

U Jedničky mám poznámku, že se jedná o vykalkulovanou záležitost. Co si tedy mám myslet o hloupějším pokračování? Samozřejmě Disney je fabrika. Ledové království dojná kráva, ze které stříkají peníze na všechny strany. Nikdy by mě nenapadlo, že k vykradení tajemného zvuku z lesa se bude muset zajít až k Arnoldovému Konci světa, že to občas připomene samotného Pána Prstenů. Bojím se že další díl dostaneme za 5 až 6 let. Nejlepší postavou je Olaf, díky jeho občasným eskapádám jsem to dokázal ve zdraví přežít. 50% ()

Galerie (128)

Zajímavosti (19)

  • K tvorbe tohto filmu prispel poslednýkrát aj dnes už legendárny tvorca John Lasseter, než oficiálne odišiel z animačného týmu spoločnosti Walt Disney Animation Studios. (MikaelSVK)
  • Britský řetězec supermarketů Iceland propagoval film jako součást své vánoční reklamy v roce 2019. (PamPero 1)

Související novinky

Ledové království dostane spin-off

Ledové království dostane spin-off

07.04.2020

Pohádka Ledové království od studia Disney se dočká vlastního spin-offu. Seriál s názvem At Home With Olaf se zaměří na postavu sněhuláka Olafa, jehož ve filmech dabuje herec Josh Gad. Projekt… (více)

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

Jumanji a Ledové království 2 vládnou kinům

16.12.2019

Tento týden vstoupí do kin devátá epizoda Star Wars a box office tabulky opět budou pukat ve švech. Do té doby ale kinům vládnou jiné hity. Jumanji: Další level konečně sesadilo z trůnu Ledové… (více)

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

Elsa a spol. roztříštili světový rekord

25.11.2019

(Kruto)vláda Disneyho nemá konce. O víkendu vklouzlo do kin pokračování animáku Ledové království a všichni tak nějak předem tušili, že to bude velké. Dokonce ani šestiletá prodleva mezi oběma díly… (více)

Reklama

Reklama