Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Geralt se smíří s osudem a chrání Ciri před silami, které bojují o vládu nad Světem. A taky před její záhadnou mocí. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (406)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z očekávaných seriálů roku Zaklínač dle reakcí asi nenaplnil úplně svůj potenciál. Fanoušci her i knížek jsou poměrně zklamáni, ale pro mne jakožto nepolíbený předlohou jen čistě z pozice diváka milující Fantasy jsem si to užil víc než dost.Henry Cavill se opět potvrdil, že je velká cástingová trefa a skvělá je i Freya Allan v roli Ciri. Trochu mě zde zklamala Yennefer, která celou sérii nemá žádné schopnosti a její linie je tedy docela nezajímavá. Marigold tradičně skvěle zpívá a zbytek postav mě až tak nezaujal. Dějově je to podobně jako první série docela náročnější na orientaci ( spousta měst, lokací, názvů a postav). ale podobný problém jsem měl i u GOT, až někde u 3-4 série jsem se pořádně začal orientovat v postavách a městech, takže to jako výtku neberu. Co však docela zamrzí, že se šetří akcí ( jedno monstrum za díl je docela málo), ale když se objeví tak sánka dole. Všechny monstra patří ke špičce všech Fantasy a fakt, že je to Rko ( nevzpomínám si na jiné Rkové Fantasy), tak místy šťavnaté Gore seriálu sakra sluší, leč chtěl jsem ho více. Naštěstí je seriál dostatečně zábavný, výpravně drahý a poutavý i v těch komornějších scénách, takže jsem k nudě nesklouzl ani jednou a to se počítá.Já jsem spokojen.Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Knihy i povídky jsem četla, povídky jsou vážně TOP. Chápu, že natočit předlohu stejně, bývá na programu málokdy, čili to mě až tak netočí. Ovšem čekat na tento výsledek dva roky? Chápu rozhorčení některých diváků. Henry mě jako Zaklínač baví, žeru mu to sakumprdum, i tady to celé opět stálo a padalo na něm. Atmosféra skvělá, duševní poryvy fajn, ale Ciri má mít 10-12 let, děcko, takže emancipovaná samostatná dvacetiletá hlavička makovička je stejná konina, jako třeba černý elf ve slovanských baladách. Výběr Yennefer mi neseděl od startu, no dlouho bychom tu byli, pokud bych měla vypisovat, kdo všechno mě v seriálu, na rozdíl od písmenek, vyrušoval... Vesemir byl ale zvolen dobře. Na fantasy koukám ráda, čili uzavřu takto: nejlépe asi divák udělá, pokud ke druhé sérii přistoupí jako k Zaklínači, natočenému na motivy Zaklínače. Knihy samy o sobě mají vcelku složitější děj, ale proč to tvůrci ještě víc a nesmyslně došmodrchali, je mi skutečně záhadou. První díl byl krásný. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Zaklínača som si popravde už moc nepamätal i keď ubehlo len cca dva roky od videnia prvej serie. Asi do polovice druhej serie som sa trocha strácal v deji a aj keď prichádzali alebo odchádzali nove či staré postavy, jasno som stále v tom celkom nemal. Zlom nastal až v posledných dvoch epizódach, tam to už dávalo celkom zmysel o čom je tato séria. Monstra boli dokonale, ani si nejako neviem vybaviť, ktoré bolo z nich najlepšie, ale prepracovanosťou môžu konkurovať ktorémukoľvek fantasy seriálu.. Tá koncova vybíjaná v zaklínačovom  brlohu bola veľkolepá a úchvatná. Je pravda, že už to nebolo po celu dobu tak skvele ako prvá séria, ale stále má čo ponúknuť a do starého železa sa zaklínač i zo svojou partiou nechystajú. Strašne potešili trpaslíci, tých som si pamatal aj z jednotky a aj viem prečo. