Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Miller pracuje již řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Zaběhaný rytmus jeho života jednoho dne přeruší podivný telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho v případě nouze uvedla jako opatrovníka svého dítěte. Ema je totiž jeho dcera. Petr je naprosto šokován. Musí jít o nějaký omyl. Nemá děti a ani netouží je mít. Přesto nedokáže nad situací jen tak mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jediná šance, jak se vyhnout dětskému domovu? Chlapovi, který byl do padesáti let zvyklý žít sám a rozhodně si nechce komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život doslova vzhůru nohama. A navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice, a tak Petr musí učinit zásadní rozhodnutí: Pokud se chce stát právoplatným rodičem, je nutné najít pro Emu matku! Ve stejné chvíli se seznamuje s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. Marie se rozhodne oběma pomoci. Je třeba nemilosrdné úřednici předložit uvěřitelnou historku. Začíná hra na lásku... Ale jak skončí? I zázraky se občas dějí. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (368)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak vidím slovní spojení „romantická vánoční komedie“, je mi většinou hned jasné, že to dopadne strašlivě. A tohle je právě jedna z těch mála výjimek, které potvrzují pravidlo. Rudolf Havlík to výborně zvládl jako scenárista i režisér a herci v hlavních rolích využili potenciál dobře napsaných postav na jedničku. Dokonce ani ten product placement z toho moc netrčí. Nejlepší český mainstreamový film roku, rozhodně lepší než Teorie tygra či Bezva ženská na krku. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Moc líbilo a to nejsem cílová skupina. Shledávám zde za špatné jen pár logických chyb. SPOIL: To jako na konci test otcovství vše vyřešil? Tak to si ho mohl podat dávno a neprovádět tu šaškárnu, nebo proč jste nám to nevysvětlili? Konec byl prostě až příliš rychlý a moc "pohádkový", což tomu trošku ubírá. Ústřední trojice hrála perfektně - Vetchý dokazuje, že je pan herec a přestože podle mého názoru nevybrali přímo roztomilou holčičku (tou je spíš Aňa), tak i ona na svůj věk předváděla nevídané. ... LFŠ 2017 ()

Reklama

kocik1 

všechny recenze uživatele

Aňa Geislerová je tak říčná do sňatku, že jsem se až divila, že na celou habaďúru nepřišla sama. Ono vůbec Pohádky pro Emu mají několik logických (i emocionálních děr) velkých tak, že by jimi projel žebřiňák. Tou, která mě iritovala nejvíc, bylo to, že Čecha "vyhostí" z Česka. Ono zasadit Zelenou kartu do Čech, které jsou navíc součástí EU, nebyla dobrá volba a napříště bych scénáristovi doporučovala raději vymyslet nějaký příběh sám, než opisovat z Kolji a již zmíněné Zelené karty. Přesto má film určité svoje kouzlo a plus půl hvězdy dávám za hořícího pekelníka.50% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nejdřív ze všeho chci říct, že jak to vidím já, tak český film jde už nějakou dobu nahoru a tohle je jenom další důkaz. Na mě ale příběh o Emě působil jakoby si nemohl vybrat mezi pohádkou a filmem pro dospěláky, a tak to všechno propojoval oslími můstky. No a ty mě neudržely, protože jsem asi moc velkej osel. Každopádně hezká hudba a moc povedený casting. Konkrétně tedy mluvím o Ondrovi, který asi jako jediný uchazeč o roli Petra splnil požadavek, že herec musí být schopný Emu unést. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Česká verzia Zelenej karty je o poznanie menej vydarená. Problém je samozrejme aj v predvídateľnosti, kedy je jasné, kto bude onou vyvolenou (tu to ale nie je kritika) a je aj jasný druhý bod obratu. V prostrednej časti sa ale pomaly nič nedeje, postavy neprekonávajú ani žiadne prekážky, len sa spoznávajú. Prečo do toho Anča išla, to nevedia ani scenáristi. A tí nevedia ani to, prečo nakoniec zdvihla ten telefón a dobehla v zime vo svojich lodičkách na osudové miesto. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se na Plešivci a v Praze. (M.B)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno