Reklama

Reklama

Atomic Blonde: Bez lítosti

  • USA Atomic Blonde (více)
Trailer 11

VOD (1)

Agentka MI6 Lorraine Broughton (Charlize Theron) je vyslána během studené války do Berlína, aby vyšetřila vraždu kolegy. (Vertical Entertainment)

Videa (13)

Trailer 11

Recenze (690)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"David Hasselhoff je ve městě. Berlín je vážně ztracen." Ve světě jednoduchých, dvojitých či trojitých agentů se pohybuju nepříliš jistým krokem, ale pozvání do východního Berlína jsem přijal s radostí. Mezi všemi těmi Wartburgy, Trabanty, Ladovkami či Škodověnkami jsem se totiž cítil nostalgicky skvěle a vychutnával jsem si, jak agentka Broughtonová rozdává rány v rukavičkách či jiných módních doplňcích. Zejména ty podpatky musely bolet, ale já jsem se bavil z bezpečí domova, odkud mám pohled na bojovné slečny nejraději. Navíc k tomu hrála skvělá dobová hudba, takže za mne spokojenost. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron si moc chtěla natočit ženského Johna Wicka. Tento zabiják je sice super postava ale jeho dva filmy kromě akce neměli co nabídnout. A když chceš natočit Wicka musíš si přizvat spolu režiséra Davida Leitche, oprášit starý komiks a doufat, že to bude lepší než John Wick 1 a 2. Bohužel Atomic Blonde: Bez Lítosti trpí syndromem Johna Wicka. Charlize Theron je sice sympatičtější než Keanu Reeves avšak jinak jde v podstatě o Johna Wicka 2.5. Akorát bez Reevese ale namísto toho s Theron, v roce 1989 v Berlíně a...... s fajnovým McAvoyem? Akce je stejně jako ve Wickovi bezchybná. Uprostřed filmu se vyskytne neuvěřitelná scéna která trvá nepřetržitě 10 minut bez jediného střihu a Theron si neuvěřitelně užívá všechno to mlácení ať už ona rozdává rány někomu nebo někdo jí. James McAvoy je jinak oficiálně super herec. Po neuvěřitelném psychopatovi Kevinovi z Rozpolceného jde o jeho další roli kterou si McAvoy neuvěřitelně užívá. Toho chlapa víc. Hudba Tylera Batese hraje (samosebou se spousty hitů ze 80 let), Na plátně probíhá nejlepší lesbická scéna 21. století, jedna z nejlepších akčních scén roku a pomalu začíná hra s diváky. Co ale ještě obnáší syndrom Johna Wicka? Tam kde jsou úžasné akční scény chybí... Poutavý smyslplný děj? Dobře musím to trošku rozebrat... Film v podstatě probíhá jako výslech ve kterém Lorraine vypráví svůj poslední případ v Berlíně. Na konci filmu poté dojde k odhalení...... Které v podstatě nedává smysl? V podstatě jsem nepochopil jak se na konci mohlo stát to co se stálo. Možná jsem jenom nevšímavý ale opravdu mi nepřišlo, že mi to nějak do sebe zapadlo. Jak tam vlastně zapadla Lorraine, Percival či kdokoliv jiný. Atomic Blonde je mezi Johnem Wickem 1 a 2 na mezí. Rozhodně je lepší než John Wick 1 (Když si vzpomenu na finále mezi Reevesem a Nyqvistem je mi pořád k pláči) ale v podstatě Atomic Blonde chybí něco co by překonalo střílečku v zrcadlovém labyrintu z finále Johna Wicka 2. Fakt na pomezí. Dvojici Leitch-Stahelski dokážu ocenit díky akci. Ale chybí tomu.... všechno ostatní? ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Přestylizované a překombinované. V některých jednotlivostech vyloženě skvělé (akce, soundtrack), jako celek ale sotva průměrné (dějové zvraty jsou s blížícím se koncem čím dál tím křečovitější a nepochopitelnější). Chad Stahelski se v druhém Johnu Wickovi projevil jako výrazně soustředěnější a důmyslnější režisér. S citem pro konzistentní atmosféru, nápady i mimo rámec akčních scén a nadprůměrnou schopností gradovat děj. Leitch oproti tomu budí dojem, že ho zajímají jen přestřelky, bitky, honičky a audiovizuální sexy pozlátko. Nicméně pro zaryté fanoušky Charlize Theron (můj případ) je Atomic Blonde přesto povinnost vidět. Ta ženská je prostě bohyně! ;-) 60 % ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama, které se odehrává v rozděleném Berlíně, kde jeho východní část vypadá jako semeniště punku a divných knírů, ale naštěstí tam pobíhá absolutně boží James McAvoy, který si tyhle role magořivejch hajzlíků vyloženě užívá a krom něj je tu Charlíza Theronová, co dokola opakuje jeden výraz, ale zas měla k dispozici evidentně skvělého choreografa, protože akce je tu neskutečně působivá a opravdu vypadá, že bolí (za to jest hvězdička navíc). Jinak mě zaujal vizuál, která na pár místech dělá několiko zábavností a mám nutkání si přečíst předlohu v podobě komiksu, abych zjistil, zda to vychází z něj. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Sošná Charlize Theron, vrcholící studená válka, neoretro look, atmosférický Berlín, lesbická romance, tajné služby... to vše a ještě mnohem víc v adaptaci komiksu The Coldest City Antonyho Johnstona. První film, který má osmdesátkový soundtrack a je o Jamesi Bondovi v sukních, ze kterého jsem si sedla na zadek. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (28)

  • Použity zajímavé skladby z 80. let jako podkres: „Blue Monday“ od New Order, pokračujíc Nenou - „99 Luftballons“, pak Peter Schilling - „Major Tom“ nebo George Michael - „Father figure“. (Frontie)
  • Akčná scéna s policajtmi v 32. minúte bola pôvodne z filmu vystrihnutá. Mala slúžiť len ako teaser pre Comic-Con 2017. (Real Tom Hardy)
  • Scéna, kde Lorraine (Charlize Theron) sníva o Jamesovi (Sam Hargrave) bola natáčaná v predajni s videokamerami a fotoaparátmi, zhruba okolo jednej hodine v noci. Pre výsledný efekt bol Sam pokrytý mnohými vrstvami bielych plachiet. Úvodná scénka sa natáčala v Budapešti. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Dvojka Atomic Blond je na cestě

Dvojka Atomic Blond je na cestě

12.07.2020

Herečka Charlize Theron, jejíž novinka Old Guard: Nesmiřitelní tento víkend dorazila na Netflix, potvrdila zprávy, že pokračování k jejímu akčnímu hitu Atomic Blond je na cestě. Herečka se měla… (více)

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

Na Filmovém víkendu ČSFD rozdáme 1000 plakátů!

01.08.2017

Na šestém ročníku setkání filmových fanoušků již tento víkend nejen, že poběží největší filmové pecky roku jako Dunkirk, Strážci Galaxie Vol. 2 nebo sexy novinka Atomic Blonde, ale taky se bude… (více)

Reklama

Reklama