Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (108)

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velká část mého dospívajícího života byla spojena s filmy Jeana-Paula Belmonda... jeho charismatický a energický styl hraní mi vždy imponoval, především ve výborných komediích, ale také v několika vážných filmech. Proto jsem si nemohl nechat ujít tento dokument shrnující jeho filmový život. Dokument je to poněkud zvláštní, řekl bych typicky francouzský, plný humoru, který není vtipný, narážek na nezřízený život, zcela jasných názorů na cokoli a spousty podivných gest... et voilà, Francouze sice moc rád nemám, ale každý rozhovor z tohoto dokumentu mi asi kvůli pěkné atmosféře připadal kouzelný. Šlo především o vzdání holdu velkému francouzskému herci a z toho také plyne spíše oslavný obsah, ale zaznělo i pár zajímavých informací (třeba o tom, který můj další oblíbený film inspiroval Muž z Ria). A co víc, přesvědčil jsem se, že postavy z jeho komedií a skutečný Jean-Paul jedno jsou... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Průvodcem životem nezpochybnitelné legendy se v dokumentu stává syn Paul Belmondo, někdejší automobilový závodník, vypráví a vzpomíná muž širokých rtů a velké francouzské jméno. Zvládal akci, humor i vážné polohy, nyní s nemizícím úsměvem popisuje historky z natáčení. Nic hlubokého, ale zatraceně milé. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Filmový životopis formou interview, presne takýto dokument si Belmondo zaslúži. Osobne predstaví nezabudnuteľné filmové scény a vždy pridá niečo vtipné, aj vo svojom veku má v očiach toho muža z Ria alebo z Acapulca. Rozhovory nie sú zo štúdia na čiernom pozadi, ale navštívi zaujímavé filmové miesta, to je veľké plus. Pre jeho zanietených fanúšikov bezpochyby stopercentná záležitosť, pre mňa takmer. –––– Nemám rád režiséry, kteří říkají, že nás vedou. Nevedou. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Bebel zde ukázal, že byl za svého života opravdu bůh. Člověk a potažmo herec, který se nikdy nenechal zastupovat kaskadéry byl opravdu přírodní úkaz. Navíc úkaz se smyslem pro humor a zároveň s empatií ke svým kolegům a rejžům. Nejvíc ke komu bych přirovnala svůj pocit z dokumentu je "Progression", ten to vyjádřil zcela jasně. Za mě hodně překvapených 95% ()

prezdivaka 

všechny recenze uživatele

Jako vždy jsou komentáře mnoha lidí dost pochybené. Nechávají se strhnout (stejně jako fanoušci fotbalových klubů či popových hvězd) k nekritickému obdivu. Ano Jean Paul je úžasný, šarmantní a oblíbený herec. Všechny jeho filmy ale nejsou dokonalé, stejně jako tento dokument. Podle hodnocení by se jednalo o jeden z nejlepších filmů, co kdy byly natočeny. Film je ale dosti technicky slabý a prvních 10 minut velmi rozpačitý. Pomalu se rozjíždí a zachraňuje ho střižna. Belmondo je velmi prkenný a jen chválí všechny okolo. Vlastně se toho dozvíme více od jeho přátel, ale je to zase jako když mluvíte o nebožtíkovi, spousta superlativů. Ne, že by si je nezasloužil, ale že je živoucí legendou víme. Netuším, kdo vybíral zmiňované filmy, ale několik skvělých se do výběru nedostalo. Archivní záběry byly dobré a klidně jich mohlo být víc na úkor "mluvících hlav". Osciluji mezi 3 a 4, ale to jaký byl frajer a riskoval i svůj život, dám 4. ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama