Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh z roku 1898 sleduje britského důstojníka Harryho Favershama (Heath Ledger), který se odmítne postavit do čela svého pluku, když zjistí, že jeho regiment odchází do Súdánu kvůli vojenskému konfliktu s "mohamedánskými fanatiky". Přátelé a snoubenka mu pošlou čtyři bílá pírka, která symbolizují zbabělost. Aby znovu získal ztracenou čest, vydá se v převlečení za Araba do Súdánu, aby se mohl dostat za nepřátelskou linii a sloužit britským silám jako špeh a průzkumník. Když je jeho bývalý pluk napaden, Faversham tajně zachrání životy těm, kteří ho předtím označili za zbabělce. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Raven0 

všechny recenze uživatele

Docela průměrné dobrodružno-válečno-dráma. Pěkná bitva, působivé pouštní prostředí, ale jinak nic extra. Trapné keci o boji za vlast, o boji za statečné britské kamarády, o boji za slečnu, která odsoudí svého milého, že nechce zařvat v nějaké daleké a nic neříkající zemi. Trošku mi tento film připomenul The New World, ale s tím rozdílem, že New World je daleko, daleko lepší :-) Sice nemám xx bodů jako kleopatra a takový machr, že bych toto natočil lépe také bohužel nejsem, ale pravdou halt je, že jsem se prostě nebavil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Taká príjemná veľkovýpravná oddychovka v hlavnej úlohe s hercom, ktorého je veľká škoda. Príbeh bol síce zaujímavý, no obsahoval aj miesta, ktoré trochu začínali nudiť. Na svedomí to mala hlavne kolísavá dramatická stránka filmu, kde sa mi zdali jednotlivé pasáže v kontexte udalostí okolo postáv a ich konania pomerne nevyrovnané. Skrátka, chcelo to lepšiu dramatizáciu. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Právě mám puštěný FilmboxHD s "Pírky" a musím se přiznat, že hodnocení dost dobře nechápu a přemýšlím jestli jsem opravdu tak nenáročný divák, když se mi tenhle film líbí. Nezkoumám kameru ani to jestli to režisér mohl natočit líp (to se dá skoro vždycky), ale zajímá mě příběh a i když koukám už po několikáté, tak vždycky najdu detail, který mi dřív unikl. To co je důležité je hrdinství člověka, který nechtěl jít do války, protože se bál, jenže jak se děj odvíjí tak se nakonec stává jejím hrdinou. A ta pírka zbabělosti si vlastně nezasloužil. Za to že je film šmrcnutý ještě romantikou je u mě plus, protože i láska k životu patřila a patří. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela prijemne prekvapilo, hlavne na Kapura slusne natocenou akci. Film ma zajimavej a docela originalni pribeh, je tu spousta zajimavejch lokalit a kdyz zacne naka bitva, tak je fakt paradne natocena. Navic se film muze oprit o naprosto perfektni vykon Heatha Ledgera a Hounsoua. Nicmene i Bentley se snazi. Celkove by sice snes drobny zkraceni, hlavne cast pred a po udalostma v pousti, nicmene nikdy film nenudi a ja se dobre bavil. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No nevim, nebylo to dokonalé a větším rozpočtem by tvůrci také asi nepohrdli, ale určitě jsem se nenudil. Zvlášť scéna s Arabama vyskakujícíma z písku se mi zamluvala. Heath Ledger zde odvádí svůj herecký standard, Wes Bentley zahrál velice dobře a Djimon Hounsou je fakt cool. Přijde mi to tak na 70% ale když zde vidím ta nízká hodnocení, tak já dám vysoké. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Dva zahnuté meče, které mohou diváci vidět v některých scénách, byly na aukci filmových předmětů prodány za 100 amerických dolarů. (Jimmy15)
  • Film se ve skutečnosti nenatáčel v Súdánu, ale v Maroku. (Candice)

Související novinky

Královna Alžběta jako trilogie?

Královna Alžběta jako trilogie?

25.07.2007

V roce 1998 si Shekhar Kapur se svojí Královnou Alžbětou odbyl svůj dosavadní vrchol. Americká filmová akademie se naučila skloňovat jeho jméno, ač v hlavních kategoriích zůstalo jenom u nominací, a… (více)

Reklama

Reklama