Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedinečném celovečerním portrétu BELMONDO se legendární "Bebel" vrací na místa, kde vznikaly jeho nejslavnější filmy. Spolu s ním a jeho synem Paulem navštívíme Rio de Janeiro, Paříž, Řím a francouzskou Rivieru. Paul vede vyšetřování , vyslýchá očité svědky - hvězdy filmů a otcovy osobní přátele, zpovídá svého "papá". Odhaluje okamžiky, které by jinak zůstaly tajemstvím. (Atlantis Entertainment)

(více)

Recenze (109)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Fíha......... Tv Hnoj dalo konečne raz niečo pozerateľné, to je až neuveriteľné. Jean-Paul Belmondo patrí k hereckým špičkám od ktorých som nevidel prakticky nič, hoci mi bolo odporúčané neraz. Dokument bol celkom svižný, dal mi inšpiráciu, hoci sa ako inak trocha preháňalo, mal som z neho dobrý pocit .Po tomto dokumente si určite nejakú snímku pustím. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Většinou je lepší, když má tvůrce oslavného dokumentu od tématu trochu odstup. Tenhle ovšem dal dohromady Belmondův syn Paul. Začíná se v Itálii filmem Statek a divák se časem při putování místy, kde se před půl stoletím psala filmová historie, ztratí. Nedá se předvídat, kam všude se ještě tvůrci vrtnou a co za populární a slavné filmy naopak ani nezmíní. Takže je tu spousta slavných staříků a stařenek, kteří vynášejí Bebela do nebes a on se tomu usmívá. Sem tam se objeví i nějaká ta zajímavá informace a je to samozřejmě prokládáno ukázkami z dotyčných filmů. Pro televizi v pohodě, ale v kině mi to přišlo rozhodně delší než hodinu a půl. ()

Reklama

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Paul si povídá s tátou a vozí ho po místech, kde kdysi natáčel a zpovídá známé i neznámé tváře a pouští ukázky z jeho filmů.... Co by mně u jiného nestačilo, tady to bohatě vynahradí Bebelova přítomnost. Mám radost, že ještě žije a je ve stavu, kdy může cestovat a rozdávat ten svůj rošťácký úsměv... ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Velká část mého dospívajícího života byla spojena s filmy Jeana-Paula Belmonda... jeho charismatický a energický styl hraní mi vždy imponoval, především ve výborných komediích, ale také v několika vážných filmech. Proto jsem si nemohl nechat ujít tento dokument shrnující jeho filmový život. Dokument je to poněkud zvláštní, řekl bych typicky francouzský, plný humoru, který není vtipný, narážek na nezřízený život, zcela jasných názorů na cokoli a spousty podivných gest... et voilà, Francouze sice moc rád nemám, ale každý rozhovor z tohoto dokumentu mi asi kvůli pěkné atmosféře připadal kouzelný. Šlo především o vzdání holdu velkému francouzskému herci a z toho také plyne spíše oslavný obsah, ale zaznělo i pár zajímavých informací (třeba o tom, který můj další oblíbený film inspiroval Muž z Ria). A co víc, přesvědčil jsem se, že postavy z jeho komedií a skutečný Jean-Paul jedno jsou... ()

Willy Kufalt

všechny recenze uživatele

Dokument s Belmondem cestujícím s rodinou a přátely po místech natáčení slavných filmů a vzpomínajícím na různé okamžiky se mi moc příjemně sledoval. Šlo o zdařilé a důstojné ohlédnutí za životem a tvorbou nedávno zesnulé herecké legendy, kde jsem se postupně smířil i s tím, že se v něm ne(chrono)logicky skáče od filmu k filmu, a kde mě navíc potěšila možnost (ať už ze současných nebo archivních záběrů) vidět a slyšet Lelouche, De Brocu, Verneuila, Melvilla a další francouzské režiséry alespoň krátce vyprávět o natáčení filmů... akorát mi přišlo škoda, že největší prostor se z režisérů dostalo Philippu Labrovi, který toho zajímavého oproti jiným moc neřekl a často spíše plácal jen všeobecnou chválu ve stylu řadového obdivovatele + ještě pak nechápu, co tady dělal Dujardin, u kterého jsem měl pocit, že nemá vůbec co říct k věci, jen opět prezentovat svou osobu (+ svůj film, který s Belmondem nemá krom jednoho odkazu nic společného). To bylo pár momentů, kdy jsem začal z filmu chvílemi nadobývat onen nešťastný pocit dokumentu plného doprázdna „mluvících hlav“, ale naštěstí většinu času jsem ten pocit neměl, hodně prostoru tu po celý čas dostal samotný Belmondo a jeho povídání se synem se krásně poslouchalo. Navíc mě potěšilo, že mezi výběrem těch filmů, kterým se dokument věnuje podrobně, došlo i na Opice v zimě, což je dlouhodobě můj nejoblíbenější film s Belmondem a vždy mě trochu mrzelo, že ho u nás skoro nikdo (včetně Belmondových fanoušků) nezná, tak potěší si potvrdit, že ve Francii jde naopak o kultovní záležitost. Nejen v závěru je dokument skutečně dojímavý, ale naštěstí vůbec ne pateticky a přehnaně. ()

Galerie (12)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno