Reklama

Reklama

Toxický mstitel 3: Poslední pokušení Toxieho

  • USA The Toxic Avenger Part III: The Last Temptation of Toxie

Obsahy(1)

Práce, vejplata, rodina – z Toxieho se stává tatík. Ale Zlo nikdy nespí! Toxie se znuděně prochází po svém milovaném městě Tromaville a nemá do čeho píchnout. Všichni padouši jsou zlikvidováni, všechno Zlo je minulostí. Jenže našemu hrdinovi není do zpěvu. Milovaná Claire má šanci znovu získat zrak, ale operace není z nejlevnějších a Toxie marně hledá zaměstnání. Jenže kdo by zaměstnal obřího zmutovaného superhrdinu? A tak mu nezbývá než se upsat do služeb zlotřilé společnosti Apokalypsa s.r.o. Hranice mezi dobrem a zlem se stírají a Toxiemu nezbývá, než se pokusit odolat svému poslednímu pokušení... (Řitka video)

(více)

Recenze (44)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Všetko čo som aspoň trocha mohol u Tromi, tu vobec nebolo. Ta morbídnosť a nechutnosť tu prakticky nebola, boli tu hnusné triky, ale žiadne nahotinky, krv ani vtipne sceny. O ne sa sem-tam i snažil, ale vyznelo to trápne a nie vtipne. Najviac ma iritovali tí urevaný ľudia, bodaj by im niekto hubu zašil. Slabučká, veľmi slabučká časť. Slabé 2*. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Nejslabší z Toxické série vznikl z velké části přestříháním nepoužitého materiálu natočeného pro dvojku. To by až tak nevadilo, co však zamrzí je absence ňader, bradavek, většího množstvý krve a vnitřností, prostě vůbec všeho co dělá Tromu Tromou. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

[TROMA] Toxic Avenger na vrcholu sil! Myslel jsem, že to fakt bude nejhorší díl série, ale příjemně mě překvapil. Zápletka je taková, že se Toxie zbaví všeho zla v Tromaville až nemá do čeho dál píchnout. Klesne hluboko pod úroveň superhrdinského monstra nadlidské síly a velikosti, když mu nezbyde než dávat bacha aby babičky nepodváděly jedna druhou v kartách a nutit malý děti jíst fazole. To má ale brzo skončit, protože Apokalypsáci zase spřádají ďábelské plány na ovládnutí Tromaville. A z Toxic Avengera se stane Toxic Troublemaker... Tenhle díl je fakt prdel, oproti dvojce žádná nuda a naopak spousta skvělých nápadů a nechutností. Asi nejlepší hned v parádním úvodu, kdy banda kreténů přepadne místní videopůjčovnu a Toxie jednomu z nich rozsračkuje ruku když mu jí strčí do videa a přitom mu to pouští na televizi. Vrátí se pár známých postav jako skvěle ďábelský byznysman v čele ďábelské společnosti (který nakonec Toxiemu ďábelsky zavaří), cigárface nebo člověkočokl. Tohle rozhodně není nejslabší díl. Je ale pravda, že prsa moc neuvidíte. Ale na druhou stranu se na závěr objeví sám Satan, a je to pěknej zmrd. Screw Troma movies! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Troma Entertainment je americká, nezávislá filmová spoločnosť založená v roku 1974. Produkujú a distribujú nízkorozpočtové grade-Z movie snímky. Ich filmy sú určené pre úzku a špecifickú skupinu divákov. Pohybujú sa ďaleko za hranicou mainstreamového vkusu. Jedným z najznámejších tromáckych anti-superhrdinov je Toxie. Je to hlavná postava série "The Toxic Avenger". Ja sa nejak nedokážem naladiť na túto primitívnu pseudo-horrorovú frašku. Takže ma Toxie nezaujal ani v treťom pokračovaní jeho príbehu. * ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už je bohužel nudný unylý a víceméně zbytečný pokračování. Úvod ještě vypadal celkem slušně, ale pak se to propadlo do prázdnoty a nudy. Délka opět poněkud nepřiměřená a vzhledem k tomu, že to jsem kritizoval už u druhýho dílu a tady se na tom nic nezměnilo, tak i moje hodnocení bude opět o stupeň slabší.15% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Dost hrozné.. Toxie trpí většinou neduh tupých céček - má tak špatný příběh, že mu nepomůže ani skákání přes střeva jako přes švihadlo a další kusé nápady, a herecké výkony jsou přinejlepší na hovno. Navíc zde neuvidíme ani jednu odhalenou bradavku, což je u filmu, který má beztak rating -R zklamáním :( Ale díky za tu soulož s ohňostrojem. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Třetí díl dobrodružství nejfekálnějšího ze superhrdinů postrádá po většinu stopáže kouzlo předchozích dílů. Sem tam se objeví podpásový infantilní fórek nebo odkaz na jiný film (Alien, Angel Heart, Coming to America). Ale nějak mi to přišlo málo. Asi tvůrci vyčerpali fantazii u předchozích dílů a jiných podivných projektů studia Troma. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Síce trocha viac zdĺhavé a rozťahané oproti predošlým dobrodružstvám Toxieho, našťastie však Lloyd Kaufman pridal aj niečo nové a to diabla (už hnusáka z pekla), šéfa Apocalypse Inc., ktorý sa tu dostatočne prejaví, a to nie len slintaním a vyplazovaním jazyka, ale aj zmyslom pre humor. Peklo - to musí byť jeden veľký lunapark. Zázračne a prekvapujúco sa tu až tak nešetrilo financiami ako v part II, trocha lepšie (stále TROMA triky, nebojte sa) spracovanie efektov potešilo (pekný bol napr. “Toxie až na kosť“ a iné). Príbeh však (komu by to vadilo, že) zostal jednoduchý, ako od šimpanza s cigaretou a šiltovkou, búšiaceho do písacieho stroja, dostatočne zamotaný scenár o hrdinovi so sračkovým ksichtom, ale dobrým srdcom. No a šialená “tromácka“ jazda môže začať, ktorá priaznivcov podobných light filmov nemôže uraziť. ### Zvukovú stránku filmu skomponoval a produkoval Chris DeMarco a to na základe motívu hudby Antonína Dvořáka, ak si teda titulky nerobili srandu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 2/10 Děj 3/10 Hudba 4/10 Efekty 1/10/// PLUS: zbylé tři díly mají skoro určitě lepší kvalitu, chystá se remake na letošní rok, u něj by se mohla technická kvalita posunout o mílové kroky dopředu, ten romanticko-pohádkový příběh má své kouzlo, atmosféra je nevídaná - tohle jste prostě ještě nikde neviděli MÍNUS: také je to ovšem nekoukatelné a přímo příšerné, toxické a deformované, mnohdy trapné a zoufalé, triky jsou ubohé (i když docela vynalézavé) a herecké kreace jsou směšné/// Shrnutí: nicméně to tak ale mělo asi být. Je to film jen pro otrlé diváky a možná i pro ně je to za hranou a nekoukatelné. Větší bizár jste možná ještě neviděli./// Celkem 27%/// ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Třetí díl oproti dvojce spadl kvalitativně ještě níž. I tady by podle mě filmu prospělo výrazný zkrácení. Trojka je tak pro mě nejslabším dílem téhle " toxické " série. Nikdy jsem nečekal, že ve filmu od Tromy uslyším jako hudební doprovod Antonína Dvořáka. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Toxie versus ďábel. Nutno říci, že u tohoto snímku se již projevilo, že v roce 1989 vznikly dva díly Toxického mstitele najednou a jeden z nich zákonitě musel být horší. Padlo to na Poslední pokušení Toxieho, a ačkoliv film obsahuje klasické tromácké ingredience, včetně hodně zábavné a satirické úvodní scény ve videopůjčovně, působí tento díl mírně rozmělněným a nesoustředěným dojmem (i když na třetí film v tromácké franšíze to je možná ještě docela dobrá práce). ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel poměrně velká slabota. V tomhle filmu chybý to co dělá Tromu Tromou a to nějaká nechutnost, či pořádná dávka slizu, příběh sice je poměrně ujetý ale chybý mu dost věcí. Bitky tu nejsou krev téměř nijaká, a celá osobitost Tromy tu chybý. Je tu sice pár dobrých scén a proměna na Ďábla byla zábavná a asi jediná u který mě trklo "Ha Troma". Ale to je vše. Celej film je poměrně nezajímavej a z režie Kaufmana asi nejslabší. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Toxíka mám rád, ale tenhle díl se nepovedl. Začátek je sice dobrý, ale pak celý film upadá a upadá. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Už i dost nudná slabárna srabárna s minimem gore scén a ujetých ujeťáren jak je u Tromy zvykem. Začátek vypadal slibně, pak to všechno vzápětí začlo uvadat. Jestli se chcete pobavit mrkněte jen na první a čtvrtý díl, tohle není ani potřeba vidět. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl o nejslavnějším superhrdinovi společnosti Troma narazil během krátké chvíle od svého zrození na vlnu divácké kritiky, která jej označuje za nejslabší díl celé série a já s nimi musím bohužel souhlasit. Melvin / Toxie již není tak okouzlující ani úderný jako kdysi a na jeho mop začal padat prach nudnosti. Vše co dělalo z jeho předchůdců parádní podívanou plnou morbidních a šílených situací, je zde podávanou jen ve velmi malém množství. Úchylné gore efekty a nahé scény skoro jakoby vymizeli a film jako celek na mě moc velký dojem neudělal. A to jsem docela velkým fandou tromáckých kousků. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Přestávka na zvracení!" No sláva, sláva. Po slabé a rozpačité dvojce slušnej návrat k zábavě. Již počáteční scéna ve videopůjčovně naznačí dobrý směr. A když se pak zjeví samotný ďábel, začne to být zase hezky tromácky toxíkovsky zábavné. Dokonce i ta Claire tady má velmi světlé chvílky a není zde tak tupá jako ve dvojce (např. její hudebně pěvecká vystoupení s tahací harmonikou se mi strašně líbí). Prostě návrat ke starému dobrému toxíkovskému humoru s mnohem větší dávkou nechutností a gore než v předešlém díle. Jen toho jiného herce v Melvinově nezmutované verzi jsem nějak nemohl překousnout. Tohle že má být nejslabší díl série? Nevěřte tomu, předcházející díl to poráží s přehledem. ()

Reklama

Reklama