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ještě než se pustím do druhé sézony, tak si dovolím na jednu věc upozornit a to na tohle Zaklínač - Kontrakt na Topivce a O pivu a krvi, tyhle bejkárny, sou něco úžasného. Ono ve světě Zaklínače, jako je humor, ale v těhlech počinech, ten humor ždímou a zaslouží si to úspěch. Tak a teď do druhé série, která je logicky nenáviděna víc, než vztah člověka s Bruxou a já nechápu proč ? Jako jo......jo, Netflix jde jinou cestou než knihy a byť bych byl na jednu stranu rád, kdybych dostal přímou adaptaci knih, tak sem rád že sem nedostal přímou adaptaci knih, protože to by byla docela nuda. A byť některé zásahy mohou zabolet - Eskel, tak jako je to furt dobrý, intriky ✓, souboje s monstry ✓, souboje s lidmi ✓, nepředvídatelnost děje ✓, Henry Cavil je alfa ✓. takže za mně dobrý. Co si mi na druhé sérii líbí, že každý díl je tak trochu hororový, monstra sou fakt děsivá a souboje s nimi nejsou jednoduchý. A nejslabší díl ? Asi pátý, ani tak nejde o to, že tam neni akce, nebo že to neni napínavý a nebo tak něco, ale je takový utahanější a nebo se mi to jenom zdálo, kdo ví. Nicméně i tak sem nadmíru spokojený, příběh je ucelený a nejsou tu žádné časové skoky, ve kterých bych se ztrácel. A jak hlavní příběh, tak i ty vedlejší záležitosti, hezky do sebe pasují a vůbec si nepřekažejí, tak jak tomu bylo v první sérii. Joey Batey opět září a jeho písničky, sou zase lepší a to hlavně The Golden One a ruku na srdce, Joey Batey co by Marigold, potřebuje vlastní solový seriál. A jediné co bych fakt jako vytknul, to že tvůrci to natočili až moc dobře a to je problém. Protože během sledování seriálu, sem měl chuť se pustit do hraní třetího Zaklínače, tak jak sem to udělal naposled behem první série, ale naštěstí sem to neudělal, protože sem přesně věděl, co by mně čekalo a byla by to bolest, takže tohle už znova ne. Jinak je to skvělý a doporučuji, škoda že to má jen osm dílů, uteklo to hrozně rychle. Jo a ještě to, Freya Allan hodně herecky vyrostala a to za tak krátkou chvíli, takže komu čest, tomu čest. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj oblíbený příklad srážky předloha x film je Jurský park. Crichtonova kniha je skvělá. Spielbergův film je skvělý. Co mají společného? Naklonované dinosaury, postavy, ostrov... A tím výčet skoro končí. Kdybych k tomu přistupoval jako zdejší bezmála fanatičtí fanoušci Sapkowského, musel bych Spielberga nastokrát posílat do horoucích pekel. Jenže... Proč bych to dělal? Kdyby jeho film byl blbý, tak snad... Ale pokud je výsledek, jaký je? Se Zaklínačem to mám úplně stejně. Ty knihy miluji. Hra (třetí) je jednou z nejlepších, jaké jsem hrál. Původní polský seriál byl onehdy obrovská událost. A první série téhle nové verze si mě získala víc, než jsem čekal. Druhá série v tom všem pokračuje. Sice rezignovala na to mazaně zábavné vyprávění v několika časových liniích, ale ono by tu už stejně nemělo smysl. Skvělé je hlavně to, jak tvůrci první řadu stále zužitkovávají, vracejí se k různým věcem, které se v ní zkrátka staly a šlo se od nich pryč, a kutí dost zajímavý příběh, v němž - a to je důležité - ten Sapkowski pořád je. Je snadné se rozčilovat nad odklonem od slovanství, prskat na všechny možné rasy, které se kde objeví, kroutit hlavou nad tím, že je něco jinak, než bylo v knize, a kopat kolem sebe vzteky nohama, ale když se do toho všeho pustíte natolik, že se zapomenete bavit, budete trucovat, seriálu nedáte šanci a budete se cítit jako velcí kritici, kteří tomu všemu rozumí, tak... No, je to prostě vaše smůla. Já bych dal nevím co, abych se mohl hned podívat na třetí sérii. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (29)

  • Produkce druhé řady Zaklínače byla pozastavena na nezbytně nutnou dobu, protože Kristofer Hivju byl pozitivně testován na koronavirus. [Zdroj: filmozrouti.cz] (Geralt z Rivie)
  • Ve scéně, kde Vesemir (Kim Bodnia) věší medailonek, si lze povšimnout mnoha jeho verzí, mezi kterými je i ta, kterou známe z herní série. (Karlosik_4)
  • Role zaklínače Eskela byla přeobsazena, původně měl hrát postavu Thue Ersted Rasmussen. Kvůli koronaviru se role musel vzdát, protože měl na natáčení čas v původním plánovaném termínu březnem a srpnem, přičemž kromě toho se upsal jinému projektu, kterému se věnoval na podzim. Vzhledem k tomu, že se natáčení druhé série Zaklínače přesunulo na podzim, tak se jej nemohl účastnit a roli získal Basil Eidenbenz. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama