Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (367)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Námet filmu je obyčajný a takýchto podobných filmov sa každý rok toči niekoľko. No a určite aj lepších, ako je tento film. Navrh mal sympatická dvojicu, zelena karta zas úžasných hercov a tento film len celkom predvídateľnú linku s Ondřejem Vetchým, ktorý ma už dlhodobo vobec nebaví a ani tu som ho nežral. Film chce upútať diváka na emotívnosť v podobe dievčatá, zomierajúcej matky a ignoranta. No, ale to dievčatko by musela hrať nejaká detská hviezdička, ktorá zvláda nápor vysokých nárokov, ale toto dievča to nezvládlo a aj preto má to až tak neoslovilo. Na mna to nefungovalo, ale na iných by mohlo. Slabé 3*. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak vidím slovní spojení „romantická vánoční komedie“, je mi většinou hned jasné, že to dopadne strašlivě. A tohle je právě jedna z těch mála výjimek, které potvrzují pravidlo. Rudolf Havlík to výborně zvládl jako scenárista i režisér a herci v hlavních rolích využili potenciál dobře napsaných postav na jedničku. Dokonce ani ten product placement z toho moc netrčí. Nejlepší český mainstreamový film roku, rozhodně lepší než Teorie tygra či Bezva ženská na krku. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprostý vrchol české filmové tvorby. Kouzelný příběh jedné trojice, který dokáže vykouzlit úsměv na rtech nebo naopak snadno dojmout k slzám. Lecco sice šustí papírem, některé dialogy vypadají napůl strojeně scénáristicky, napůl improvizovaně, samotná dějová kostra s několika komickými rozhodnutími působí poměrně zvláště, ale co naplat když je to tak skvěle natočené a zkrátka to od začátku až do konce šlape jako švýcarské hodinky a nenudí ani minutu. Ten moment, kdy Ondřej Vetchý poprvé uvidí Emu je nezapomenutelný! A spolu s Aňou Geislerovou nejlepší herecký pár, co jsem za dlouhou dobu viděl...10/10!...[29.11.2016_Cinema City_Plzeň Plaza] ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Prostinký, místy až hloupý scénář plný nelogičností má obrovské štěstí, že ho vůbec někdo natočil. Za nejkomičtější prvek se dá považovat snaha převtělit Vetchého do role úředníka brýlemi, zřejmě měl Havlík strach, že jinak by byl Vetchý nevěrohodný. Romantická linie je však zvládnuta dost dobře a funguje. Jako oddechový film po nedělním obědě celkem obstojná záležitost. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejdřív ze všeho chci říct, že jak to vidím já, tak český film jde už nějakou dobu nahoru a tohle je jenom další důkaz. Na mě ale příběh o Emě působil jakoby si nemohl vybrat mezi pohádkou a filmem pro dospěláky, a tak to všechno propojoval oslími můstky. No a ty mě neudržely, protože jsem asi moc velkej osel. Každopádně hezká hudba a moc povedený casting. Konkrétně tedy mluvím o Ondrovi, který asi jako jediný uchazeč o roli Petra splnil požadavek, že herec musí být schopný Emu unést. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Plešivci a v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama