Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po super tretim dile sice lehkej kvalitativni posun dolu, nicmene jeden z tech povedenejsich dilu. Prislo mi, ze to Harlin natocil docela dynamicky a hlavne tu je hromada smrti. Jinak dej navazuje na predchozi, takze se setkavame s partickou prezivsich z psychiatricky lecebny, akorat ze misto roztomily Arquette tu je nejaka blondyna s velkym zadkem. Ale jinak k tomu neni moc co rict, pribeh naprosto tuctovej, smrti sice fajn, ale nic zapamatovanihodnyho, aspon, ze Freddy je borec a zacina hazet hlasky. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Režisér Renny Harlin v dokumentu říká, že chtěl z Freddyho udělat hlavní postavu, jakéhosi cool vraha. Povedlo se mu to a je to právě tato změna, která čtvrtou Noční můru nejvíce odlišuje od předchozích. Freddy Krueger je superstar a frajer, když si na pláži nasadí sluneční brýle nebo lehkým krokem kráčí do kostela, víte, že jde o jen něj. Film jako takový není špatný, snové sekvence se povedly a konce teenagerů jsou zase proklatě černočerně humorné, bohužel je škoda, že děj vůbec negraduje. Prostě se usíná, vraždí a pohřbívá jako na běžícím pásu a většině lidí ve Springwoodu to snad ani nevadí. Ovšem závěr a Freddyho smrt, to je pro mě jeden z nejlepších momentů celé série. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Zatímco trojka přímo navazovala na první část, ignorovala špatný druhý díl a uzavřela poměrně slušně její příběh, čtyřka jen nastavuje ukončené a je stejně zbytečná, jako druhý film. Žánru "horor" dal Renny Harlin po fantasy trojce definitivně sbohem a natočil nadpřirozený akční film. Pár vydařených chvil by se našlo, ale většina jich se ztratí v počtvrté nudně opakovaném. Za několi momentů (znovuoživení Freddyho) by se nemusela stydět ani parodie... Kterou tak trochu díky černému humoru film připomíná. Místy vtipné, místy efektní (ač Freddyho smrt je jakkoliv vynucená a minimálně divná, je asi nejlepší scénou celého filmu), ale především nastavované a nápad s přenášením dalších a dalších lidí do snů smrdí na dálku. _____ Krom toho postava Kristen, v minulém dílu zahrána nádhernou Patricii Arquette, byla nově obsazena šmudlou Tuesday Knight, což se neodpouští. _____ Mé pořadí série: E1, E5, E7, E3, E4, E2, E6 Sudé části jsou téměř nekoukatelné ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pokial prve tri diely prisli vzdy s niecim zaujimavym, tak stvrty ich len bezducho vykrada. Vznikol tak nepodareny mix, ktory by, nebyt Freddyho, bol na odpad. Chvala bohu, tvorcovia sa znova vynasli a Freedyho sceny su skvele. Freddy =10, zbytok filmu =odpad. Vysledok = (5/10). Learning is fun, with Freddy ! ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Freddy (Robert Englund) skočí z postele na oběť, je vidět, že nemá spálenou ruku. V dalším záběru ji spálenou má. (Raichu.Cz)
  • Severoamerické tržby byly 49,4 amerických milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama