VOD (1)

Epizody(8)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Malarkey

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a prvotní nadšení z první série Zaklínače nenápadně vyprchalo. Možná za to může ten dvouletý půst, který mně osobně přišel až zbytečně dlouhý, ale spíš bych řekl, že za to můžou scénáristi. Já totiž většinu dílů nevěděl, co je předmětem druhé série. Když už jsem to pak uvědomil, přišlo mi to ve výsledku vlastně docela málo. Ještě, že alespoň dorazil Marigold. Ten totiž opět nezklamal. A taky musím uznat, že Ciri se povedla. Momenty s ní byly vlastně top celé série. ()

Eliott

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série nepřinesla nic zásadního, ani velkolepého a vůbec by nevadilo, kdyby nikdy nebyla natočena. První 4 epizody se nestalo vůbec nic a děj byl zaplněn pouze nudným tlacháním na hradě zaklínačů a na druhé straně naopak hradě mágů. Když se to konečně trochu rozjede, stále se nejedná o žádné terno, přičemž Geralt má svázané ruce s celodenní péčí o Ciri a Yenn přišla o magii a tak je zcela zbytečnou a nudnou postavou. Překvapivé vykoupení a nápravu mého hodnocení přinesla až závěrečná epizoda, jenž přinesla něco nového a zcela zásadního do příběhu. Konečně nám byla dopřána také nějaká velkolepější bitka a vcelku emotivně založené finále. Určitě bych byl raději, kdyby na režisérskou stolici pro příště usednul někdo jiný, ale aspoň nebylo sledování úplnou ztrátou času a tak hodnotím spíše kladně. 56% ()

Fr

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„OSUD NÁM DAL DAR…“   Příběh, to je taková pohádka o blondýně a magii. Řád věcí zde určuje dítě osudu  Ciri a já (ač si to nechcu přiznat), postupně zjišťuju, že se mi to vlastně líbí. Tvůrci totiž utahujou příběhový opratě a dovedou mě k psychologicko-akčnímu masakru, jehož největší chybou je, že nemá další sérii.     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „Krev elfů“, kterou v roce 1994 napsal Andrzej Sapkowski, neznám. 2.) Je kolem mě chaos. ///  Thx za titule „Eliška K. Vítová“.                PŘÍBĚH  *****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// To dobré: Cavill, Geralt, Yennefer, kamera, hudba, budování světa. To zlé: Odklon od předlohy, Vesemir, zaklínači, cestování, elfové, politika, budování světa. Velká neznámá: Ciri. Kolem a kolem jsem se bavil zhruba stejně jako u první série, což je na poměry předlohy málo, zároveň je to dostatečně své a ty pozitiva většinou přebíjí zklamání ze zbytku, takže tomu těch 7/10 dám znova, nicméně naprosto chápu rostoucí nechuť ostatních a fakt bych rád, aby to třetí série začala lámat k lepšímu. Předloha tam je, tak proč se jí prostě víc nedržet? ()

EvilPhoEniX

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z očekávaných seriálů roku Zaklínač dle reakcí asi nenaplnil úplně svůj potenciál. Fanoušci her i knížek jsou poměrně zklamáni, ale pro mne jakožto nepolíbený předlohou jen čistě z pozice diváka milující Fantasy jsem si to užil víc než dost.Henry Cavill se opět potvrdil, že je velká cástingová trefa a skvělá je i Freya Allan v roli Ciri. Trochu mě zde zklamala Yennefer, která celou sérii nemá žádné schopnosti a její linie je tedy docela nezajímavá. Marigold tradičně skvěle zpívá a zbytek postav mě až tak nezaujal. Dějově je to podobně jako první série docela náročnější na orientaci ( spousta měst, lokací, názvů a postav). ale podobný problém jsem měl i u GOT, až někde u 3-4 série jsem se pořádně začal orientovat v postavách a městech, takže to jako výtku neberu. Co však docela zamrzí, že se šetří akcí ( jedno monstrum za díl je docela málo), ale když se objeví tak sánka dole. Všechny monstra patří ke špičce všech Fantasy a fakt, že je to Rko ( nevzpomínám si na jiné Rkové Fantasy), tak místy šťavnaté Gore seriálu sakra sluší, leč chtěl jsem ho více. Naštěstí je seriál dostatečně zábavný, výpravně drahý a poutavý i v těch komornějších scénách, takže jsem k nudě nesklouzl ani jednou a to se počítá.Já jsem spokojen.Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

• Henry Cavill se podílel na tvorbě nové Geraltovy zbroje. Návrhářka rozebrala celý návrh společně s Cavillem, který jí dal několik velmi cenných tipů, jež byly nakonec zakomponovány do finálního vzhledu. (Geralt z Rivie)
  • Druhá série byla nominována na ceny Emmy, a to v těchto kategoriích: Nejlepší fantasy nebo sci-fi kostýmy, Nejlepší speciální efekty v seriálu nebo filmu, Nejlepší koordinátor kaskadérů v minisérii, seriálu nebo filmu. (Geralt z Rivie)
  • Henry Cavill vysvětlil, jak v průběhu natáčení druhé série kladl důraz na Geraltovu knižní verzi: „Nejtěžší bylo uvést do rovnováhy vizi naší tvůrkyně a moji lásku ke knihám a pokusit se divákům nabídnout co nejlepšího Geralta. Šlo o to najít zlatou střední cestu, protože jde o seriál naší tvůrkyně, a tak tu natáčíme pouze adaptaci knih. Ocitl jsem se tedy v zapeklité situaci, chtěl jsem hrát Geralta věrného knihám, který se bude co nejvíce líbit tvůrkyni. Nešlo jen o to, aby Geralt více mluvil. Šlo o to, aby Geralt jako takový více odpovídal knihám. Určitě mi rozumíte, v knihách je Geralt filozof amatér, intelektuál. Jde o moudrého a hloubavého muže. Ano, je i mrzutý, morbidní a náladový, ale pro mě bylo důležité, aby přesně odpovídal své předloze. Právě tohle pro mě bylo těžké zařídit.“ (Geralt z Rivie)