Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V této velmi černé komedii si počestný americký obchodník Harold Soyinka (David Oyelowo) vyjede na projížďku a po překročení mexické hranice věci naberou nečekaný spád. Když se Harold zaplete s mexickými narkobarony, mezinárodními žoldáky a americkým úřadem pro boj s narkotiky DEA, překročí tenkou hranici mezi slušným občanem a zločincem. A když se snaží zůstat naživu na jednom z nejnebezpečnějších míst na světě, vyvstává otázka: vězí tento obyčejný muž až po uši v problémech nebo má vše plně pod kontrolou? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (16)

Trailer 3

Recenze (75)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Aby to byla komedie, je tam hodně málo humoru. Aby to byl akční film, je tam dost málo akce. A dramatických chvilek sice je požehnaně, ale nějak nedrží pohromadě. Asi nejpřesněji tento film vystihuje slovo utahanost. Netuším, na co scenáristi mysleli, když Gringa psali, ale tak nějak si představuju, že se jim dost často myšlenky rozlétly, pak se autoři horko těžko vraceli k textu, a tak aby nějak navázali, pomáhali si naprosto nesmyslnými oslími můstky. Film nemá vůbec žádný spád, tempo, hlavní hrdina víceméně celou dobu jen sebelítostivě kňučí, jak jsou na něj všichni zlí, a já mu celou dobu přál kulku do hlavy. Zajímavě rozehraná partie několika nesourodých postav, co se kvůli zeleným pilulím sejdou v Mexiku, mizí do ztracena. Scény nedávají smysl a jejich zařazení do filmu postrádá logiku, spousta scén je naprosto zbytečných, což platí i o postavách, třeba Thandie Newtonová jako Soyinkova manželka je tam úplně navíc, a z těch zajímavějších - jako je Charlize Theronová - zase zdaleka nebylo vytřískáno všechno. A to nejde na vrub jen scenáristům, ale i režii, která se Edgertonovi vymkla z rukou, a on snímek dost zbabral. Zmar je vidět třeba i na tom, že si do jedné z hlavních rolí obsadil vlastního bráchu, který je jeden z nejhorších na place a hraní mu vůbec nejde. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Popravdě ani nevím, o čem to vůbec mělo bejt. Jeden negr jde na služební cestu do Mexika, a chce nafingovat a zařídit vlastní únos, aby za to dostal prachy či co? Pak jeho šéf, který ho chce i tak vyrazit, tak ho napadne, jako správného podvodníčka a mazaného fráju, že nechá negra zabít a tím dostane on ještě víc peněz, asi od pojišťovny? Pošle na něho nájemnýho zabijáka, tudíž na jeho únosce. Pak ještě partička barmanů a štětek, chce vojebat ještě více lidí. A všechno do toho ještě nějací pablo kumpáni, chtějí nelegálně prodávat nějaké zelené pilule? Jo a ještě tam hraje hromada slavných lidí, a očividně ani oni nevědí o čem to má bejt? Hooooo.. Motá se mi z toho řepa. ()

Reklama

Jarv 

všechny recenze uživatele

Tahle "legrace" potápí sama sebe. V první řadě je zajímavé, jaký název nese film v českém znění, jelikož ta ZELENÁ PILULE je snad pouze kvůli jisté originalitě. To však pouze pro zajímavost. Skutečným problémem je casting hlavního hrdiny. Ne, že by byl David Oyelowo mizerný herec, ale mohu s čistým svědomím říci, že je zábavy vzdorný. Hollywood se může chlubit tolika komediálními herci (nebo všeobecně talentovanými herci), ale oni se rozhodnou obsadit někoho, kdo nemá téměř ani základní vlohy pro takovou roli. Buď mi uniká smysl tohoto nápadu, nebo si vážně někdo myslel, že z Oyelowa vytvoří postavu, která po komické stránce utáhne celý film. Dát na jeho místo Copleyho, možná udělají lépe. Nerad jej ještě více shazuji, ale dát na jeho místo vlastně kohokoliv z ostatního obsazení, udělají lépe. Už jen za tento nepochopitelný krok vedle snižuji na 40%. Právě zbylí herci výsledku značně přilepšují. Pokud někdy natočí druhý díl s.....ani nemohu napsat s kým, protože ať si vzpomenu na kohokoliv, zvládl by to lépe. Ze slušnosti nebudu případné pokračování hodnotit. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Trailer byl celkem vtipný, máme tu Charlize Theron, Amandu Seyfried, Joela Edgertona, jednoho "Nigerijce" a hlavně Sharlto Copleyho, tak kde je problém? Nejspíše v tom, že Amazon má stále poměrně mladé filmové studio, které si své projekty dostatečně nehlídá a opět z toho vylezl naprosto průměrný film, který nejenže klasicky vykecá nejlepší scény v traileru, ale taky poměrně dost nudí až si člověk říká, jak se tu mohlo tolik vlivných jmen takhle ztratit. Ano, Copley je i tady výrazný a všech "5" scén si krade pro sebe, ale je to prostě málo. Starší brácha Joela na tu režii zkrátka nemá a příště bych prosil přísnější producentský dohled. PS : Český název je docela mimo, o zelené pilule jde dle mého ve filmu nejméně, ale zas aspoň není tak generický jako originál...5/10 ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Na jeden film tu máme hviezdnych hercov až -až, ale to neznamená automaticky dobrý film. Toto zapadlo niekde na pol ceste. Na komédiu málo vtipné, na akčňák zase málo akčné. Dramatické momenty veľmi nefungujú a zvratov je tu možno viac než je treba. Osobne by som vo vtipných scénach a zvratoch pritvrdil, nech je to poriadne na hlavu, keď už...Charlize Theron hraje fajn, ale tieto role jej nesedia, resp. ja ju radšej vidím v iných, vážnejších úlohách. Jej rolu mohla zahrať, úplne hociktorá namyslená koza. celkovo slabý priemer, film na jedno pozretie. 50%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. března 2018 v Izraeli. (Varan)
  • V otevírací víkend film vydělal celosvětově 2,7 milionů USD. Jedná se o 27. nejhorší otevírací víkend všech dob. (PaTeXx)
  • Natáčelo se v Kalifornii, Illinois a v Mexiku. (Varan)

Reklama

Reklama