Reklama

Reklama

Transformers: Probuzení monster

  • USA Transformers: Rise of the Beasts (více)
Trailer 1

Autoboti a Decepticoni nejsou jedinými Transformery, kteří se mezi námi skrývají. V hlubinách amazonského pralesa už tisícovky let tiše přežívá druh Maximals, který si jako pozemské krytí zvolil zástupce zvířecí říše. Bohužel se v naší sluneční soustavě objevila hrozba, která je původně vyštvala z jejich domoviny – Unicron, nemilosrdný požírač všeho živého. Příběh nových Transformers se odehrává v devadesátkách, v době, kdy Optimus Prime ještě nebyl ten pravý lídr ostřílený četnými bitvami na život a na smrt. Aby dokázal po boku Maximals čelit existenční hrozbě, bude muset nejprve zkrotit své ego a respektovat vůdce „zvířecích botů“, Optima Primala. Transformers se navíc budou muset vypořádat s tím, že se o jejich existenci dozvěděli dva obyčejní smrtelníci, Noah a Elena, oba dost šílení na to, aby jim pomohli v bitvě s mnohem silnějším nepřítelem, i když na to nemají parametry. Přece jen jde o jejich planetu. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (241)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám asi slabosť pre tieto plechové kolosy, čo sa menia na nadupané autíčka, pretože ma bavil aj tento diel. Príbeh nie je žiadne zázrak a hlavné duo -  Ramos/ Fishback vlastne tiež. No na druhu stranu, nenudil som sa. Je tu niekoľko dobrých akčných scén, ktoré ma bavili a dokázali prekvapiť. Ring robotov je zasadený prevažne do lesa a tak nesplývajú s okolím, ale máme prehlaď kto je kto. Navyše sa dostavia aj zvierací transformeri - Maximalovia, ktorých sme ešte nevideli. Plusom je, že každý z nich dostane svoj priestor a nie je tu iba na okrasu a predaj hračiek, čo je super. Vyšachovanie Bumblebeeho mi vôbec nevadilo a vlastne som aj rád ako naložili s jeho postavou, pretože on bol stredobodom už veľa krát. Zhrnuté a podčiarknuté - fajn efekty, akcie, hudba a postavy. Celkovo ide o ďalšiu fajn dobrodružnú jazdu, od ktorej, ak nebudete čakať veľa, dokáže vás zabaviť. Záver, ktorý pokukuje jedným očkom po druhej sérii od Hasbra ma tiež prijemne prekvapil. Pokračovaniu a spojenia dvoch sérii, by som sa nebránil. P.S.: nezabúdajte na scénu za titulkami. 80% - 4* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Až na ty počáteční otravné antibělošské žvásty, to nebylo v rámci série tak špatný. Samozřejmě je to stejně chytré, jako kdyby jste námět nechali vymýšlet desetileté dítě. Ale po tolika transformeřích filmech, už musí mít dostatečnou míru nadhledu tvůrci i diváci. Sem tam fórek, jen ztuha vyvažuje utraidiotskou hlašbu ze strany Optimuse...nejkýčnější stupidentity filmového plátna. Ostatní postavy byly vcelku OK, což  není v tak pitomém filmu těžké. Pokud chcete vypnout ...jakože dát mozku úplně odpočinout, tak je TPM v pohodě. Není uspávací, stačí přepnout do módu: svěrače, víčka, 20% audio a 95% video vstup a na 2 hodiny můžete upadnout do řízeného kómatu. Proberete se s neodbytnou touhou zachránit svět, což je jen dobře...on to fakt potřebuje. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mám 41 a pozerať sa na takéto blbosti by ma asi až urazilo, nebyť nostalgie, keďže si dobre pamätám na moje detstvo v 9O. rokoch, keď som sa hrával s G.I. Joe a rodičia mi kupovali komiksy/hračky Transformers. Asi je dobre, že od toho dal ruky preč Bay, ale pravdupovediac ani bez neho na režisérskej stoličke to nie je o veľa lepšie. Triky ma nebavili, akčné scény nudili a scenár, no, to je asi silné slovo nazývať to scenárom, aj keď áno, samozrejme to BOL scenár... ale aký??? Nie dobrý. Zatiaľ katastrofa. A nezmyslená viac ako dvojhodinová dĺžka tomu na kráse taktiež nepridá. Mnohé veci ma ale naopak potešili, takže napokon to azda je „až“ na 3*. Páčili sa mi civilnejšie (ľudské) postavy, Peru, zvierací roboti, i koncovka, z ktorej by mohol byť fajnový crossover. Naopak, palec dole za prakticky nulovo vystihnutú deväťdesiatkovú atmosféru (až na pár detailov to vyzerá ako film zo súčasnosti). ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vezměte všechno špatné na předešlých snímcích pod taktovkou Michaela Baye, vynásobte deseti, přidejte pořádný kotel nudy a vyjde Vám Transformers: Rise of the Beasts. Bohužel, této prokleté látce neprospěla ani změna režiséra, jelikož tady až na jednu vydařenou vysokooktanovou akční scénu v Peru nefunguje opravdu vůbec nic. Pokud tedy nechcete ztrácet čas zbytečnými filmy, tohle raději rovnou přeskočte. „Maximals, MAXIMIZE!“ ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Pokud natočíš film ve kterém je CGI horší než v 16 roků starém původním filmu, tak si chčiješ na hlavu kámo. Co to je za trend rvat do hlavních rolí filmových "rebootů" tuctové obtloustlé černošky a uškňůřené týpky mexického původu a celé to odsoundtrackovat tuctovým hip hopem jakože hrozně cool? Jestli to je odraz mladé společnosti, tak jsme v prdeli. Nic proti hercům, ale Transformeři mají nějakou filmovou minulost a když to srovnám, tak se stydím a jsem nasrán. TF měli dycky top noch casting, efekty a soundtrack. V tomhle případě si to někdo popletl s Power Rangers ne? Přitom ten koncept by fungoval. Hlavní záporák je výborný badass a celý ten oldschool look a představení Maximals vedle Autobotů za mě funguje a je parádní. Pár fajtů a scén je cool. Mirage supluje Bumblebeea na jedničku a je hrozně cool. Jenže je to celé bohužel jen odvar z kaluže ve které si kdysi dali Optimus s Megatronem po čuni, bez absolutně ničeho na co si vzpomeneš. Vlastně mi to jen připomělo jak neskutečně vymazlené to Bay měl. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (26)

  • Od chvíle, kdy Bumblebee získá svou novou formu jako terénní Camaro, jsou jeho kola nekonzistentní mezi jeho robotickým a vozidlovým režimem, přičemž některé záběry ukazují jeho běžná kola Camara namísto terénních. Nejvíce je to viditelné u kol na jeho ramenou. (mikki089)
  • Když se hrdinové procházejí džunglí, objeví se záběr na Elenu (Dominique Fishback), zatímco říká: „Takže, co jsi zač?“ což neodpovídá jejím pohybům rtů. (mikki089)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama